Tuomas Kuukasjärvi

AI-trafficista

33 viestiä aiheessa

Options --> Settings --> Traffic ---> Ja sieltä säädät sitten näkyviin ne Aircraft Labelit ja sen jälkeen pystyy määrittämään, mitä kaikkea tietoa niissä labeleissa näkyy...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä liittyykö tähän, mutta eräissä AI-plaaneissa näytti korvatun koneen rekisteritunnus tuollaisella merkinnällä matkareitistä. Sen saa näkyviin noista Mikon jo kertomista asetuksista. Kun en itse käytä mitään labeleita, en ole tutustunut niihin tarkemmin.

 

Jaana

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voit myös säätää hommaa FS9.cfg:n kautta. En enää muista, mitkä alla olevista riveistä ovat siellä valmiina, mutta tutki listaa ja lisää mieleisesi.

 

Ykkönen tarkoittaa tavalliseen tapaan sitä, että vaihtoehto on käytössä ja nolla poistaa sen. Jätin tuohon alkuun ylimääräisiä rivejä, joiden mukaan voit paikallistaa rivien sijainnin siinä varsin pitkässä litaniassa, joka FS9.cfg on.

 

Joidenkin vaihtoehtojen nollat ja ykköset muuttuvat myös kun tehdään valintoja noista edellä puheena olleista perusvalikoista. Mutta ainakaan minä en ole onnistunut löytämään näitä kaikkia sitä kautta, vaan ainoa tietämäni konsti on värkätä cfg:tä.

 

[TrafficManager]

TrafficDensity=100

IFROnly=0

EnableAirline=1

EnableGeneralAviation=1

[AContain]

ShowLabels=1

ShowUserLabel=0

ShowLabelManufacturer=0

ShowLabelModel=1

ShowLabelTailNumber=1

ShowLabelDistance=1

ShowLabelAltitude=1

ShowLabelAirline=0

ShowLabelAirlineAndFlightNumber=1

ShowLabelFlightPlan=1

ShowLabelContainerId=0

ShowLabelAirspeed=0

ShowLabelHeading=0

LabelDelay=1000

LabelColor=FFFF0000

 

Näillä on ihan kiva leikkiä, mutta jos valitset kaikki ja annat ajaksi (LabelDelay, millisekunteja) vaikkapa kolme(tuhatta, tätä voi säätää perusvalikostakin) niin siinä kyllä vikkelämpi kone melkeinpä tekee jo lähestymiskieroksen ja on parkissa ennen kuin ehtii kaikkia lukea...

 

 

terv. Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

öö.. Missäs tämä fs9.cfg on? ???

 

Suora lainaus tuolta tutorials-kohdasta:

 

K: Missä on FS2004.CFG?

 

V: Simulaattorin yleisen asetustiedoston nimi on nykyään FS9.CFG. Windows XP:ssä tiedosto löytyy hakemistosta C:\Documents and Settings\[käyttäjänimesi]\Application Data\Microsoft\FS9\. Vanhempien Windowsin versioiden käyttäjät löytävät tiedoston joko C:\WINDOWS\ApplicationData\Microsoft\FS9\ tai C:\WINNT\ApplicationData\Microsoft\FS9\ -hakemistosta. Huomaa, että Application Data -kansio on piilotettu järjestelmäkansio, joten saatat joutua muuttamaan kansioiden asetuksia avataksesi sen.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vielä yksi asia mistä löydän nuo label jutut sieltä fs9.cfg:stä kun en löydä vaikka yritän missä ne on?

 

Jos niitä ei ole siellä, niin voit lisätä sinne fs9.cfg:n loppuun tuon koko [TrafficManager]-kohdan

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä se auttaa ???

 

No siis tuohon [TrafficManager]-kohtaan muuttamalla noita arvoja saat esim. koneen reitin näkymään yms. yms. Etkö sinä niin halunnut? ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Halusin mutta pitääkö nuille tehdä oma kansio tai joku muu? Eli mikä niille täytyy tehdä

 

 

Ei, vaan avaat fs9.cfg:n ja liität tuossa ylempänä olevan [TrafficManager]-rimpsun vaikka sinne loppuun.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän niitä tietenkään voi sinne liittää. Tätä on tämä minun elämä kaikki menee päin honkia.

 

Miksei voi liittää? ??? ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No koska kun painan hiiren kakkos painiketta niin liitä kohtaa ei voi painaa >:(.

Oletko nyt varmasti kopioinut tuon ripsun sinne leikepöydälle (eli maalaa tuo pätkä ja paina kopioi)?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hieman suurpiirteisesti sanottuna: FS9.cfg sisältää tekstimuodossa tiedot niistä käyttäjäasetuksista, joilla peli pyörii. Se on yhteydessä avausvalikkoon; kun teet siellä muutoksia vaikkapa juuri näihin Traffic- ja ATC-asetuksiin, ne näkyvät seuraavan käynnistyksen jälkeen myös cfg:ssä.

 

Ja tämä toimii myös päinvastoin: voit muuttaa valikoissakin esillä olevia asetuksia cfg:ssä (ihan tavallisella windowsin Notepadilla - itse tosin pidän tietyistä syistä enemmän WordPadista, joka sekin kuuluu ihan Windowsin vakiovarustukseen. Notepad on kuitenkin "hullunvarma" editori tähän tarkoitukseen.)

 

Mutta cfg:ssä voit tehdä paljon sellaisia säätöjä, joihin avausvalikot eivät anna mahdollisuuksia. Kuten kerroin, itse en ole löytänyt esimerkiksi näitä "ai-tietojen-näyttäminen"-vaihtoehtoja avausvalikoista, puhumattakaan hyvinkin kehittyneistä ja monipuolisista mahdollisuuksista muuttaa näyttögrafiikan, äänien jne. asetuksia. - Se on kuitenkin jo oma aiheensa. Netti on ojeita pullollaan, jos kiinnostaa. Suosittelen tutustumaan.

 

Haravoi ensin cfg-tiedosto "etsi"-toiminnolla ja koeta löytää antamani luettelon ensimmäiset rivit. Tuntuu kummalliselta, ellei niitä löytyisi sieltä valmiina. Niillä nimittäin määritellään ihan semmoisia perusarvoja, joiden luulisi olevan alusta pitäen oletusarvoisesti mukana.

 

Voihan se olla... oma cfg:ni on niin raskaasti muokattu, etten enää muista mitä siellä oikein on aikojen alussa ollut.

 

Lisää sitten haluamasi rivit (ne joita siellä ei ole) yksinkertaisesti kopioimalla ja liittämällä löytämäsi kohdan alapuolelle.

 

1) Ota ensin varmuuskopio vanhasta FS9.cfg:stä!

2) Kun olet tehnyt uuden version, tarkista että sen loppuosa on .cfg - asetuksistasi riippuen nimenä voi näkyä FS9.cfg.txt, ja sehän ei tietenkään toimi. Pyyhi silloin ihan yksinkertaisesti viimeiset neljä merkkiä eli ".txt" pois.

 

Kuten Ilkka mainitsi, voit kopioida ja liittää rivit oman cfg:si perään. Ymmärtääkseni - huomaa epävarmuustekijä - cfg:ssä viimeisenä olevat määritykset ovat voimassa, vaikka jossain aikaisemmin olisi annettu samoille muutujille erilaiset arvot.

 

Turvallisinta ja hyvän työtavan mukaista on kuitenkin tutkia omaa cfg:tään huolellisesti ja tutustua sen sisältöön muutenkin. Siitä tulee olemaan matkan varrella arvaamattoman paljon iloa.

 

Katsotaan vähän tarkemmin. Esimerkiksi:

 

[TrafficManager]

TrafficDensity=100

--Tämä on se arvo (prosentteina,) jonka olet antanut avausvalikoissa ai-liikenteesi tiheydeksi. Tässä se on 100 - kaikki ai-liikenne siis näkyy.

IFROnly=0

EnableAirline=1

EnableGeneralAviation=1

--Nämäkin ovat esillä valikossa: näytetäänkö vain IFR-liikenne vai myös GA? Tämän muuttamiseen ei ole tarvetta, säädä nämä arvot mieluummin päävalikosta.

 

[AContain]

...snip snip...

ShowLabelManufacturer=0

--- näytetäänkö koneen valmistaja? (näyttää sen nimen, joka näkyy ao. koneen aircraft.cfg:n kohdassa ui_manufacturer - esimerkiksi Boeing.) Nolla kertoo, että ei haluta näkyvän.

 

ShowLabelModel=1

--- Näytetäänkö tyyppi? (esimerkiksi 737-400.) Jeps, tämän haluat esille. Siis ykkönen.

 

...snip snip...

 

ShowLabelDistance=1

ShowLabelAltitude=1

-- Haluatko koneen etäisyyden ja korkeuden näkyviin? Nämä valinnat olet jo luultavasti tehnyt "traffic-"valikosta. Mutta voit siis huoleti muuttaa myös täältä.

 

... snip snip ...

 

ShowLabelAirlineAndFlightNumber=1

ShowLabelFlightPlan=1

---Näitä vissiin olit alunperin hakemassa?

 

LabelDelay=1000

--- Kukin edellä olevassa luettelossa näytettäväksi määrätyistä tiedoista näytetään vuorollaan. LabelDelay-arvo on millisekunteja ja kertoo sen, kuinka pitkään kukin niistä on esillä. Sen jälkeen näkyviin vaihtuu seuraava, ja sitten sitä seuraava... Kokeile itsellesi sopiva arvo. Jos näytettäviä asioita on paljon, oletusarvona (jota voi myös muuttaa valikosta) oleva 3 sekuntia (LabelDelay=3000) on turhan pitkä.

 

LabelColor=FFFF0000

--- tämä muuttaa tekstin väriä. Oletusarvo on se punainen, jonka olet jo nähnytkin.

 

- terv. Jorma

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehdittekin käydä jo pitkän keskustelun sillä välin kun sorvasin edellistä viestiä...

 

Kopioinnista ja liittämisestä: minä en ole koskaan oppinut kunnolla käyttämään tuota hiiren kakkosnappulaa tässä yheydessä. Tuomas - ellet halua mennä vielä pahemmin sekaisin niin jätä tämä lukematta.

 

Oma työtapani - joka ei varmasti ole kaikille paras mahdollinen, mutta sopii minulle - on käyttää mahdolisimman paljon näppäinyhdistelmiä. Tässä tapauksessa

 

1) maalaisin haluamani tekstinpätkän hiirellä (vaihtoehto: tiesithän, että tekstin voi valita myös siten, että sijoittaa ensin kursorin kopioitavan tekstin alkuun, napsauttaa kerran, vie kursorin kopioitavan kohdan loppuun, painaa SHIFT ja samaan aikaan napsauttaa ykkösnappulaa?Tämä on käytännöllisempää pitkien kopiointipätkien yhteydessä, jotka eivät mahdu kerralla näytölle.)

 

2) tekstin ollessa nyt valittuna painaisin CTRL+C. Tämä vie sen leikepöydälle.

 

3) sijoittaisin - tarkasti!- kursorin siihen kohtaan cfg:tä, johon haluaisin tekstin alkukohdan ilmestyvän

 

4)painaisin CTRL+V

 

Voila sano fransmanni.

 

Menee off-topicicsi, mutta kolmas näissä yhteyksissä erityisen hyödyllinen näppäinyhdistelmä on CTRL+A, joka valitsee kaiken esillä olevan tekstin riippumatta siitä, mihin kohtaa kursori on jätetty.

 

-- terv. Jorma

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) tiesithän, että tekstin voi valita myös siten, että sijoittaa ensin kursorin kopioitavan tekstin alkuun, napsauttaa kerran, vie kursorin kopioitavan kohdan loppuun, painaa SHIFT ja samaan aikaan napsauttaa ykkösnappulaa?

 

Tuo oli minullekin uutta!! Itse käytän kans näppäinyhdistelmiä mahd. paljon. Lisäksi hiiren rullapainikkeeseen olen määrittänyt liitä-komennon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ctrl-C ja Ctrl-V (sekä tietty Ctrl-X, leikkaa) ovat sikälikin hyviä osata, että ne toimivat, vaikka ei pika- tai ylävalikkoon olisi ko. kohdassa ohjelmaa tehty noita kopioi-leikkaa-liitä-toimintoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään