Guest svirkkul

DME:n kaarella lentäminen

5 viestiä aiheessa

 

Joissain kartoissa on reitti DME:n kaarella esim. EFPO STAR RWY30 "DME ARC 11 PRI" miten tämän sais lennettyä esim. autopilotilla? Käsinlentämällä tulee karmean näköistä kiemuraa. Vai hoidetaanko se kokemuksen tuomalla rutiinilla?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro!

Kokemus se parhain apu mutta NAV2:n neulaa on hyvä käyttää apuna ja samalla seurata etäisyyden muutoksia kyseisen kentän VOR:iin. Kun lähestyt kaarta aloitat kaartamisen yleensä 2 mailia ennen, riippuen koneen vauhdista. Käännät koneen suunnilleen kiitoradan suuntaiseksi, kartasta näkee yleensä noin kulman sitten seuraat etäisyyttä ja NAV2 neulaa ja näitä apuna käyttäen käännät konetta noin 10 astetta kerrallaan. Kuten alussa sanoin harjoitus tekee mestarin ja hitaalla koneella on hyvä aloittaa.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro

 

Autopilotin ALT- ja HDG-holdeja on kätevä käyttää apuna. Eli jos etäisyyttä VOR/DME-majakalle on liian vähän, annat NAV2-neulan jäädä osoittamaan vähän takapuolellesi, kun etäisyys on sopiva, ruuvaat autopilotilla suunnan niin, että neula itsestäsi suoraan oikealle (tai vasemmalle). Eihän siitä ihan täydellistä ympyrää aina tule, hieman kulmikas siitä tulee väkiselläkin, mutta eipä tuo haitanne, kunhan pysyy kuitenkin tarpeeksi lähellä "laskennallista" kaarta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten edellä mainittiin, niin käytät noita neuloja apuna. Pyrkii pitämään itsensä ja

majakan välillä 90 asteen kulman, eli niin että neula osoittaa suoraan vasemmalle tai oikealle, kuten tuossa jo sanottiin. Kun neula lähtee hieman pyörimään, niin korjaat koneet kulmaa sen verran että pysyt 90 asteen kulmassa majakkaan nähden. Samalla katsot että etäisyys majakkaan pysyy kohdallaan. Kova tuuli tietysti tekee tuosta hieman vaikeamman.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään