Lauri Matikainen

Nopeusmittari sekoaa

6 viestiä aiheessa

Onko kellään teistä käynyt niin että kun on juuri noussut kiitoradalta (tämä tapahtuu siis vain VATSIMissa) niin paneelissa oleva nopeusmittari joka on siellä aika vasemmalla, meneekin yhtäkkiä nollille ja samalla throttle menee täysille eli Speed Hold Switch ei pidä nopeutta aloillaan. Sitten ei auta muu kuin klikata Save Flight ja heti perään Reset Flight jolloin tilanne normalisoituu, ja sitten pitää vain vähentää throttlea ettei nopeus taas menisi nollille (sen mittarin mukaan.) Kerran kun en tehnyt asialle mitään, niin hetken päästä huomasin GPSstä että nopeutta on siinä 610nm :D .. Muilla paneeleilla tätä ei ole käynyt, mulla siis joku default B757 paneeli jota käytän airbusissa. Tietääkö joku miten voisi asian korjata??

En ole jaksanut imuttaa mitään kunnon airbus-paneelia, koska tämä paneeli on kumminkin aika selkeä. Pitänee kumminkin alkaa harkita sitä imuttamista ihan vakavasti, B757ssä käytän sentään kunnon paneelia (Ken Mitchell)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla on käyny jo pari kertaa vastaava mittarin nollaantuminen lennolla Vatsimissä (vaikka tuskin se Vatsimin vika on ::))

Aikaisemmin ei ollu koskaan käyny noin... Ajattelin kanssa aluksi että PITOT HEAT päälle ja eikun jatketaan... Ja rupesihan se mittari sitten näyttämään n. 10min kuluttua luotettavia arvoja.

Toisella kerralla pistin jo maassa Pitot heatin päälle, mutta taas heti lentoonlähdön jälkeen mittari meni nollille... Tällä kertaa lukemat palasivat kuitenkin jo parin minuutin kuluttua :o

 

EDIT: Viime lennolla Vatsimissä kaikki toimi normaalisti... Mikä lie henkimaailman juttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se riippuu niin paljon säästä...On se eri lentää +15 asteen lämmös ja auringon paistees kun 0 astetta, pilves ja tihkusade..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja pientä tarkennusta vielä... Eli kaikilla lennoilla on ollu kastepiste lähellä ilman lämpötilaa sekä pilvinen keli...Eli tuskin kyseessä on ollu säätekijät, muutenhan jokaisella lennolla olisi pitänyt käydä noin ;)

 

EDIT: Osaanpas selittää hankalasti... Eli noilla keleillä on täydet mahdollisuudet tuollaiseen Pitot-putken jäätymiseen, mutta kumma että vain kahdella lennolla on käynyt noin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään