Jari Allan Lappalainen

Muurmanni 1919

4 viestiä aiheessa

Kapteeni Mikkola miehistöineen kävi Muurmannin rintamalla lokakuussa 1919 kulkuvälineenä Georges Levy G.L.40.  Kuvassa näkyvä siipitukihässäkkä on selvästi kuten "Soorslevissä" samoin tähystämö.  

Markku

 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä konetyyppi oli ilmavoimiemme todellinen "lentävä ruumisarkku", vaikka sellaista kyseenalaista titteliä on tarjottu mm. Hansalle.

Käyttöaika 1919-22 (-23), kolme kuolonlentoa - seitsemän uhria. Kun 1919 näitä uusia saapuneita koneita kuljetettiin Helsingin satamasta lautalla Santahaminaan koottaviksi, oli eräässä kuormassa mukana denaturoitua spriitä, joka lauttaa tyhjennettäessä laitettiin purkajien toimesta jemmaan myöhemmin nautittavaksi. Niissä karkeloissa tuli myös kuolonuhreja mutta sitä ei kai voi laskea konetyypin kontolle:-\ 

IMG_8557GL401.JPG

IMG_8561v19ja20.JPG

Muokattu: , käyttäjä: Raimo Heikkinen
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Markku ja Raimo. Pientä lisäpähkäilyä tuolta reissulta. Tämän kuva alla luki: "Markeloff, Skopeltzin, Archipoff, ?, Muurmannin esikunta." Mikko Uolan kirjassa Kotkanpojan lentoonlähtö on sama kuva ja siinä ainoa tunnistettu on brittikenraali Charles Maynard (toinen oikealta). Jossain muistelen nähneeni saman kuvan (en muista missä) ja siinä oikealla seisova olisi mainittu tulkiksi... Archipoff on kai eversti Mihail Arhipov ja Markeloff Uolan kirjassa mainittu kapteeni O.A. Markelov. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Jari

Muurmannin esikunta.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään