Guest TLinkku

FiDG MD80 panel ja A/P problem

12 viestiä aiheessa

En löytäny asiasta aihetta, joten.

 

Kävipä tuossa äsken silleen kun lensin EFHK - EPWA, että lensin SIDin Vantaalta autopilottia ruuvaillen. EESTI pisteen jälkeen laitoin SB:n A/P:n päälle - sitteen laitoin sen pois ja ajattelin lentää reittiä heading nuppia vääntämällä.

 

FS alkoi herjaamaan, että heading on väärin ja korjaa se painamalla D:tä. Painoin D:tä - ei vaikutusta. Kun ND (sa SB:n vastaava suunta) näyttivät 180 asetta niin autopilotin heading asetus oli jotain 210 - 230 asetetta -> siis sillon kun se oli se A/P:n hdg 230 niin kone lensi noin suunnilleen suuntaan 180. Aloitti kuitenkin aina välillä kaartamaan itsepäisesti satunnaiseen suuntaan.

 

A/P ei myöskään lähtenyt haketumaan VOR:n radiaalille vaikka koitin - kaarteli vaan omiaan.

 

Oletteko MD80 jannut törmäneet vastaavaan tällä uusitulla ja updeitatulla panelilla?

 

Kaikki SB:iin liittyvät autopilotit olivat varmasti pois päältä - tarkistin useaan otteeseen.

 

No lentohan jäi kesken ja toin koneen Riikaan alas. :-[

 

TLi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onks IFDG tehny paneeleitakin? ;D

Jopas meikäläinen on nyt kupilla tilanteesta :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FIDG - A.Pihlajamäen uusin md83 paneeli :D heh... :D ifdg

 

par'aikaa testaan ja nyt tuntus hdg toimivan normaalisti - lieneekö se SB:n FMS sekottanu järjestelmää...

 

TLi 8)

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Onhan tuo todella mukava paneeli!

 

TLi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

varmaan SB:n oma FMS sekoittanut kaiken, ainakin näyttää aika alkeelliselta se boxi :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Damn. Sama ongelma jatkuu nyt matkalla EPWA-koti. käsin pitää lentää muuten paitsi A/P:llä korkeus täällä pinnoilla. AIna kun laittaa hdg nuppia niin kaartaa ihan outoon suuntaan ja nyt en käytä edes SB:n FMSsää... ??? ???

 

Ei lennä GPSsää tuo AP eikä tartu radiaaleihin... KOitin otta YAWin pois, mut ei auta eikä auta vaikka se oli päällä - outoa.

Onko kokemuksia?

 

TLi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ettei sieltä SB:n autopilottivalikosta olisi kuitenkin nyt jotain jäänyt päälle..? Ei nyt ole kuvakaappausta tähän hätään, mutta se valikkosivu josta voit valita SB:n kytkeytyvän FS:n autopilottiin ja HDG-moodiin.. Molemmat offiin jos käsin haluat automaattia käyttää.

 

Miten koitat tehdä tuon GPS:n tai radiaalin ajamisen tarkalleen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo paneli tuntuu olevan aika valikoiva käyttäjiensä suhteen.. ;D

 

esim itselläni ei ole tullut tuo heding homma kuink kerran ja olen yrittäny selvittää sitä ja muistaakseni kerran sen jollain konstilla sain korjattuakin.. mutta ongelmana on ollut se mitä olaan kokeiltu henkilöiden koneilla kenellä tuo ilmestyy useemmin että vaikka vaihtais koko autopilot järjestelmän tai puolet muista gaugeista se ei auta hommaan .. mut oon tässä nyt yritelly kaikilta kiireiltäni kasailla jotain pientä päivitystä tuohon jos vaikka sais sen OH crash bugin ym pois..

 

Mutta tosiaan tuossa uusimmassa versiossa se pitäs olla saatu aika minimiin tuo hdg bugi mutta jos noita ilmestyy niin pistäkää bugi reporttia emailina taikka tuolta instant messagen kautta.

 

Mutta kun kiirettä pukkaa oikeesssa elämässä että vähän jäänyt muutenkin vähille nää jutut.. mutta eiköhän nää kiireet tästä kohta laske.. ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi Sami.

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Tuossa kuvassa näkyy esimerkki. Ensinnäkin FS herjaa heading indikaattoria. Sitten A/P ja HDG on päällä ja suuntana 010 - koneen mittari näyttää jo 012 ja kaarto vaan jatkuu - eikä pysähdy se kaarto millään logiikalla - saattaa mennä 20-30 asetta ohi ja alottaa kaarron vastakkaiseen suuntaan - saattaa mennä kaikki 360 astetta - en jaksanu odottaa...

 

Sitten.

 

Tuossa allaolevassa kuvassa lennän koneen ND:n mukaan 000 astetta ja GPS näytön mukaan 007 astetta?

 

[ Attachment removed / expired ]

 

Kyllä mä pariin kertaan katoin SB:n A/P valikon ja kaikki kolme kohtaa olivat offilla.

 

No radiaalin aja tarkalleen siten, että:

esim. RIX ja radiaali 009. Tulen etelästä ja ruuvaan courseksi 009. A/P päällä ja VOR nappi pohjaan. Aikasemmin kone on sitten lähteny hakeutumaan sille radiaalille ja sen kiinni otettuaan jääny ajamaan sitä.

 

Jos haluan, että A/P ajaa GPSsää niin NAV/GPS - valitsen GPS ja sitten taas A/P:n VOR nappi päälle - aikasemmin se on sitten seurannu kokomatkan sitä GPSsään syötettyä reittiä (harvoin käyttämäni metodi).

 

Olen tehny enimmäkseen nuo reittien ajot syöttämällä reittipisteet SB:n FMSsään ja ajanu reitin sitäkautta A/P:llä -> ja nythän se ei tämän panelin päivittämisen myötä oikeen toiminutkaan - kaarteli minne sattuu.

 

Tämmöstä. Onko muilla M80 sarjalaisilla tällasta sattunu?

 

TLi

 

EDIT: Terve Antti! Kerkesit vastaamaan just kun olin reportaasia laatimassa :D Kiitos tiedosta. Se aikasempi panelin versio ei tehny tuota kertaakaan, ainakaan mulle?

 

TLi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ja tosiaan "D" napilla sai korjattua sen hedingin jos se rupee heittelemään ainakin hetkellisesti.. kannattaa kokeilla..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa allaolevassa kuvassa lennän koneen ND:n mukaan 000 astetta ja GPS näytön mukaan 007 astetta?

 

Näyttää myös olevan tuuli melko suoraan vasemmalta.... ND näyttää heading arvoa eli sitä mihin koneen nokka osoittaa. GPS puolestaan kertoo trackin suunnan eli sen minkäsuuntaista viivaa pitkin kone kulkee. Kuvassasi tuuli siis työntää konetta sivulle eli sortaa. Jos ei tuule, niin silloin samalla heading ja course arvoilla saadaan samanlainen lopputulos.

 

Headingin sijasta voisit ruuvata halutun suunnan a/p:n course namiskalla ja antamalla a/p:n lentää sen mukaan. Silloin GPS:n trackin pitäisi näyttää samaa suuntaa kuin minne haluat mennä. Heading sitten vaihtelee tuulesta riippuen.

 

Pikainen yhteen veto:

Heading kertoo minne nokka näyttää

Course ja Track kertoo minne mennään

 

MikkO

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Enpä usko, että tuo ongelmasi johtuu SB:stä. Itselläni oli aikoinaan juuri tuo sama ongelma, eikä koneeni ole SB:tä nähnytkään. Kyllä sitä silloinkin yritettiin arvuutella että mikä siinä on, mutta ei löytynyt ratkaisua. Joku FIDGn hemmo epäili, että ongelma voi johtua tuosta SGA:n kasikymmpisestä, ei taida fs9:lle muuta kasikymppistä ollakkaan. Eihän sitä sitten kehdannut tuolla lentää, kun olisi käytännössä käsin joutunut lentämään.

 

Ilkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään