Sami Puro

"Varo lentolippuhuijaria"

1 viesti aiheessa

http://www.pandasoftware.fi/tiedotteet/vk/2005/lentolippuhuijaus.html

 

Varo huijaria etsiessäsi halpaa vaihtoehtoa netistä

 

 

Panda Softwaren tietoon on tullut tapauksia, joissa halpoja lentolippuja tarjoavat webbisivut ovat keränneet asiakkaiden luottokorttitietoja, jotka sitten joutuvat rikollisten käsiin.

 

Panda Softwaren viruslaboratorion johtaja Luis Corrons: "Huijauksen kulku on ollut seuraava: Kuluttaja käyttää hakukonetta löytääkseen halpoja lentolippuja. Hakutulokseksi tulee oikeiden sivustojen lisäksi myös huijaussivuja, joille kuluttaja saattaa mennä. Jos asiakas päättää ostaa liput tältä huijaussivustolta, niin asiakasta pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietoja, luottokortin numero ja voimassaoloaika. Kun tiedot on annettu, "palvelu" ohjaa asiakasta eteenpäin. Pian ruudulle tulee ilmoitus, jonka mukaan maksutapahtumassa on sattunut virhe ja asiakas saa ohjeet postisiirtomaksun suorittamiseen. Eli pahimmassa tapauksessa asiakasta huijataan kahdesti samalla kerralla: annettuja luottokorttitietoja voidaan käyttää väärin ja lisäksi asiakas maksaa postisiirrolla olemattoman palvelun".

 

 

Luis Corrons jatkaa: " Kyseessä on aivan uudenlainen huijaustapa, sillä tässä tapauksessa hyökkääjä ei ota yhteyttä asiakkaaseen, vaan asiakas itse etsii huijaajan ja antaa tietonsa tai maksaa tuotteen ohjeiden mukaan. Tähän mennessä havaitut huijaussivustot on nyt suljettu, mutta on oletettavaa, että uusia vastaavia sivuja tulee jatkossakin. Myytävä tuote voi lentolippujen lisäksi olla mikä tahansa tuote, jota asiakkaat etsivät netistä omin päin saadakseen sen halvemmalla kuin kaupasta tai liikkeestä. Huijaussivu voi olla hyvinkin aidon näköinen ja vaikuttaa erittäin luotettavalta. Suosittelen, että verkossa ostoksia tekevät kiinnittävät erityistä huomiota kauppapaikkoihin. Ja jos päätyy ostamaan netistä, kannattaa uhrata hetki ja tutkia hakukoneilla tai keskustelufoorumeista millaista tietoa myyjästä löytyy. Turvallisinta on tehdä ostokset tunnetuilta myyjiltä".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään