Guest Tianyu

Polkimet samalle akselille?

3 viestiä aiheessa

Terve,

 

näin kun simulaattoreita on tultu lennettyä vähän pidemmän aikaan, niin kummasti on alkanu tehä mieli saada tuntoa realistisemmaksi. Poljinten puutteessa ostin, ratti ja polkimet paketin(USB, poljin liitetään PS2 liittimellä rattiin, josta lähtee sitten USB koneelle).

 

Autopeleissä tämä kombinaatio toimii mainiosti, mutta nytten kun Flight Simulatoriin kokeilin, huomasin Brake pedaalin ja Accelerator(kaasu) Pedaalin olevan eri akseleilla määritelty Direct Input mapperissa(mikä ikinä onkaan).

 

Ajureissa ei ole minkäänäköistä asetusta, jolla saisi nämä kaksi akselia yhteen(kyseessä on siis jokin nevahööd merkki, jolla ilmeisesti ei ole paljonkaan kokemusta peliohjaiten teossa, tai sitten eivät ole viitsinneet pohtia pitkälle >:() Joten tässä näin kokeilin säätää ite rekistereistä.

 

Kokeilin ns. overrideä tiettyjä akseleita DirectInput dokumentaation perusteella. Eli simppelisti jättää tietyt akselit ilman mapping-rekistereitä.(En ole ihan varma mitenkä tuo meni, mut kuitenkin :P)

Mutta huonoin tuloksin. Ainoo mitä sain muutettua, oli akseleitten lähtoarvoja, sekä nimiä. :P

 

Sitten poistinkin ajurit(pääosin rekisterit) ja laitoinkin käyttöön Windows XP:n perus asetukset/ajurit/rekisterit, jotka olivat tarkoitettu perus joystikille, jossa on ilmeisesti X-, Y- ja Z-akselit, sekä Z-rotation(Z-twist). Mutta eipähän toimi. Brake ja Accelerator pedaalit pysyvät erillään, vaikka kuinka rekistereissä muuttaa.

 

Huh tulipas pitkää tekstiä :P

 

Eli oisko kellään jonkinnäköistä ratkaisua tähän? Siis jokin muu kuin, "osta uusi" tai "palauta nykyinen ja osta uusi" tai "heitä roskiin nykyinen ja osta uusi" :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmmm...Eikös tuon pitäisi onnistua paraiten sillain että pistää vain toisen akselin simussa Yaw left kohtaa ja toisen yaw right?

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmm... tietääkseni sillon se ei joko määrittele paljonko sitä poljinta painaa?

 

Edit: taino tuossa kokeilin, mut se ei ottanu sitä painallusta, eli se ei edes ota vastausta joilta potentiometreistä noihin painikkeisiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään