Timo Partanen

Mannerheim Suur-Merjoella

6 viestiä aiheessa

Tässä kuvassa Mannerheim on keskustelemassa jonkun siviilhenkilön kanssa Suur-Merijoen lentonäytksen aikana. Takana näkyy muita sotialita, yksi terävästi ja muut epäselvästi. Tunnistaako joku näitä henkilöitä?

IMG_20200822_0044.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Timo Partanen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sotamarsalkka Mannerheimin lisäksi Suur-Merijoen lentokentällä 3.8.1935 pidetyssä mahtavassa lentonäytöksessä olivat kutsuvieraina mm. puolustusministeri Oksala, kenraaliluutnantti Österman, suojeluskuntain päällikkö Malmberg, yleisesikunnan päällikkö kenraalimajuri Oesch, armeijakunnan komentaja Öhquist, rannikkopuolustuksen päällikkö kenraalimajuri Valve, sotakorkeakoulun johtaja kenraalimajuri Hanell, puolustusvoimain korkeimmat upseerit, puolustusneuvosto, suuri määrä kansanedustajia, Viipurin läänin maaherra Manner, kaupunginjohtaja Tuurna, sanomalehtien edustajia ym. Lisäksi Suomeen akkreditoidut sotilasasiamiehet, Amerikasta William E. Shipp, Virosta Döring, Norjasta kapteeni  O. Lindbäck-Larsen, Puolasta everstiluutnantti W. Los sekä Mayer, Ranskan sotilasasiamiehen apulainen Louis Abraham, ilmailuasiamies Albert Pouton d´Amercourt jne...

(Helsingin Sanomat 4.8.1935)

Muokattu: , käyttäjä: Raimo Heikkinen
Yksi Marski liikaa
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaupunginjohtaja Tuurnasta löytyy useita kymmeniä valokuvia SA-kuva-kokoelmasta.

Tässä muutama hyvä sivuprofiili verrattavaksi. Voisin kallistua Timon puolelle, miehessä on samaa näköä nenää myöten. Kun katsoo ja vertaa Timon laittamaa Suur-Merijoki -kuvaa ja SA-kuvaa, huomaa miesten kokoeron olevan niissä kutakuinkin saman. Kiinnitin huomiota, että Tuurna on ollut varsin pitkä mies, melkeinpä Mannerheimiä pitempi. Se näkyy molemmissa kuvissa. Lisäksi sivukuvat Tuurnasta.

"Viipurin kaupunginjohtaja kapteeni Tuurna tarkastelee Viipuria kaukoputkella.
Keihäsniemi 1941.08.26" SA-kuva.

"Sotamarsalkka tervehtii kapteeni Tuurnaa Viipurin asemalla.
Viipuri 1941.10.08"

Osasuurennos, SA-kuva: "Viipuri 1941.10.23"

Jukka

39507.jpg

55927.jpg

58344.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Nisula
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä kertaus. Nyt kun katsoi tuon pätkän uudelleen, niin vahvistui käsitys tuon mustatakkisen herran henkilöllisyydestä. Filmissä Tuurnalla on juuri sama takki ja hattu kuin tuossa kuvassa. Mannerheimin vieressä istuvalla herralla on harmaa takki ja viikset.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään