Guest petepawn

Lentopinta

4 viestiä aiheessa

Mehän ollaan totuttu tuttuun käytäntöön: itään pariton, länteen parillinen..

 

Ja tiedetään: Ranskassa ja E-Euroopassa pohjoiseen parillinen ja etelään pariton...

 

Eilen verkkolentäessäni väliä EDDF-ESGG lj pyysi minua kuitenkin valitsemaan parillisen pinnan WRB-vorilla, johon toki suostuin (vaikka suunta oli noin 010).. kysyin häneltä asiaa ja hän selitti jotain juuri tästä etelä-pohjoinen-reitityksestä (vaan en saanut selvää, enkä inttänyt).

 

Miten on ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin minun vuoden vanha Jeppesen-kartta käskee käyttämään parillisia pintoja WRB:ltä suuntaan 008. Eli siinä on merkintä "E>" pohjoiseen päin. Ei mikään harvinainen poikkeus noista itä-länsi-pohjoinen-etelä-säännöistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyseinen juttu on jatkuva kiistanaihe Keski-Euroopassa. Eräät saksalaiset johtajat eivät suostu tajuamaan maiden välisten politiikkojen eroa ja sitä, miten näitä tulisi sovittaa yhteen. Loppupelissä se on lentäjän vika, jos ollaan "väärällä" pinnalla. Tästä hommasta pitikin muodostaa keskustelu tuonne VACC SAG:n foorumiin, mutta voisimmekin aloittaa asian pohdinnan vaikkapa täällä.

 

Eivät saksalaiset suinkaan ainoita tietämättömiä ole ja kyllä sielläkin on positiivisia poikkeuksia. Oikeastaan tässä on kyse vain tiedonpuutteesta, joka pitäisi saattaa VACC:eiden korjattavaksi karttasivujen kautta. Jokainen VACC voisi listata oman ilmatilansa poikkeukselliset väylät vaikkapa tiettyyn formaattiin, jolloin tiedot voitaisiin myös kerätä yhteen ja laittaa yhdelle ja samalle web-sivulle hakupalvelutyylisenä toteutuksena. Sieltä sekä lentäjät että lennonjohtajat saisivat tietää, miten asioiden kuuluisi olla. Ja tokihan kunkin VACC:n sivuilta saisi PDF-muotoisen listauksenkin, monilla VACC:eilla olisi myös mahdollisuus lisätä merkintä reittikarttoihinsa. Mutta tämä vaatii työtä.

 

Lennonjohtopalveluiden perusidea on huolehtia turvallisuuden säilymisestä muuhun liikenteeseen nähden, joten tämä kysymys ei kuitenkaan niin äärettömän oleellinen ole. Silti tämä on yksi ratkaistavista ongelmista yrityksessä simuloida todellisen maailman tapahtumia. Nipottaminen on kuitenkin turhaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noita parittelun poikkeuksiahan on lähinnä sellaisilla etapeilla, joilla lentopinnan vaihto olisi turhaa. Eli jos mennään ensin vaikka suuntaan 350, sitten 010 ja sitten taas 350, ei ole syytä lennättää keskimmäistä parittomalla, ellei se sitten muiden reittien takia ole tarpeen. Ihan järkevää. Noitahan on paljon esim. Oulun ympäristön Victorreiteillä. Pirkkalasta Ouluun on suunta 009 ja Oulusta Rovaniemelle 359, mutta jälkimmäinen lennetään myös parittomana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään