Guest FIN1979

freewaresta - paywareen

8 viestiä aiheessa

moi

 

Tuli tuossa selailtua avsimin forumeita ja taas on yksi loistava freeware koneiden tekijä siirtynyt payware-taivaaseen :(

 

Tässä on linkki forumin topikkiin...

 

Mitä tuosta threadista ymmärsin niin mm. ATR modellin tekijä F.S.C. on siirtynyt payware mallien tekemisiin lukuisten email "valitusten/whinetyksen" ja copyrightien väärinkäytösten takia.

 

Varmaan täälläkin moni on lentänyt tuolla Francisco Sanches Castanerin upealla freeware ATR:llä.

On se harmi kun muutamien ihmisten typeryyden ja lapsellisuuden takia freewaren tekijät siirtyvät paywareen. Ja tämäkin esimerkki on vain yksi monista.

 

En minä sitä että payware olisi pahasta vaan onhan niitäkin monia lisäosia jotka ovat joka dollarin arvoiset.... ;)

 

katselin myös simwaren sivuja ja sieltä löytyi mm. Flightcraftin ja Eric Marcianon yhteinen Airbus A340-600 payware paketti. Myös lukuisat entiset FS2002/FS2000 freewaret ovat nykyisin paywarena FS2004:lle.

 

Jani

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä tuosta threadista ymmärsin niin mm. ATR modellin tekijä F.S.C. on siirtynyt payware mallien tekemisiin lukuisten email "valitusten/whinetyksen" ja copyrightien väärinkäytösten takia.

 

ÖÖöö ??? Pystyisköhän joku hiukan avaamaan mulle logiikkaa tän takana? Varmaan señor Sánchez-Castañer parhaiten, mutta kun ei taida lukea tätä...

 

Tuskin se valittaminen loppuu siihen, että läiskäisee tuotoksilleen hintalapun. Saattaa se tietysti vähentyä, kun harvempi asentaa niitä koneilleen. Mutta toisaalta voisin kuvitella, että whinettäjät on entistä vihaisempaa sorttia. Minä ainakin olisin, jos olisin maksanut tuotteesta...

 

Ymmärsin kyllä, että whinettäjät oli valittaneet paneleista, jotka oli täysin jonkun muun muokkaamia, mutta en näe miksi se loppuisi paywaren myötä.

 

Ehkä en vain ymmärrä koko juttua, kun en ole vielä yhtään payware-tuotetta simuihini hankkinut (kiitos loistavien freeware-tekijöiden).

 

MikkO

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Whinetys ei vähene, mutta ainakin saa sen kuuntelemisesta palkkaa.

 

Mutta niin eihän tuo mitenkään tavatonta ole että harrastuksesta tulee työ. Ja tulee tietysti uusia harrastajia, ja joistakin kehittyy hyviä. Mutta kyllä minä hyvin ymmärrän, että jotkut saa hommasta tarpeekseen ihan tampioiden takia. Porukka on vissiin niin tottunut siihen, että ilmaiseksi saa kaikkea hienoa, että luulee sen olevan niiden oikeus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jokaisen on kuitenkin pakko saada se leipä jostain ja jos tuotokset on payware laatua niin ymmärrän kyllä sen "rahan himon". Saapi nähdä tässä jonkun ajan sisällä että tuleeko siitä Billin paljon odotetusta MD-11 paneelista payware, tovottavasti ei, mutta varmasti on paywaren arvoinen tuote jolla Bill voi lyödä ns. rahoiksi.

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Whinetys ei vähene, mutta ainakin saa sen kuuntelemisesta palkkaa.

Mutta silloin sitä tosiaan on pakko myös kuunnella ja tehdä jotakin. Ihmisillä on taipumus vaatiakin paljon enemmän niiltä asioilta, joista ovat maksaneet. Useimmat maksullisten lisäosien tekijät kokivat sen varmasti, kun käyttäjät vaativat kovaan ääneen FS2004-päivityksiä ostamiinsa lisäosiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsestänikin tuntuu, että viime vuosina simun käyttäjien joukossa on lisääntynyt tietynlainen ahneus. Johtuuko se sitten siitäkin että viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana netinkäyttö on yleistynyt valtavasti ja siellä moni on tottunut, että kaikenlaista kivaa saa ilmaiseksi, laillisemmin tai ei.

Halutaan enemmän ja parempaa koko ajan.

 

Simussa monesti törmää tähän, ettei mikään muu kuin täydellinen, lähes 100% oikean kanssa matsaava, ei tunnu kelpaavan ja auta armias sitä marmatusta jos se ei olekkaan vielä ilmainen.

 

Itse en yhtään ihmettele, että moni laittaa hanskat tiskiin, turhautuu, tai lähtee payware -puolelle.

Itsekkin olisin ehkä tehnyt samoin jos omaisin lahjakkuutta tällä saralla.

 

Ja ihmettelen täälläkin eräitä lahjakkaita, jotka sitkeästi ovat jaksaneet tarjota ilmaiseksi huippulaatua, vaikka rahaakin olisi ehkä tarjolla.

Karman painallukset ja kiitokset ruudulla ei näiden henkilöiden kohdalla voi yltää lähellekkään sitä arvostusta, jota heidän tekemää työtä kohden koen.

Ja jos olisi edes jonkinlainen vapaaehtoinen kolehti mahdollinen, laillisestikkin, en kyllä epäröisi antaa myös näin tunnustusta. Pullakahveet tai nallet tarjoan varmasti, jos joskus kohdakkain maailmalla satutaan :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotain rajaa pitäsin tuon "leipäpuu" sanan suhteen. En minäkään sentään jonkun payware koneen/scenen varaan jättäisi elämistä :) Että jos meinaa leipänsä tienata tienaa sen ennemmin rehellisellä ja oikealla työllä tai sitten sossun luukulta eikä vaan payware lisäosilla. Onhan se tietty kiva tienata hieman extraa siinä sivussa kuten esim tekemällä payware lisäosia. Minä teen sceneryitä vaan huvin ja urheilun kannalta ja pistän ne nettiin jakoon hyvää hyvyyttäni enkä peri niistä penniäkään. ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onhan tämä sellainen asia joka tulee jossain vaiheessa jokaisen designerin mietittäväksi syystä tai toisesta...

 

Payware->Olis mahdollista kokopäiväisesti painia harrastuksen parissa, toisaalta taas tulee vastuu tekemisistä, aikataulut, et välttämättä paljoakaan voi vaikuttaa mitä teet(leipäkin olis tienattava)

 

Freeware->Aika ei meinaa riittää(leipä olis tienattava muualta), toisella puolen taas saat tehdä mitä huvittaa, miten huvittaa, jos muille kelpaa niin kiva, ellei, so what

 

Kyllähän sitä välillä oikeen "mukavan" työpäivän aikana on pyöritellyt ajatusta notta kuttuakos noiden romujen kanssa tässä tappelen, kotiin pyöräyttämään jokin veret seisauttava payware ja yks vuosi menee mukavasti....jos työt jostain syystä loppuis en välttämättä uutta paikkaa edes hakisi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään