Carl-Fredrik Geust

Illallinen Myllykosken kerhossa 8.1.1940

7 viestiä aiheessa

Kaksi päivää Jorma Sarvannon "ennätyslennon" jälkeen (jolloin hän 6.1.1940) pudotti kuusi DB-3 pommikonetta, järjestettiin Myllykosken paperitehtaan kerhossa illallistilaisuus mihin kutsuttiin Sarvannon lisäksi Lentolaivue 24:n edustajia majuri Magnussonin johdolla, sekä Liechtensteinin prinssi (miksi?).

Tilaisuudessa on otettu useita SA-kuvia, ks. alla. Pystyvätkö Filghtforumin arvoisat osanottajat tunnistamaan kuvissa olevat henkilöt? Ylimmässä kuvassa 2823 ovat etualalla vasemmalla Liechtensteinin prinssi, oikealla Magnusson ja hänen takanaan Sarvanto. Entä muut? 

Keskelll' olevassa kuvassa 2826 Sarvanto on oikealla, kuka on vasemmalla tupakoimassa?

Entä toisesta suunnasta otettu alin kuva 2827 - vasemmassa reunassa Sarvanto, takana Magnusson ja prinssi, ketkä muut neljä?

Calle

 

 

 

2823comp.jpg

2826comp.jpg

2827comp.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Carl-Fredrik Geust

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tehtävä Utissa, Heimo Siiropää - Jukka Vesen - Heikki Kauranne (Apali Oy 2008) antaa vastaukset henkilöihin.

 

Yläkuvassa vasemmalta sk-luutnantti Rainar Hendunen, prinssi Ferdinant, sk-luutnantti Juuso Walden, majuri Gustaf Magnusson, luutnantti Jorma Sarvanto ja sk-vänrikki Sven-Erik Fagerholm.

Keskikuvassa Juuso Walden ja Jorma Sarvanto.

Alakuvassa vas. Jorma Sarvanto, S-E Fagerholm, Yhtyneiden Paperitehtaiden myyntipäällikkö Juuso Walden, Gustaf Magnusson, Myllykosken tehtaan ostopäällikkö Rainar Hendunen (selin kuvassa), prinssi Ferdinant ja Myllykosken tehtaan apulaisosastopäällikkö Einar Ahlgren.

Kirjasta löytyy tästä tilaisuudesta lisää kuvia ja henkilöitä joita ei näissä kuvissa vielä näy.

Muokattu: , käyttäjä: Raimo Heikkinen
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Raimo,

ajattelin ettei kestä monta minuuttía ennenkuin tyhjentävä vastaus ilmestyy palstalle! Nolosti täytyy tunnustaa että kirja on hyllyssäni - mutta ei vaan tullut mieleen aloittaa oman kirjahyllyn tutkimisella... Mutta miksi prinssi Ferdinand oli läsnä?  

Calle

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivänlehti 30.10.2016 natsiprinssi. Naputeltuna Googleen antaa jotain vihjettä. Joku voi laittaa linkin tänne, kun en tabletiltani osaa...

En tiedä tarinan todenperäisyyttä, mutta pikkuisen Liechtensteinin asioista kiinnostuneena, voin todeta, että sieltä löytyy laidasta laitaan sympatisantteja. Paras esimerkki on erään tunnetun työkaluvalmistajatehtaan perustaja. Myöhemmin sodan jälkeen erään tunnetun hammasalan tehtaan osti SS-insinööri.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Raimon mainitseman kirjan (Siiropää-Vesen-Kauranne: Tehtävä Utissa) prinssi Ferdinand oli saapunut Suomeen liittyäkseen vapaaehtoisena Suomen armeijaan. Hän oli Myllykoskella 7-8.1.1940, ilmeisesti majoitettuna Myllykosken paperitehtaan virkailijakerhoon. Oliko sitten niin että haluttiin vähän kuninkaallista loistoa iltatilaisuudelle, ja tartuttiin tilaisuuteen sijoittaa "oikea prinssi" juhlapöytään...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Monilahjakas prinssi oli saapunut Myllykoskelle PM:n propagandaosaston lähettämänä! Oheisena otteita PM:n prop.osaston arkistosta.

40-01-07 Lichtensteinin prinssi, T3231.135.JPG

40-01-07 Lichtensteinin prinssi, P3132.121.JPG

40-01-08 Lichtensteinin prinssi, P3132.121.JPG

Muokattu: , käyttäjä: Carl-Fredrik Geust
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään