Jukka Nisula

Käpylässä 2000 kg:n lentopommi ?

12 viestiä aiheessa

Jos tuo uutinen Käpylän urheilupuiston pommista ( jopa 2000 kg) pitää paikkansa, niin se on yksi 26:sta sen kokoisesta pudotetusta pommista Helsinkiin. Alla olevasta linkistä löytyy venäläisten pudotetut pommimäärät ja koot heidän mukaansa. Joukossa on ollut 2 kpl:tta 5000 kg:n pommejakin. :o

 

Jukka

 

http://www.ilmatorjuntaupseeriyhdistys.fi/1_2001/teksti/versio.htm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HS:n mukaan kyseessä on FAB-1000, eli 1000 kg:n miinapommi. Tarinan mukaan toinen 5000 kg:n pommeista osui nykyisen velodroomin paikalle eli n. 500 metrin päähän tuosta 1000 kg:n pommista

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101979699445

 

Sodanajan lentopommin raivaus alkaa Helsingin Käpylässä

 

Sodanaikaisen lentopommin raivaustyöt Helsingissä Käpylän urheilupuistossa aloitetaan maanantaina. Raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon ja sen johtovastuu on poliisilla. Puolustusvoimat antaa työssä poliisille virka-apua.

Lentopommi on paikannettu asiakirjalähteiden, haastattelujen ja teknisten tutkimusten perusteella muutamien metrien syvyydestä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sama asia notamin muodossa:

 

TILAPÄINEN VAARA-ALUE EF D135 PERUSTETTU 500M SÄTEELLÄ PISTEESTÄ

601217N 0245626E (KÄPYLÄ) LENTOPOMMIN RAIVAUSTÖIDEN TAKIA.

GND-5000FT AMSL.

01JUN05 0300 - 07JUN05 0500 (EFHK/1/K3245/05)

 

Eli tämän mukaan vaarallinen toiminta alkaisi vasta keskiviikkona.

Mutta voihan siellä olla ns valmistelevia toimenpiteitä sitä ennen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

GND - 5000 Ft AMSL?

 

Siis odotetaanko tosiaan sellaista pamausta, että sirpaleita voisi lentää 1500 m korkeuteen?

 

Ennemminkin olisin huolissani Koskelantien asukkaista Raviradan pohjoispuolella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näissä varmaan pelataan "varman päälle" korkeuden määrittelyssä.

Voihan sitä mahdollista räjähdystä jotenkin rajoittaa horisontaalitasossa, eikös se jossain kuopassa kuitenkin möllötä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sodanaikaisen lentopommin raivaustöiden valmistelu Helsingissä Käpylän urheilupuistossa on alkanut. Raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon ja sen johtovastuu on poliisilla. Käpylän urheilupuistosta eristetään raivauksen ajaksi laajoja alueita. Alueen ohittavat valtaväylät, Mäkelänkatu ja Hakaniemenkatu, pidetään ainakin toistaiseksi auki. Viikon aikana urheilupuistoon rakennetaan suojavalleja. Varsinainen pommin raivaus on tarkoitus tapahtua lauantaina 4. kesäkuuta.

 

Puolustusvoimat antaa pommin raivaustyössä poliisille virka-apua. Lentopommi on paikannettu asiakirjalähteiden, haastattelujen ja teknisten tutkimusten perusteella muutamien metrien syvyydestä.

 

Lentopommiksi epäilty esine löytyi jo vuosi sitten kesällä, kun puolustusvoimat teki Käpylässä mittauksia ensi syksynä alkavan Hakamäentien ja Pasilanväylän rakentamisen takia.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt tuli lisärajoituksia Malmille liittyen tuohon pomminpurku operaatioon:

 

(K3276/05 NOTAMN

Q)EFES/QXXAU/IV/NBO/AE/000/010/6014N02506E005

A)EFHF B)0506010300 C)0506070500

E)KÄPYLÄN TILAPÄISEN VAARA-ALUEEN EF D135 VUOKSI

MITTARILÄHESTYMISMENETELMÄT 2 NDB VOR RWY18 JA VOR/DME RWY36 EIVÄT

OLE KÄYTETTÄVISSÄ. IMC:N VALLITESSA LÄHIALUEEN ETELÄOSISSA

LENTORAJOITUKSIA VFR-LIIKENTEELLE)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sodanajan lentopommin raivaustyöt alkaneet

Julkaistu 30.05.2005 09:56 (päivitetty 11:32)

Helsingistä Käpylän urheilupuistosta vuosi sitten löytyneen lentopommin raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon.

 

Sodanaikaisen lentopommin raivaustöiden valmistelu Helsingissä Käpylän urheilupuistossa on alkanut. Raivausoperaation on arvioitu kestävän noin viikon ja sen johtovastuu on poliisilla.

 

Käpylän urheilupuisto eristetään raivauksen ajaksi täysin ja kulku alueelle estetään. Alueen ohittavat valtaväylät, Mäkelänkatu ja Hakaniemenkatu, pidetään ainakin toistaiseksi auki. Viikon aikana urheilupuistoon rakennetaan suojavalleja. Varsinainen pommin raivaus on tarkoitus tapahtua lauantaina 4. kesäkuuta kello 20.

 

Urheilupuiston tuntumassa asuu 1300 helsinkiläistä, joille on tiedotettu raivausoperaatiosta. Myös heidän evakuoimiseen pommin tuhoamisen ajaksi on varauduttu. Jo nyt urheilupuiston tuntumasta on evakuoitu päiväkoti viikon ajaksi.

 

Puolustusvoimat antaa pommin raivaustyössä poliisille virka-apua. Pioneerit ratkaisevat kohteen tuhoamistavan eli poltetaanko, hapotetaanko tai rikotaanko se. Vasta viimeisenä keinona on pommin räjäyttäminen. Lentopommissa on tiettävästi yhteensä 818 kiloa räjähdysainetta.

 

Lentopommi on paikannettu asiakirjalähteiden, haastattelujen ja teknisten tutkimusten perusteella muutamien metrien syvyydestä. Lentopommiksi epäilty esine löytyi jo viime kesänä, kun puolustusvoimat teki Käpylässä mittauksia ensi syksynä alkavan Hakamäentien ja Pasilanväylän rakentamisen takia.

 

(MTV3-STT)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alueen ohittavat valtaväylät, Mäkelänkatu ja Hakaniemenkatu, pidetään ainakin toistaiseksi auki.

 

Lienee kuitenkin kysymys Hakametsäntiestä.

 

Varsinainen pommin raivaus on tarkoitus tapahtua lauantaina 4. kesäkuuta.

 

Eikös 4.6. ole perinteisesti Puolusvoimien lippujuhlapäivä? Onkos tässä nyt suunnitteilla oikein jymyjööti juhlan kunniaksi? :P

 

Ei vaineskaan. Hyvä vaan, että tuollaiset raivataan pois. Mietityttää vaan, että paljonkohan räjähtämättömiä pommeja ja kranaatteja mahtaa vieläkin olla sodan jäljiltä asuinpaikkojen ja taajamien maaperässä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Näitä vääriä hälytyksiä tulee aina silloin tällöin. Muutama vuosi sitten arveltiin erään Kokkolan Ykspihlajassa olevan omakotitalon kivijalan vieressä olevan myös vanhan lentopommin. Metallinpaljastin oli näyttänyt pitkää pomminmuotoista metallilieriötä, joka osoittautui sitten hiekkamaahan kaivetuksi tyhjäksi hitsauskaasupulloksi. Semmoinenhan muistuttaa kovasti lentopommia muodoltaan ja kooltaan. Lähistöllä oli jatkosodan aikana saksalaisten varastoalue ja parakkeja, joten "pommin" luultiin olevan niitä peruja. Talo on rakennettu paikalle-70-luvulla. Eli väärä hälytys onneksi sekin.

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään