Tatu Koiranen

Finavia pidentää laskujen maksuaikaa yksipuolisesti 60 päivään

4 viestiä aiheessa

Finavia Oyj on päättänyt johdannaisten sijaan uudenlaisesta kikkailusta taloudenhoidossaan. Suomen yrittäjien mukaan valtionyhtiö Finavia rikkoo maksuaikalakia yksipuolisella ilmoituksellaan maksuaikojensa pidentämisestä yli 30 päivän. Finavia perustelee tätä omalla taloustilanteellaan ja ilmeisesti kuvittelee olevansa jollain tavalla lain yläpuolella, kun ei hoida kassaansa kuntoon laillisin toimin. Voisiko lähes monopoliasemassa toimivalta, verovaroin perusteltuta valtionyhtiöltä yhtiöltä lain noudattamista vaatiakaan?

https://www.yrittajat.fi/uutiset/634785-suurten-yritysten-pitkat-maksuajat-vetavat-pienet-yritykset-tiukoille-finavia#94748214

Samaan aikaan alan toimijat joutuvat siirtämään toimintaansa pois Finavian kentiltä, koska Finavia on kykenemätön tuottamaan asiakkaiden tarvitsemia palveluita, kuten käy ilmi Jaakko Männistön lainauksessa Ilkka-Pohjalaisesta. Ainakin itselleni jää hyvin epäselväksi, mikä Finavia Oyj:n toiminnan tarkoitus nykymuodossaan on. Laskuja ei haluta maksaa, eikä palveluita haluta myydä.

https://www.flightforum.fi/topic/27445-kauhavan-sulkeminen/#comment-784307

 

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilitoimiston henkilökunta on aitiopaikalla erilaisten taloustrendien hahmottamisessa. Nyt koronan seurauksena yrittämisen vaikeus on käsin kosketeltavaa. Koskaan elinaikanani mikään pandemia ei ole koetellut näin laajalla rintamalla koko yhteiskuntaa, ja koko maailmaa. Lähes jokaisella pienyrittäjällä on likviditeettikriisi. Palkat ja laskut pitää maksaa tai tilanne käy ylivoimaiseksi. Jokainen euro tulee tarpeeseen.

Siksi on käsittämätöntä, että kokonaan valtion omistama yhtiö edes harkitsee tällaisia maksuaikojen pidennyksiä. Ei siitä ole kysymys, etteikö tulot olisi vähentyneet, vaan siitä, että yhtiö on tehnyt satoja miljoonia voittoa aiemmilla tilikausilla, viime vuonnakin yli 47 miljoonaa. Jos näin voitollisen valtion monopolin pyörittämisestä ei ole vuosien saatossa jäänyt mitään sukanvarteen, silloin käsillä on isompi ongelma eikä sitä ratkaista maksuaikoja pidentämällä. Jokainen ymmärtää, ettei tällä Forumilla anneta ohjeita valtion monopoliyhtiölle, mutta itsekin pienyrittäjänä ja kohtuullisen hyvin ilmailusta perillä olevana toivon, että Finavian päättäjät harkitsevat vielä kerran tätä päätöstä. Tämä päätös on tyypillisistä tyypillisin "norsunluutornipäätös", missä päätöksessä ei nähdä isoa kuvaa, vaan ainoastaan omat varpaat. On aivan varmaa, että tällä hetkellä se alihankkija ja palvelujen tarjoaja tarvitsee ne työnsä tuottamat eurot kipeämmin kuin Finavia. 

Ehkä on syytä vielä korostaa Finavian hallituksen roolia moraalin ja etiikan vahtikoirana. Tällaisena aikana nämä toimenpiteet ovat yksinkertaisesti moraaliltaan valtionyhtiöltä kestämättömiä.

Seppo 

       

12 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos toimitusjohtaja Mäen valtionputiikissa on kassa kuiva, niin hänen pitää kirjelmöidä pankkiin tai valtioneuoston kansilaan että rahat on loppu ja tarvitaan rahoitusta eikå lähetellä mitään erittäin huonoja ja keksittyjä selityksiä tavarantoimittajille miten näiden tulisi nyt rahoittaa Finavian toimintaa ja ottaa pankin rooli. Rahoituslaitokset rahoittaa, se on niiden toimenkuva. Tai tässä tapauksessa myös valtio.

Ihmettelen miten edes kehtaa lähetellä moisia ehdotuksia yrityksiin tai vedättää laskuja yli sallitun. Taas voisi kysyä että eikö härskeydellä ole mitään rajaa.

5 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Osakeyhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Kun Finavia perustettiin, niin tarkoituksena oli kerätä ilmailusta mahdollisimman paljon rahaa valtiolle. Finavian käsi on yhä syvällä jokaisen lentomatkustajan ja ilmailijan taskussa. Se muistuttaa verotusta.
 
Monopoliasemassa on yleensä vaikea tehdä tappiota, mutta Finavia onnistui siinä. Suomen Kuvalehden 5.11.2015 mukaan spekulatiiviset korkojohdannaiskaupat aiheuttivat 34,3 miljoonan euron tappion. Kokonaisliikevaihto oli tuolloin 350 miljoonaa euroa.
 
Finavian aloitteellisuus näyttää nyt yltävän uusiin sfääreihin. Laskujen maksamista lykätään, koska kassa on tyhjä. Sic.
 
Esa
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään