Nils Rostedt

C:\ -kovalevyn vaihto?

5 viestiä aiheessa

Terve,

 

Levytila on loppumassa ja koneessa olevat kaksi levypaikkaa ovat jo käytössä, eli olisi tarve vaihtaa nykyinen 40-gigainen C: isompaan. Löytyykö sellaiset työkalu(ohjelma)t, millä ko. operaation voisi suorittaa ilman että joutuu asentamaan Windows XP ja kaikki C-levyllä nyt olevat ohjelmat uudestaan?

 

/ Nils

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse ainakin olen tehnyt niin että uusi levy koneeseen kiinni, partition magicilla disk copyllä se osio sinne ja ja sitten resizetän sen isommaksi...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tietty samalla voi miettiä, olisiko mitään syytä asentaa Windows uudestaan? Sehän kumminkin tuppaa kotikoneelle olemaan rutiiniluontoinen huoltotoimenpide. Levynvaihdon yhteydessä se käy parhaiten, kun kaikki pysyy varmasti tallessa vanhassa levyssä.

 

Partition magic on mielestäni vähän kallis ostos yhden operaation takia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tietty samalla voi miettiä, olisiko mitään syytä asentaa Windows uudestaan?

 

Joo, Windowsin uudelleenasennus uudelle levylle lienee sinänsä suht. helppo juttu, kuvittelen.

 

Enemmän huolestuttaakin ne kaikki ( > 50) muut ohjelmat jotka on vuosien varrella nykyiselle C:\levylle asennettu, konfigurointeineen ja lisenssikoodeineen. Esimerkkinä vaikka Flight Simulator ja kaikki maisemat ym. lisäpalat. Näiden kaikkien uudelleenasennus on aika iso työsarka, alkaen siitä että tarttis löytää ne asennuslevyt kaappien kätköistä ;)

 

Tuo Partition magic-temppu vaikuttaa siksi aika houkuttelevalta. Jos säästyn usean illan asennusrumbasta, siitä voisin jopa maksaakin :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa tulla myöhässä tämä vinkki, mutta ite olin samassa tilanteessa vuoden alussa. Googlella löytyi Boot It NG-softa, jolla sain homman hoidettua. Purin tuon zipin korpulle ja buuttasin siltä, tein C-partitiosta imagen vanhan levyn D-partitiolle, lisäsin uuden winsun ja purin imagen uuden levyn C:lle. Operaatio oli yllättävän hidas, luokkaa >2h, mutta ilmaiseksi ratkaisuksi ihan siedettävä.

 

Hirveä lentsu päällä, joten en jaksa kirjotella nyt enempiä...

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään