Guest PAO

Kuvankäsittely ja keskusmuisti(n vähäisyys)?

7 viestiä aiheessa

Digikuvan koko-ongelma: koneella on yksi digipokkarilla otettu kuva, jonka kooksi on merkattu 14328 x 9576 pikseliä (en todellakaan tiedä miksi se on niin iso, lainakameralla napattu) jota pitäisi saada muokattua pienempään suuntaan. Ongelmana on kuitenkin se, että kun yritän pienentää kuvaa Paint Shop Pro 8:lla, ohjelma herjaa että muisti ei riitä! :P Keksiikö kukaan miten tuota kuvaa saisi pienennettyä, vai pitääkö lähteä kauppaan ostamaan uutta kampaa? Suostuisikohan joku (freeware) ohjelma tekemään homman vähemmällä muistilla? ???

 

Laitteisto: Abit NF7-S, AMD Sempron 2400+ @2,0 GHz, 512 Mt DDR, käyttiksenä Win XP+SP2.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä toimiiko näinkään, mutta etpä häviä mitään vaikka kokeilet. Eli IrfanView ohjelmalla aukaiset jonkun muun (pienen) kuvan ja valitset File-valikosta Batch conversion/rename ja valitset sen ison kuvan ja laitat advanced-asetuksista pienennyksen, näin itse kuvaa ei tarvitse ladata näytille muistia syömään.

 

Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos hyvistä ohjeista! Pitää alkaa väsäämään tuossa illalla...

 

Ps. Tuntuu se pikselimäärä minustakin aivan älyttömältä, mutta niin niissä tiedoissa lukee... Kuvan kokokin jpegginä on melkein 8 megaa. :o Mistähän tommonen häröilmiö sitten voi johtua, kun kaikki muut samalla kameralla otetut kuvat on aivan normaalikokoisia 2048 x 1536? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noup. Ihan yhdestä näppäyksestä yksi kuva... Jos se kamera olisi tässä niin voisin tietenkin tutkailla jos siellä on joku asetus jonka saa vahingossa keturalleen, mutta eipä se ole nyt saatavilla. Eikä edes kovin oleellista, kun itse ongelma on jo periaatteessa selvitetty. Vielä kerran kiitos osaajille!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään