Sami Puro

Digikameraehdotuksia

6 viestiä aiheessa

Nonniiiiiin..

 

Kertokaapas viisaammat, että minkä kameran hankin. Nykyinen millä olen jotakin näpsyjä ottanut on Sony DSC-P32, jonka aikanaan isukilta sain muuten vaan (oli voittanut jossain kisassa), eli 0 eur hintaan nähden on pakko olla tyytyväinen. Pahin puute on, että vehje on aika reilu pokkari, eli siinä on vain digitaalinen zoomi, ei optista ollenkaan.. (!) ..joten oikeastaan muista kuin metrin päästä otetuista kuvista ei juuri mitään tule. (eli siis juuri oikea kamera kun sopivassa kunnossa lauantai-iltana pitää saada kuva bileporukasta. Ei liikaa nappeja ;D)

 

 

Eli tosiaan, minkähän tuon tilalle hankkisi? Omat vaatimukset oikeastaan että kooltaan se on oltava pieni ja kevyt, koska kulkee aina mukana lentolaukussa. Nykyinen itseasiassa mahtuu kauluspaidan taskuunkin :) Ja tietysti sitten sitä zoomia mukaan niin paljon kuin mahtuu kameran kokoon nähden.

 

(Käyttääkö Sony muuten vielä MemoryStick Prota uusissa kameroissa? Kun semmoinen on jo valmiina niin turhaa tuohon tuhlaa....)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse kuvaan järjestelmädigillä, mutta kun äskettäin harkitsin kevyempää kakkoskameraa, nämä nousivat esille:

 

- Panasonic DMC-FZ3, FZ4 tai FZ5. Pitkä 10-12x valovoimainen Leica-zoomi (f 2.8), kuvanvakain ja suht. kevyt (~350g). Palstalla on ollut juttua FZ20:sta, joka on samaa sarjaa. Näillä voisi lentokuvatkin onnistua.

 

- Canon S60 tai S70. Vain 3x zoom, mutta pääsee laajakulmapäässä 28 mm (vast.) polttoväliin, kun useimmat pikkudigit pääsevät vain johonkin 35-40mm (vast). Voi olla ratkaisevaa esim. ohjaamokuvissa tai asematasolla.

 

En ole käytännössä kokeillut noita, ainoastaan tutkinut mitkä mallit olisivat sopivia minun tarpeisiin. Oma käyttötarvehan ratkaisee mitkä ominaisuudet ovat tärkeimmät. Tuo Canon voisi sopia bilekameraksikin 8)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähän tutkiskelin mainittuja..

 

S70 on aika hintava, keskihinta 560 euroa, ja DSC-P200:aan nähden (k.hinta 380 eur) ainoa mainittava ero on 10 mm lyhyempi polttoväli. Canonin huonous on myös, että ottaa maksimissaan 30 sek videoklippejä (sama ominaisuus myös muissa Canonin malleissa, esim. Powershot G6), riippumatta muistipalikan koosta, ja testien mukaan myös hyvin herkkä tekemään punasilmäkuvia. Tosin eipä niitä videoklippejä juurikaan tule otettua.

 

DMC-FZ5 vaikuttaisi kivalta. Hintavertailua Suomesta en vielä löytänyt, koska on ihan uusi malli, mutta vajaan 500 euron tuntumaan tullee. Pitkä zoomi siinä, tosin se sitten aiheuttaa että painoa ja kokokin (syvyyssuunnassa) on Sonyyn nähden yli tuplat, eli alkaa aiheuttaa ongelmia laukkuunmahtumisen suhteen. 5 Mpix, mutta sekin on ihan riittävä. Noissa kahdessa muussahan oli >7. FZ5:n zoomi ei liene käsikäyttöinen, vaan (akkua syövä / hidas?) sähköinen?

 

Fujin puolelta katsoin FinePix E550:aa.. Sellainen 400 eur, ja muutenkin ominaisuuksiltaan aika tuota Sonya vastaava, hitusen isompi polttivälin skaala.

 

 

Eri muistikorteista muuten, vertailin niitäkin huvikseni - Sonyn MemoryStick Pro on kallein (vs. CF ja SD). Gigasta joutuu maksamaan halvimmillaan n.120 euroa, kun gigan CF on reilu kuusikymppiä, ja SD n.75 eur.

 

Pari vanhaa aiheeseen liittyvää threadia myös foorumista onnistuin kaivamaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fujin E550 onkin jo pirun hyvä pokkariksi, mutta se ei enää ole paidantaskuun sopiva (jos ei nyt isokaan vielä). Se ei ole niitä uusia laajakulmaisia malleja, joita Fujilla taitaakin toistaiseksi olla vain vähän simppelimpi E510, mutta saa sen lisäkkeellä 25 mm vastaavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään