Guest TeemuGranstrom

Santahaminan jääkärirykmentti Malmille

3 viestiä aiheessa

Oli pakko ottaa kantaa Santahaminan ja Malmin kohtaloihin, niinpä kirjoitin mielipideosastolle Helsingin Sanomiin. Kyseinen kirjoitus löytyy lauantain hesarista. Eli haluaisin kuulla kommenttia tästä ehdotuksestani (kukaan ei tietääkseni ole esittänyt tätä aiemmin).

 

Tässä juttu suoraan sellaisena kuin se oli Helsingin Sanomissakin:

 

Prikaatinkenraali Jan Laukka uhosi (HS. 15.3.2005) puolustavansa viimeiseen hengenvetoon saakka Santahaminan säilyttämistä puolustusvoimien käytössä. Kenelläkään ei ole mitään syytä jäädä odottamaan Laukan viimeistä henkäystä, jotta Santahaminan järkevämpää käyttöä, eli ottamista rakennus- ja virkistyskäyttöön voitaisiin alkaa suunnitella.

Tattarisuolla Malmin lentokentän vieressä on alue, joka soveltuisi loistavasti Jäärärirykmentin sijoitus- ja harjoittelupaikaksi. Alueella sijaitsee mm.romuttamoja ja sekalaisia pienteollisuushalleja, jotka puolustusvoimille lunastettuina voisivat jopa sellaisenaan toimia kaupunkisodan harjoitusmaastona.

Jääkärirykmentin siirryttyä Tattarisuolle suurin este Santahaminan asuntorakentamissuunnitelmille olisi näin poistunut. Samalla poistuisi myös järjetön suunnitelma Malmin lentokentän toiminnan lakkauttamisesta, sillä Santahaminasta varmasti löytyy riittävästi helpommin rakennuskäyttöön sopivaa maata kasvavan Helsingin tarpeisiin.

Malmin lentokentän toimintaa tulisi suunnitella yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Armeija on lähivuosina saamassa mm. uusia kuljetuskoptereita. Mikäli Jääkärirykmentti sijaitsisi Tattarisuolla,

helikopterien ja maavoimien yhteistoimintaa voitaisiin luontevasti harjoitella Malmin kentän tuntumassa. Armeijan ja siviili-ilmailun tarpeet ovat varmasti sovitettavissa yksiin, kun asuntorakentaminen voidaan sijoittaa aivan muualle; Santahaminaan

Jääkärirykmentin komentaja, eversti Pertti Laatikainen korosti rykmentin merkitystä myös rauhanaikaisen turvallisuuden kannalta. Jos rykmentti sijaitsisi Malmilla, olisi sillä valmiudet toimia tarvittaessa hyvinkin nopeasti koptereiden avulla. Vielä jos kentän pelastusyksikön ja jääkärirykmentin toimintoja kehittäisi ja yhteensovittaisi, olisi tuloksena monipuoliset valmiusjoukot.

Näillä keinoilla voitaisiin ongelmat kääntää mahdollisuuksiksi. Santahamina saataisiin asuinkäyttöön, Malmin kenttä voitaisiin säilyttää monipuolisesti toimivana ja jääkärirykmentti saisi nykysodankäyntiin soveltuvat harjoitusmaastot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sinäkö se olit, luin että onpa fiksu idea. Eihän niitä jääkäreitä paljoakaan lentomelu haittaisi, tai ainakin voisi käskeä, ettei se haittaa. Voisivat vaikkapa harjoitella ampumista jossakin Sipoon koevessa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän niitä jääkäreitä paljoakaan lentomelu haittaisi, tai ainakin voisi käskeä, ettei se haittaa. Voisivat vaikkapa harjoitella ampumista jossakin Sipoon koevessa...

 

Niinpä. Armeija ja ilmailu on siinä mielessä samanlaisia, että ne on huvin kontrolloituja. En siis usko, että yhteistoiminnassa tulisi ongelmia.

Ja kuten sanoitkin, niin suuremmat ampumaharjoitukset voisi pitää muualla. Tattarisuolla sijaitsisi kaupunkisotamaasto.

Tätä mieltä itse olen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään