Guest md80forum

CH Pro-polkimet ja FS2004

12 viestiä aiheessa

Pelittävät vallan mainiosti. Polkimet ovat oma ohjaimensa, asetuksissa vaan valitaan mitä minkäkin ohjaimen mikäkin toiminto tekee, eli polkimille määritellään peräsin ja kummankin puolen jarru.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten yllä mainittiin, toimii erittäin hienosti. FS9 itseasiassa tunnistaa tuon ja muita CH:n ohjaimia niin että osaa määritellä akseleille oikeat toiminnot valmiiksi.

 

Jokaiselle ohjaimelle saa määriteltyä erikseen Flight Simulatorista toiminnot tai sitten voit tehdä CH:n ohjelmistolla yhden virtuaalisen ohjaimen kaikista käyttämistäsi CH:n ohjaimista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pieniä ongelmia. Polkimet kyllä löytyy, astukset on ohjeiden mukaiset mutta silti kone kertoo jarrujen toimivan ilmassakin eikä rudderin vaikutusta ole lentäessä. Keksiikö kukaan syytä moiseen. Rudderi on siis säädetty z-akselille ja jarrut x- ja y-akseleille juuri niinkuin ohjeissa neuvotaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko sinulla mahdollisesti autorudder päällä? Se selittäisi peräsimen puuttumisen.

Jarruissa on tärkeää kalibroidessa antaa niille kysytty keskiasento jostain liikeradan keskivaiheilta. Muuten pienikin muutos nostaa heti jarrut puoliväliin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Autorubber on kyllä pois päältä. Auttaisikohan tuo kalibrointi? Täytyy kokeilla tänään...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei toimi vieläkään. Valittaa kokoajan "differential brakes" aina pedaaleita polkiessa. Autorudder on siis pois päältä ja asetukset on valittu valmistajan ohjeiden mukaan. Tämä on nyt toinen kone missä kokeilen ja sama juttu. Onkos kellään mahdollisesti kokemusta moisesta niin pääsisi lentämään. Nytkun on konekkin kiinni projektorissa niin mieluummin lentäisin kun tutkisin asetuksia! ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Liikkuukko kaikki akselit tasaisen pehmeästi kalibroidessa? Eipä siinä juuri muuta säädettävää ole, kuin kalibrointi ja oikeisiin toimintoihin kohdistaminen. Katso vielä, ettei muille käytössä oleville ohjaimille ole annettu samoja tehtäviä. Niin ja eihän sinulla ole peliportissa ohjainta kiinni?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toi Z-akseli ei liiku calibroitaessa. Jarruihin käsketään laittamaan x ja y eli vasen ja oikea poljin ja rudderille z. Mitään ristiriitoja ei ole, sen verran monta kertaa olen noi jo käynyt läpi. USB porteissa controllerit kiinni. Eipä ole ennen ollut minkään ohjaimen kanssa mitään ongelmia, mutta nyt ei vaan saa millään toimimaan... :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tästä ei nyt käy ilmi oletko testannut polkimia vain simulaattorissa vaiko myös CH Control Managerissa. Jos akselit eivät näy simussa, ei se vielä tarkoita mitään, mutta jos edes Control Manager ei näytä, niin sitten on syytä huoleen.

 

Minä en saanut jarruja toimimaan FS9:ssä ennen kuin säädin akselit käsin. Laitteistona on FighterStick, Pro Throttle ja Pro Pedals, jotka on Control Managerissa yhdistetty yhdeksi laitteeksi. Polkimien akselit ovat:

 

Peräsin: R Axis

Vasen jarru: U Axis

Oikea jarru: V Avis

 

Muistaakseni kaikki muu toimi suoraan paitsi jarrut, joiden takia muokkasin FS9.cfg.tä käsin:

[JOYSTICK_MAIN {58CF0270-DE3A-11D7-8001-444553540000}]

AXIS_EVENT_00=AXIS_AILERONS_SET

AXIS_SCALE_00=64

AXIS_NULL_00=6

AXIS_EVENT_01=AXIS_ELEVATOR_SET

AXIS_SCALE_01=64

AXIS_NULL_01=6

AXIS_EVENT_02=AXIS_THROTTLE_SET

AXIS_SCALE_02=127

AXIS_NULL_02=1

AXIS_EVENT_03=AXIS_RIGHT_BRAKE_SET

AXIS_SCALE_03=-127

AXIS_NULL_03=5

AXIS_EVENT_04=AXIS_LEFT_BRAKE_SET

AXIS_SCALE_04=-127

AXIS_NULL_04=5

AXIS_EVENT_05=AXIS_RUDDER_SET

AXIS_SCALE_05=64

AXIS_NULL_05=3

 

Mikään ohjelmallinen kalibrointi ei toiminut, aina tuntui olevan joku jarru päällä, mutta kun kerran sain jarrut käsin kohdalleen, ei ole asetuksiin tarvinnut enää koskea.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään