Tuomas Kuosmanen

Lentskariheadsetin liittäminen pc:hen

5 viestiä aiheessa

http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/adapter.htm

 

Tuommonen sattui silmään toiselta voorumilta, pistänpä tänne niin muistan. ;) Tarvinnee rakentaa tuo, ei ole kovin hankala, tosin noita mikrofonin liittimiä pitää tilata. Aircraftspruce.com:ista niitä saa ainakin.

 

Haluaako joku muu noita, meinaan itse hommata tässä piakkoin sieltä, ja samaan postimaksuun voisi saada. MIKin simuun niitä pitää kanssa hankkia, ellei sitten jostain mekaanikoilta löydy myös, pitää vähän kysellä..

 

Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere,

 

Tuohan olisi hienoa lennellä oikean lenskarin headsetillä. Noita liittimiä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Bebekistä YE:hen ja jopa ihan viihdeelektroniikka liikkeissäkin 1/4 plugeja on alkaen noin hieman alle euron kappale. Runkoliittimet ovat myöskin halpoja.

Switchcraftin liittimien maahantuoja on www.studiotec.fi ja noita tuossa jutussakin mainittuja liittimiä löytää monesta soitinkaupasta ihan muutaman euron hintaan. Neutrik on viimevuosina ehkä mennyt jopa swibarin ohi jakkiliittimien saralla ja samanlaista mallia saa vähän sieltä täältä. Muistaakseni noretron tuo maahan neutrikin liittimiä.

 

Bebekissä oli joskus valmis rasia ihan tuolla samalla kytkennällä konkkamikkien kytkemistä varten. Rasiassa oli sisällä 9V paristo neppari liittimellä. Oliskohan siellä niitä vielä?

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No ei ne kuulokepuolen plugit ole se ongelma vaan tuo mikki, se on tollanen ihme välikoko missä on 3 kontaktia ja tosiaan ohuempi kuin se 6mm.

 

plugs.jpg

 

Tuomas

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No ei ne kuulokepuolen plugit ole se ongelma vaan tuo mikki, se on tollanen ihme välikoko missä on 3 kontaktia ja tosiaan ohuempi kuin se 6mm.

 

plugs.jpg

 

Tuomas

 

Kokeiles kysyä studioteciltä noita (myyvät myös yksityisille). Juuri noita S12 stereoplugeja tuli aikoinaan asennettua yksi jos toinenkin kaikenmaailman kielistudioista aina kirkkojen äänisysteemeihin. Uskoisimpa, että noita saa nykyäänkin melko helposti, koska S12B:tä näkee käytettävän ainakin äänipöydissä ym. laitteissa.

 

 

Tiedä vaikka kaapeissa olisi vieläkin niitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Itsellä on myös omituinen tarve 8) lentää simua oikeat headsetit päässä ja taistelin aikani myös mm. tuon plugiongelman kanssa.

Etuvahvistin mietitytti myös... Bob-sedän sivuilta homma alkoi aueta ja pieni katsaus avioniikka-audion historiaan on aina paikallaan.

 

Joka tapauksessa avioniikkapuolella kuulokeliitin on "aina" 0.25" eli n. 6.35mm stereona tai monona. Ilmoitettu koko vaihtelee lähteestä riippuen.

Mikkipuoli on vahinkojen välttämikseksi hiukkasen pienempi eli 0.205" (tässäkin puhutaan lähteestä riippuen myös 0.206" ja jopa 0.210" liittimistä) eli 5.2mm. ja "aina" kolmirenkainen.

 

:thmbup: Tuolta Tuomaksen laittamasta FlightSIM.com:in linkistä kytkemis- ja etuvahvistinhomma kyllä selviää, mutta tässä asiasta vielä varalta suomeksi...

 

Kaikissa omissa virityksissäni (Realtekin ja SB:n äänikorteilla) mikki on pelittänyt suoraan kun kytken mikrofonin "renkaaseen" (ring) yhteen äänikortin mikrofoniliitännän "kärjen" (tip) eli signaalin ja "renkaan" (ring) eli +5V sekä tietysti maanpiuhan "maahan" (sleeve). Vanhemmalla SoundBlasterilla ääneni oli kovin hiljainen, mutta laittamalla +20dB "mic boost" asetuksen päälle, joutui tasoa jopa hieman laskemaan Windowsin mikseristä. Emolle integroidulla Realtekilla joutuu tasoa laskemaan melkoisesti ilman boostiakin.

 

:o Soudit ovat aluksi vähän oudot, käyttämissäni Aircraft Sprucen kuulokkeissa on sisäänrakennetut ali- ja ylipäästösuodin eli läpi päästetään vain puheen taajuus.

Rahalla saa myös "Hi-Fi headsetteja" GSM- ja MP3-soitinliitännöillä. Eivät liene tarpeellisia simuilussa  ;)

 

Liittimiä saa siis suomestakin (ks. linkit) , joten jos Sprucelta ei muuta kamaa ole tulossa samassa paketissa, niin ehkä kannattaa tilata Kuortaneen pojilta...

 

Nämä linkit kannattaa katsoa läpi:

http://www.aeroelectric.com/articles/micjack/micjack.html (ilmailukuulokkeiden kytkennät ja hiukan historiaa)

http://www.epanorama.net/links/pc_sound.html (kohdasta "Microphones")

http://www.paratronic.fi/ilmailujohdot.shtml (KAUPPA: kierrekaapelit ja liittimet ilmailuradioille)

 

-masa-

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään