Guest Viljami

Aeron palkkaus ja vakuutukset

7 viestiä aiheessa

Mikäköhän mahtaa olla Aeron lentäjien alkupalkka ja palkan kehitys? Ilmeisesti Aerolla on töissä jo "omia" lentäjiä, joten tietoakin luulisi olevan liikkeellä... ;) Miten lentoyhtiöt yleisesti ottaen suhtautuvat lentäjään, joka ei enää jostain syystä täytä 1. luokan medikaalin vaatimuksia? Tuleeko saman tien kenkää, vai pyritäänkö siirtämään yhtiön muihin tehtäviin? Entäs vakuutukset ko. tilanteessa? Onko olemassa jotain ammattilentäjille suunnattua vakuutusta, joka tavallaan korvaisi ammatin menetyksenä tapahtuneen vahingon?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aeron palkoista en osaa sanoa mitään, mutta vakuutuksista jotain: On olemassa lupakirjavakuutuksia, joista saa yleensä kertakorvaussumman, jos 1-luokan medikaali menee. Korvaussummat lienee tyypillisimmin luokkaa x-kymmentätuhatta euroa...y-sataatuhatta euroa. Vakuutusmaksun suuruuteen vaikuttaa tuo maksimikorvaussumma ja vakuutuksenottajan ikä. Joissain firmoissa vakuutus sisältyy ammattiyhdistyksen jäsenmaksuun ja toisissa se täytyy ottaa itse. Vakuutuksen voi myös ottaa, vaikkei olisikaan missään vielä töissä. Vakuutusmaksut ovat tietääkseni joidenkin satojen eurojen luokkaa per vuosi.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lupakirjavakuutus on SLL:n (vap.eht.) jäsenyyden kautta, ja lisäksi myös firman kautta. Eli tuntuva rahallinen korvaus, riippuen vakuutusmaksun suuruudesta tietysti, jos työkyky menee. Siihen miten firma sitten sinua sen jälkeen työllistää - en tiedä. Mutta kehittyvässä firmassa erilaisia toimistohommia kyllä riittänee... Lupakirjavakuutuksista on aiemminkin ollut puhetta täällä, muistelisin.

 

Palkkauksesta, alkupalkka ihan riittävä... Palkkataulukossa noustaan yhtä pykälää ylemmäs muistaakseni joka vuosi, ja kapteeniksi on mahdollisuus päästä 3v jälkeen (jälleen, kehittyvässä firmassa kapteenivakanssia tuskin joutuu odottamaan, jos muuten kaikki on kunnossa), ja myös emoyhtiön leipiinkin jossain vaiheessa voi päästä. Palkka vähintään vastannee muiden suomalaisten "regional"-firmojen tasoa (paha verrata kun ei tarkkoja lukuja tiedä), mutta ei kuitenkaan ole Finnairin tasolla. (verotus tietysti tasottaa eroja Aeron hyväksi, koska tähän asti ainakin kaikki pilotit ovat Tallinnan päässä ja siellä veroprosentti on kiinteä 24 (jos oikein muistan))

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Palkasta...

Tämä on ollut kauan huulillani mutta nyt suhteellisen hyvä aihe sanoa se.

Kukaan ei koskaan uskalla palkkaa paljastaa, sitä ihmettelen.

Tekeekö se ihmisestä toisenlaisen muiden silmissä ? Vai mikä on tässä asiassa kyse ? Työpaikoilla, omassani on palkka kytköksissä kehityskeskusteluihin, jne...

Edes omassa yksikössä ei palkkaa paljasteta, miksi ? Henkilökohtaisesti en ymmärrä salailua, olisi reilua kun kerrottaisiin suoraan palkka, voitaisiin verrata ja sen myötä asettaa omat työpanokset kohdistuen palkkaan...

Ja jotta ette mua syytä niin 1942€ + lisät

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En vaan viitsinut sanoa kun kukaan muukaan ei koskaan sano.  ;)

 

Mutta jos palstaa lukevat muut lento-alan ihmiset tekevät tässä saman, niin näytän minäkin esimerkkiä: pienimmässä palkkaluokassa (palkkakuopassa  ;D) käteen jää sellainen n. (xxx) eur kuussa, riippuen töiden määrästä (=päivärahoista). Työtunnit kuussa vaihtelevat vähän vuodenajasta riippuen jossain välillä 90-160h/kk.

 

Vai olisiko nämä pitänyt jättää iltapäivälehtien tongittaviksi verotiedoista.  :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Valitettavasti tässä kateuden luvatussa maassa on oppinut, ettei hyvistä asioista kannata paljon kertoilla... Sen verran voin kertoa, että näin Suomessa asuvalla Finnairin 12:n palkkaluokan (maks ATR:ssä maksettava) ATR- kapteenilla sekä palkka että veroprosentti ovat enemmän kuin kaksinkertaiset vieressä istuvaan Samiin verrattuna. :-X

 

EDIT: Olen tehnyt ja edellenkin tekisin tätä paljon pienemmälläkin palkalla, mutta markkinataloudessa on markkinahinnat. "Kyllä lentäminren aina työnteon voittaa" 8) Ja lentäminen on kivaa työnäkin, ja rakentaminen on mukava harrastus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään