Aleksi Palojärvi

AI-kyssäriä

15 viestiä aiheessa

Heippa! Sellaista kyselisin, että pystyykö niistä koneista mitä sinulla on simussa, tekemään AI-koneita?? Jos pystyy, niin miten.

 

 

Kiitoksia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pystyy. Mutta ne ei välttämättä toimi hyvin ai-koneina. Lentomalleja ei ole suunniteltu AI-käyttöön joten ne saattaa laskeutua miten sattuu tai jäädä kokonaan laskeutumatta. Useimpien koneiden tekstuurit on myös raskaat, mikä hidastaa simua melkoisesti.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No oli hiukan sekava kysymys. Tarkoitatko "simun koneilla" default-koneita? Jos kyllä, niin miten niistä haluat tehdä AI-koneita, kun ne ovat jo valmiiksi AI-koneita? :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ne lennettäväksi tarkoitetut koneet ovat sen verran raskaita malleja, että soveltuvat huonosti AI-käyttöön. Monta sellaista näköpiirissä yhtä aikaa syö turhan paljon tehoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten edellä sanottiin, muuttaa kyllä voi ja muokkaamalla *.air-tiedostoa ja aircraft.cfg:tä koneet saa liikkumaankin sekä ilmassa että kentällä samalla tavalla kuin "oikeat" AI-koneet. Lopputulos vain ei välttämättä ole täysin tyydyttävä ruudunpäivitysnopeuden kannalta.

 

Isoista linjureistahan löytyy sitä paitsi niin paljon varsinaisille AI-koneille tehtyjä maalauksia, ettei niiden suhteen juuri kannata vaivautua muutostöihin, varsinkin kun lennettävät mallit siis ovat usein todella raskaita pyöritettäviä.

 

Sen sijaan GA-puolella on pakko turvautua DIY-menetelmään, sotilasmalleista puhumattakaan.

 

Jos intoa riittää, kannattaa kokeilla vaikkapa Mike Stonen ja Chuck Domen koneita. Oltiinpa niistä muuten mitä mieltä hyvänsä, useimmista saa aivan kelvollisia AI-koneita. Itselläni ovat käytössä melkein kaikki Stonen koneet; jotkut nykäisevät näyttöä enemmän, jotkut vähemmän, jotkut eivät oikeastaan yhtään. Jotkut ovat lähes toivottomia.

 

*.air--tiedostona olen käyttänyt vaihdellen default-koneiden ja varsinaisten ai-tuottajien (Aardvarkin, PAI:n, Dayhuffin jne.) fileitä. Sopiva löytyy kokeilemalla.

 

Kun ai-liikenteestä on kysymys, tässä voi olla suurpiirteinen. Esimerkki: eniten töitä on teettänyt yksi FS2002:lle tehty AN-12. Se oli sinänsä ihan valmis ai-kone, mutta rullasi pyrstöllään - vanhalle simulle kun oli tehty. Taisin lopulta alistua käyttämää default-737:n air-fileä. Ääni on nyt ai-suihkarin ääni, mutta ainakin kaikki propellit pyörii ja kone liikkuu o.k.

 

*.air-tiedoston lisäksi pitää tietysti muuttaa aircraft.cfg -tiedostoa. Itselläni on tapana kopioida saman tien myös tuohon korvaavaan air-fileen liittyvä aircraft.cfg-file ja muuttaa suoraan sinne contact-points, lights... oliko niitä nyt muita... no tietysti koko "yläosa" eli ne konekohtaiset tiedot. Tästä tulee sitten ai-koneen aircraft-cfg. Filujen nimien kohdalla pitää olla tarkkana, niiden on vastattava alkuperäisiä pilkulleen.

 

Jos ominaisuudet eivät vieläkään miellytä, voi ryhtyä käsityöhön. Tiettyjä arvoja muuttamalla koneen voi ilmeisesti saada laskeutumaan jyrkemmin tai loivemmin tai hitaammin tai nopeammin - enempää en tiedä; olen vain kunnioittavasti lukenut osaavampien viestejä.

 

Hiukan asiasta sivuun: AVSIMiin näkyy ilmestyneen iso nippu uusia paintkittejä (Dee Waldron.) Olen tehnyt niistä vasta pari repaintia (Dash7 ja Shorts 360) ja kyllä modelit ainakin mulle kelpaa - läheltä tarkasteltuna aika kulmikkaita, mutta olkoot. Parempiakaan ei ole saatavilla. Eikä tunnu fps:ssä.

 

- terv. Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeilin, ja moni koneista rullaa kentällä ilmassa, telineet sisällä. Osa rysähti laskussa kynnykselle tai 5-10 mailia sitä ennen. Näyttävät todellakin hassulta. Simu oli FS2002.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaihdoitko air- ja aircraft-tiedostot? Alkuperäisillä ei onnistu.

 

Tuohan kuitenkin on aivan konekohtaista, että toimiiko alkuperäisellä air-filellä ja cfg:llä. Toiset toimii, toiset ei. Yleensä se menee silleen, että jos jossakin koneessa on vain "vähän sinnepäin" lento-ominaisuudet, niin silloin se toimii AI-koneenakin ihan semmoisenaan. Tuntuu olevan, että AI-moottori ei oikein sitten ymmärrä noita pidemmälle vietyjä "realistisempia" lento-ominaisuuksia...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä, mainitsemasi piirteen olen itsekin ollut havaitsevinani. Viittasin tässä noihin Stonen (ja Chuck Domen) koneisiin. Urakoin ne paikalleen (pienemmät koneet, isommista ainoastaan Herculeksen ja F-27:n) muutama kuukausi sitten joten en enää muista jokaista tarkalleen. Semmoinen mielikuva on kuitenkin jäänyt, että jokseenkin kaikkiin oli vaihdettava FDE (eikä niissä kyllä mielestäni ole siihen kovin paljoa panostettu. Mutta sanottakoon heti, että minä olenkin aika huono arvioimaan niitä asioita.) - Kokeilemallahan tämä parhaiten selviää.

 

Vielä mahdollisille, rohkeille kokeilijoille: jos haluatte pitää jostain koneesta myös lennettävän version, siitä on vastaavasti tehtävä myös kaksi kansiota ja nimettävä ai-koneeksi tarkoitetun aircraft-cfg:ssä "title" ja "ui-manufacturer" uudelleen. titlen perusteella ai-liikenne osaa hakea oikean koneen - ei sitä alkuperäistä, joka ei toimi ai-koneena - ja valmistaja taas erottelee sen avausvalikossa omakseen eikä sotke siihen lennettävään koneeseen. Esimerkki Herculeksesta:

 

ai-versio:

 

[fltsim.0]

title=Lockheed C-130 AI

sim=c130

model=

panel=

sound=

texture=caf4

kb_checklists=

kb_reference=

atc_id=YH130

atc_airline=UNITED

atc_flight_number=9999

atc_parking_types=MIL,CARGO,GATE,RAMP

atc_parking_codes=YRZ,UNO

ui_manufacturer=AI - Lockheed

ui_type=AI C-130

ui_variation=CAF-4

description=VAIN AI-käyttöön - Stonen kone, default 734 air

atc_heavy=0

 

...ja lennettävä malli:

 

[fltsim.0]

title=Lockheed C-130

sim=c130

model=

panel=j

sound=

texture=

kb_checklists=

kb_reference=

atc_id=N700MS

atc_airline=USAF

atc_flight_number=1123

atc_parking_types= GATE,RAMP

ui_manufacturer=Lockheed

ui_type=C-130

ui_variation=USAF

description=Tämä kone on yhdistelmä Mike Stonen fs2002-2004 mdl:sta sekä Vasco Ferreiran FSDS-koneen airfileista.

atc_heavy=0

 

Älkää kiinnittäkö huomiota noihin erikoisiin merkintöihini - Canadian Air Forcen kone on UNITED siksi, että muistan sen olevan Kongon ai-liikenteessä ja lentävän YK:n alla; parking typet ja codet ovat samaa sukua... ai-kone löytyy (FS9/aircraft) kansiosta ai-C130 Stone ja tässä näkyvä lennettävä kone kansiosta Lockheed C-130J Stone Yorza...

 

- terv. Jorma

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomautuksena että koneella voi olla vain ja aínoastaan yksi parking code(tai siis simu lukee vain sen ensimmäisen).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään