Antti Havukainen

Koneita EFHK:lle?

6 viestiä aiheessa

Juu elikkäs tämmönen aloittelijan erittäin tyhmä kysymys:

 

Kun noita screensotteja olen tältä foorumilta plärännyt niin olen huomannut että joissain kuvissa on paljon koneita parkissa esim. juuri EFHK:lla. Eli kysyisinkin, että miten saisin itse laitettua vaikkapa Finnairin, Golden Airin ja Blue1:n koneita EFHK:n porteille seisomaan? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joku taisikin jo ohjata oikeaan paikkaan.

 

Surffaamalla tätä palstaa alaspäin löydät useitakin asiaan liittyviä keskustelulankoja.

 

Jani Salo on tehnyt asiasta erityisen hyvän ohjeen - mutta kun juuri äsken koetin etsiä sitä, en onnistunut löytämään. Lauantai-aamuyö... missäs se oikein on...?

 

Tämä niin sanottu AI-liikenne koostuu kolmesta asiasta:

 

1. tarvitaan ai-käyttöön sopivat koneet (esimerkiksi Finnairin koneet)

2. tarvitaan lentosuunnitelmat, joiden mukaan nuo koneet lentävät (Finnair Summer 2004, tai jotain vastaavaa)

3. tarvitaan kentät, joille koneet mahtuvat.

 

PERIAATE

 

(tätä sinun ei tarvitse itse tehdä, ellet halua - luultavasti jossain vaiheessa kylläkin tulet haluamaan) on se, että näistä kolmesta perusasiasta tehdään ensin kolme aivan tavallista perustekstitiedostoa (vaikkapa notepadilla,) jotka yhdistetään (eng. compile) TTools-nimisen ohjelman avulla *.bgl-nimiseksi tiedostoksi. Tämä *.bgl sijoitetaan sitten oikeaan kohtaansa FS9-rakenteeseen.

 

Lentokenttien muokkaamiseen käytetään (ja tiettyjen rajojen puitteissa sillä voidaan luoda uusia kenttiä vaikka ihan tyhjästä) AFCAD-nimistä ohjelmaa. - Sekä AFCAD- että TTools-ohjelmat on luonut nerokas virtuaalihenkilö nimeltä Lee Swordy. Häntä me kaikki muistamme usein kiitollisuudella.

 

Näitä kolmenlaisia tiedostoja on saatavissa erikseen. Voit imuroida lentosuunnitelmat yhdestä paikasta (esim. PAI, Most Realistic AI= MRAI,) koneet toisesta (esim. PAI, Aardvark, CDAI, FSPainter, Dee Waldron) ja kentät kolmannesta.

 

Ja kaikkia saa lisäksi isoista portaaleista - AVSIMista ja FlightSimComista. Täällä FSN:ssä on erityisesti pohjoisia juttuja.

 

Tiedostojen yhdistämiseen käytät TToolsia.

 

MUTTA

 

on myös helpompi tie. Voit tutustua esimerkiksi PAI-nimiseen sivustoon. Sieltä löytyy suu-u-uuri määrä kaikenmaailman yhtiöitä valmiine koneineen, aikatauluineen sun muineen - kokonaisina paketteina, jotka tarvii vain imuroida ja asentaa paikalleen: Finnair. Aero. Golden Air...

 

Niiden asentamiseen tarvitset erityisen

--- PAI-installerin

 

eli asennusvärkin, jonka voit imuroida samasta paikasta (tee se kaikkein ensimmäisenä.) - Muuten, tämäkin perustuu Lee Swordyn luomiin työkaluihin. TTools tulee sen mukana.

 

Imuroit siis ensin tämän asentajan ja sitten haluamasi yhtiöt (official files...) eli valitset, mitä kaikkea haluat näkyviin - ja annat palaa...

 

Lue nuo alussa mainostamani Jani Salon ja PAI:n omat ohjeet niin pääset hyvään alkuun.

 

Tämä installeri asentaa suoraan koneet aircraft-hakemistoon ja livauttaa valmiin bgl:n paikalleen. Muuta ei tarvita.

 

Se ei kuitenkaan muuta kenttiä - ja tämä on usein ongelma: default-kentillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tilaa, jolloin hieno ai-liikenne ei toteudu tarkoitetulla tavalla.

 

Jos näin pääsee käymään, on imuroitava erillisiä AFCAD-tiedostoja, tai tehtävä niitä itte! (Se on tuo Lee Swordyn AFCAD-ohjelma.)

 

Myös valmiita AFCADeja löytyy pilvin pimein. Niitä on isommille kentille joka lähtöön - Vantaallekin vissiin jo useampikin versio sekä defaultille että FISD:in kentälle.

 

Alussa ei kannata kiinnittää liikaa huomiota gurukeskusteluun. AI-koneet ovat oma juttunsa ja kovasti väännetään peistä siitä, kenen ai-koneet ovat parhaita (kauneimpia ja hidastavat vähiten ruudunpäivitysnoputta.) Ne ovat hyvin antoisia keskusteluja ja antavat paljon tärkeää tietoa, mutta hei... aurinko nousee huomennakin. Jos haluat vain heti saada asiallisen näköistä liikennettä EFHK:lle, niin siitä vain PAI:n tarjontaa tutkimaan. Hienosäätö sitten myöhemmin.

 

Lopuksi vielä kerran: selaa tätä palstaa alaspäin. Tämä on hyy-y-vin paljon keskusteltu aihe ja löydät varmasti paljon arvokasta tietoa.

 

--- terv. Jorma

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pakko nostaa tämäkin wanha topikki taas esille kun vasta nyt pääsin kokeilemaan tuota.

 

Sain kyllä AI-liikennettä EFHK:lle, mutta ongelma onkin siinä että itselläni on siis FS2002, johon en onnistunut löytämään mistään EFHK:n AFCAD-tiedostoja :(.

 

Varsinainen ongelma on siis se, että nyt koneet seisovat aivan missä sattuu, samoin kuin rullaustiet menevät vääristä paikoista, eikä myöskään 04L/22R ole käytössä. Olisiko mahdollista saada jostain ladattua FS2002:een tuo AFCAD-tiedosto, vai pitääkö minun vain tyytyä tuohon defaulttiversioon? ???. Itselläni on siis FISD:n EFHK ladattuna.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään