Kalle Laakso

CH Yoke & trimmi

5 viestiä aiheessa

Siellä taas FSN gurut huutelevat tuskissaan ku huomavaat että tämä torso taas kyselee jotain. No, koittakaa kestää.

 

Eli tällä kertaa ongelmia on koneen trimmauksen kanssa. Käytössä on siis CH Products Flight Sim Yoke USB josta löytyy tuo trimmi. No, ongelmana on että oli trimmi missä tahansa asennossa, kone vaan pyrkii kohti maata. Eli kun trimmi on rullatu mahd. ylös, kone pyrkii alas (niinkuin pitääkin) mutta kun trimmi rullaa alas (koneen kuuluisi nousta) koneen nokka kyllä nousee hieman (lasku pienenee) mutta ei tarpeeksi... Tästä on haittaa ainakin lentoonlähdössä. Esim. EFHK:n kiitoradat eivät riitä Airbusseille tahi MD80:lle. Kone jatkaa vaan metsään ja hetken kuluttua tulee jo overspeed varoitus. Eli kone menee kovaa mutta pyrkii maata kohti -> konetta ei saa nousemaan

 

Eli kun lennon lataa, koneen trimmit ovat valmiiksi jo asennossa jossa kone laskee ja kun trimmaa konetta lentoonlähtöön, tilanne paranee vain vähän. Kysymys siis onkin, miten saisin kalibroitua tuon trimmin silleen että se olisi keskiasennossa lentoa aloittaessa, jolloin lentokoneet saisi ylös. Olen yrittänyt laittaa trimmin mahd. ylös ennenkuin lataan simun jolloin trimmi toimisi oikein mutta ei vaikuta. Ohjaimen kalibroinnissakaan ei ole mitään tuota trimmiä varten.

 

Vaikea selittää... Auttakaa... :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Itse olen jättänyt tuon trimmikiekon viettämään omaa elämää eli en ole koskenut siihen sitten paketin avauksen. Trimmaukset hoidan vasemmassa kahvasssa olevalla keinukytkimellä joka säätää simussa olevaa trimmiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yritin samaa mutta ei toimi. Se kyllä muuttaa trimmiä noilla sun mainitsemilla näppäimillä (kun vaihdoin sen silleen) mutta silti trimmi toimii tolla ch:n trimmillä -> kone maahan. Eli miten saisin ton ch:n trimmin vaikuttamasta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei se pyörä ole trimmi, vaan se vaikuttaa mekaanisesti samaan potikkaan, kuin Y-akseli. Säädä se keskelle , kalibroi ohjain ja älä enää koske kiekkoon, niin se toimii parhaiten. Vaikuttamasta sitä ei siis voi estää kuin liimaamalla se kiinni.

 

Koneen saa lentämään kunnolla säätämällä oikeaa (ohjelmassa olevaa) trimmiä sillä keinukytkimellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään