Ilkka Kangastalo

Jonkinmoinen lisähuoli lentoyhtiöille

1 viesti aiheessa

Lentoyhtiön pyörittäminen ei viime aikoina ole ollut helppoa puuhaa. Oljyn hinta nousee, halpayhtiötä pukkaa kilpailemaan ja vaikka mitä. Mikäli uusimman Voima -lehden raportointiin on uskomista, yksi lievästi potentiaalinen häiriötekijä saattaa jossakin vaiheessa olla tulossa - Linnunradan ytimen suunnalta.

 

Tanskalaisen tutkijan Henrik Svensmarkin mukaan kosmisen säteilyn (lähinnä gammasäteilyn) määrän tilapäinen kasvu vaikuttaa ajoittain maapallon ilmastoon ja hän selittää tällä mm. lyhyet kylmät jaksot 1300 -luvun alussa ja 1650 -luvulla. Gammasäteilyä synnyttää musta aukko, jollainen on myös oman linnunratamme keskustassa.

 

Mutta mitä tekemistä tällä on lentoliikenteen kanssa? No sitä, että gammasäteilyn määrän kasvu aiheuttaisi reittikorkeudessa lentävässä koneessa oleville ihmisille voimakkaan syöpäriskin, ehkä jopa hengenvaaran. Lentoliikenne jouduttaisiin sellaisessa tapauksessa maadoittamaan ainakin vuosikymmeneksi.

 

Hyvä puoli asiassa on se, että ilmeisesti aivan lähiaikoina gammasädeaaltoa ei ole tulossa. Ei siis kannata vielä peruuttaa sitä ensi syksyn Kanarianmatkaa. Koko juttu täällä: http://www.voima.fi/content/view/full/1073

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään