Juha Huvilinna

Näyttö hajoaa, onko mitään tehtävissä?

5 viestiä aiheessa

Viimeisen vuoden ajan monitorssani (CRT) on välillä kuva värähdellyt. Tuota on tapahtunut vain muutaman kerran tunnissa, joten mistään suuresta haitasta ei ole ollut kysymys. Tänään kuitenkin näyttö on alkanut "sumentumaan". Eli kuva blurraantuu n. kahden sekunnin ajan, palautuu sitten nopeasti tarkaksi ja aloittaa välittömästi jälleen sumentumisen. Tuo on jo erittäin häiritsevää, eikä näytöllä voi siis nyt tehdä mitään kunnon työskentelyä...

 

Onko tällä ketään, joka osaisi kertoa voiko asialle jotan mahdollisesti tehdä? Uusi näyttö maksaa 1300€, joten odottaisin vielä mielellään vuoden...

 

[EDIT]: Tarkennetaan vielä, että edellisen kaltaisia oireita esiintyy 100Hz:llä. 85Hz ja siitä pienemmät taajuudet väpättävät ihan hullun lailla, eli kuva aaltoilee todella pahasti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa siltä, että näyttösi vetelee viimeisiään. Yleensä kai se on juovamuuntaja, joka tuolla lailla oireilee. Sen vaihtaminen on jumetun kallista, eikä siksi juurikaan kannata töllöille, joiden takuu on päättynyt. Voithan sen toki kiikuttaa huoltoon arvioitavaksi. Se ei vielä paljon maksa, eikä se nyt ihan varma ole, etteikö joku halvempi korjaus auta.

 

Mulla ainakin yhden sukupolven Sonyn 21" GDM:t kaikki lahosivat justiin tuolla lailla heti 3 vuoden takuuaikansa jälkeen. Uudemmat ovat kestäneet paremmin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Juovamuuntajan juotokset auki.

 

Tosin, vika voi olla ihan muuallakin. ja monitori on sellainen teräskehikko, jotta sen aukaiseminen on jo omanlaisensa operaatio, johon ainakaan minä en helpolla lähde.

 

Lisäksi, jos sen vie liikkeeseen, niin remontin hinta on äkkiä satkun, puolitoista. Eli uuden putken hinnan verran. Harmi tavallaan.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin wanhana monitorikorjaajana .. syitä voi olla paljonkin.

Juovamuuntaja (harvemmin menee kyllä fyysisesti rikki) mutta juotokset voi aiheuttaa.

Kuullostais juovamuuntajan lähellä läpilyönniltä jossain focus puolella, mutta paha kyllä arvailla.

Tietty muita mitkä voi vaikuttaa on lineaari puolen konkat kuivuneet tai jopa itte videovahvistin voi olla huonossa hapessa :)

Ja tosiaan .. voipi olla kallis korjaus, varsinkin jos joutuvat etsimään kauan vian aiheuttajaa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli ei taida kannattaa korjata, mikäli yli satkunkin voi maksaa :-\.

 

Täytyy ilmeisesti katsella jotain n. 300€:n hintaluokassa pyöriviä paneleita väliaikaisratkaisuksi. Myöhemmin sitten hommaan kunnon resoluutioihin kykenevän näytön...

 

Kiitokset asiantuntijoille thumbup.gif.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään