Jorma Silo

Jotain uutta meshien tekijöille

1 viesti aiheessa

Tosin meshien tekijät taitavat olla aika hyvin ajan tasalla; en tiedä, onko tässä heille kovin paljon uutta. Varsinkaan kun tämä ei kosketa Suomen seutuja - tunnetusta syystä...

 

1. Uusi SRTM-data taitaa nyt siten olla kokonaan esillä. Australia tuli vähän aikaa sitten ja Islands viikko sitten. Koetan liittää tähän näytteen Etelä-Georgian saarilta jos osaan. En ole vielä lähettänyt kuvaliitteitä.

 

2. Esimerkiksi AVSIMista on ladattavissa uusi, mielenkiintoisen tuntuinen ohjelma nimeltä FSDEM. Keskustelua sen tiimoilta löytyy AVSIMin ao. foorumilta.

 

Se tekee aika paljon samoja temppuja kuin vanha kunnon SRTM-to-BGL, mutta huikeana erona on toimivan tuntuinen WYSIWYG ja - istu ja pala! - kunnollinen dokumentaatio helppeineen.

 

Resursseja menee ja paljon. Prossuksi toivotaan jotain min. 2.5 gigaa ja RAMmiksi 512 mb; itselläni on nuo yhdistettynä ATI 9700 PRO:hon ja silti aikaa kuluu... ja kuluu... ja...

 

Toisaalta... ehkä sillä voi oikaista tiettyjä proseduureja, jotka muuten joutuisi tekemään Blackartilla? Testaan. Katotaan.

 

Laitan tästäkin alle yhden screenshotin, jos osaan.

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Tässä on Etelä-Georgian saaret FSDEMin tarkastelemana. Punaiset ovat voideja - onhan niitä, mutta näkisittepä jotkut Kongon ruuduista... onneksi mulla on hyvä mielikuvitus.

 

Alla oleva kuvapari on Grytviken ennen-jälkeen; yllä on (toivottavasti) default-maisema ja alla nopea luonnos SRTMtoBGL:llä; LOD 8. Valitsin kuvakulman siksi, että a) yläreunassa näkyy Grytviken ja b) ainoa void on jossain oikean yläkulman paikkeilla. Kyseessä on siis luonnos, jota en ole vielä käsitellyt millään tavalla.

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

 

[ Attachment removed / expired ]

 

- terv. Jorma

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään