Guest karjjuh

Ammattilentäjiä

2 viestiä aiheessa

Vaikka FS Nordic onkin etupäässä simuharrastajien ja yhä enenevässä määrin myös muiden ilmailuharrastajien foorumi, on joukossa varmasti myös alan ammattilaisia. Niinpä olisikin mukava tietää kuka täällä on oikeasti ammattilentäjä. Vastaukset voisi laittaa vaikkapa tähän ketjuun.

 

Koska ammattikseen voi lentää monella tapaa ajattelin että vastaukset voisi jakaa kolmeen kategoriaan: LIIKENNELENTÄJÄ, ANSIOLENTÄJÄ ja SOTILASLENTÄJÄ. Liikennelentäjiksi tässä kyselyssä lasketaan kaikki ne, jotka lentävät reitti- tai tilausliikennettä liikennekoneluokan koneilla ja jotka ovat suorittaneet vähintään liikennelentäjän teoriat tai jotka ovat joskus vastaavissa tehtävissä toimineet. Esim. ansiolentäjän lupakirjalla perämiehenä liikennekonetta lentävä kuuluu tähän kategoriaan mikäli ATPL teoriat on käyty mutta puolestaan Navajolla taksilentoja tekevä ei. Liikennelentäjän lupakirjan omaavat kuuluvat tähän ryhmään riippumatta lentämänsä koneen tai tehtävän laadusta. Ansiolentäjiksi taas lasketaan kaikki muut joilla on ansiolentäjän lupakirja JA jotka lentävät työkseen, ts. saavat merkittävän osan ansioistaan lentämällä, esim. taksilentäjät. Muiden lupakirjaluokkien lentäjien vastauksia tähän ei odoteta, sillä tarkoituksena on selvittää ainoastaan tällä palstalla majailevat AMMATTIlentäjät. Poikkeuksena sotilaslentäjät, jotka lentävät ilman siviililupakirjaa mutta lentävät silti ammatikseen.

 

Eli jos olet ammattilentäjä, merkitse oletko liikennelentäjä vai ansiolentäjä vai sotilaslentäjä ja kerro hieman työstäsi ja työnantajastasi, millä tyyp(e)illä lennät, paljonko sinulla on tunteja koossa ja paljonko lennät vuodessa jne. muuta mielenkiintoista. Jos vasta opiskelet alaa mutta työn alla on vähintään ansiolentäjän lupakirja IFR/monimoottorikelpuutuksella, merkitse kohdallesi OPPILAS. Me muut pysymme hiljaa ja seuraamme mielenkiinnolla tänne kertyviä kommentteja. Mikäli tästä threadistä kehkeytyy keskustelua, voitaneen sitä varten avata oma threadinsä vaikkapa "Keskustelua Ammattilentäjistä", mutta toivon että tämä threadi säilyisi puhtaasti luettelona tämän saitin ammattilentäjistä eli sellaisena tietynlaisena "kuka kukin on" hakemistona.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tästä oli itseasiassa juuri kysely muutama kuukausi sitten täällä: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=17;action=display;threadid=33394

 

Vähän yli puolet kirjoittajista omistaa jonkunlaisen lupakirjan. PPL ja GPL näyttävät olevan suosituimpia (tosin tuossa oli se ongelma, ettei useampaa vaihtoehtoa voinut valita, esim jos on molemmat yllämainituista). Isoja lupakirjoja näyttäisi olevan vajaat parikymmentä. ....tosin olen kyllä kuullut eikä aika paljon tuolla vain lueskellaan tätä foorumia, eli ei ole tehty omia tunnuksia ja siten kirjoiteta mitään / voida äänestää tuossa, joten todellisen lukijakunnan ilmailukokemuksen määritys on vähän hankalaa.

 

Tietysti sitten pitäisi ottaa mukaan mielenkiinnosta kaikki muutkin jotenkin ilmailun parissa työskentelevät, kun kyllähän täällä tornihuhujen mukaan jokunen lennonjohtaja ja joitakin kovaäänisiä tekniikan kavereitakin liikkuu. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään