Mika Laakso

Mobilisti Senior-lehti, korjaus

8 viestiä aiheessa

Mobilisti Senior lehdessä 2/2020 oli kolmen sivun juttu: Ilmailukuvia mietittäväksi, sivut 80-82. Lehden pääkirjoitussivulla mainitaan näin: Ensisijainen tavoitteemme on saada aikaan keskustelua, tietojen ja mielipiteiden vuorovaikusta. Niinpä minä sitten annoin vuorovaikutusta ja korjauksia virheisiin sähköpostilla 7.7.2020 näin:

Kiitos hienosta artikkelista MobilistiSenior lehdessä 2/2020,

Ilmailukuvia mietittäviksi! Hieno juttu!
 
 Olen nyt miettinyt, ja kahteen valokuvaan voisin antaa tarkennoksia,
jopa suoranaisia virheiden korjauksia, jos sallitaan?
Sivu 80, vasen yläkuva Höver M.F. 11
 
kuvateksti: Tätä kaukana Suomen Lapissa sotavuosina operoinutta ilmavoimiemme konetta harva tunnistaa, ja ainoa lajissaan se olikin.
korjaus: koneita oli kolme kpl ja vuonna 1941 niillä operoitiin Sortavalan Kasinhännästä käsin. Tiedusteltiin Laatokan aluetta. Kesät -42-44 toimittiin Maarianhaminasta käsin Ahvenanmerellä. Sukellusveneiden torjunta, kauppalaivojen saatto ja merialueen tiedustelu. Lapin sodassa lokauun -44 aikana Oulun Pyykösjärveltä lennettiin vielä haavoittuneiden kuljetuslentoja
 
kuvateksti: Koneen tarina on hurja: saksalaisten vallattua Norjan, tämä sikäläistä valmistetta ollu Höver kellukekone oli saksalaisille liian alkeellinen - niinpä se lahjoitettiin Suomelle
korjaus: kesäkuun alussa 1940 saksalaisten miehitys läheni pohjois-norjaa. 7.6.1940 annettiin määräys, että lentokuntoiset Norjan Ilmavoimien koneet lennetään pakoon Suomeen. Seuraavana päivänä Petsamon Salmijärvelle lensi kolme Höver M.F. 11 norjalaisten lentäjien toimesta.
 
 Sama valokuva löytyy kirjasta Suomen Ilmavoimien historia osa 15, Meritoimintakoneet, Keskinen - Stenman - Niska sivulta 63 tekstillä:
4/LeLv 6:n "Norjan Kalle" NK-173 Maarinanhaminassa elokuussa 1942.
Kuun 28. päivä kone pudotti syvyyspommin Söderhamnin edustalla SC-309:n päälle vaurioittaen sitä
 
Sivu 81 Fieseler Storch
kuvateksti: Kuka rontti oli sekin Suomi-taho, joka romutti ne pari sotien jälkeen ehjinä säilynyttä "haikaraa"? Niin legendaarinen kone olisi nyt aikamoinen vetonaula jossakin suomalaisessa ilmailumuseossa
korjaus: Fieseler Storch ST-112 on näytillä Suomen Ilmailumuseolla, Vantaalla.
kuvat 
 
Ystävällisin terveisin, Mika Laakso
 
No, tänään ilmestyi uusin Mobilisti Senior lehti ja siinä "Lukijoilta" palstalla väitetään että Suomen armeija sai saksalta kolme Höver-konetta! Ei niitä edelleenkään Saksalta saatu, vaan Norjalaiset lensi ne suomeen saksalaisia pakoon! LEHDESSÄ OLEVA TEKSTI EI SIIS OLE MINUN, vaikka siinä mun nimi onkin alla, ja sähköpostikin vielä väärin! po. 1buccaneer..
 
t. Mika Laakso
 
 
 

IMG_2012.JPG

Muokattu: , käyttäjä: Mika Laakso
korjaus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, ei kannata masentua 😃, virheitä sattuu ja ainahan voi vaatia oikaisun oikaisua ;). Tosin voi sekin mennä pieleen 🧐.  Viihdyttävää jorinaa usein Reemeriltä asiavirheistä huolimatta, ja niitähän sattuu, perusmoblarissa nykypäällikön alaisuudessa kyllä vähemmän. KLB muistaakseni perusteli aikoinaan Seniori lehteä julkaisemattomien kuvien johtavaksi julkaisualustaksi. Kuvatekstit niihin on kuitenkin keksittävä jostakin... hatusta. Ja en kyllä tunnistanut nimeä ff:n Mikaksi, on se niin yleinen etunimi, niin ja Laaksokin asuu naapurissa, että on niitäkin. 👍 Älä kuitenkaan luovuta, jäävät vielä Hööverit elämään omaa elämäänsä. Voimia. 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja Mikan oikaisussa aivan oikein kirjoittama Suomen Ilmailumuseo Vantaalla näyttää sekin muuttuneen lehdessä ”Helsinki-Vantaan ilmailumuseoksi.” (;

Jukka

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisi se voinut olla Seutulan Ilmailumuseo...😁 ... kin. Pitäsi kyllä ottaa Lukijan palaute vakavasti, harrastelehdessäkin. Jaa niin ennen se oli usein pelkästään Vantaan ilmailumuseo. 

Muokattu: , käyttäjä: Topi Falkenberg
Lukijan ja ennen....
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mobilisti seniil...seniorissa on ilmailukuvien kuvatekstit aina päin sitä itseään, olen itsekin kerran lähettänyt sinne korjauksia, mutta kun sama linja jatkuu, niin enpä ole enää nähnyt vaivaa. Saisi olla jatkuvasti korjaamassa.

Sitten ihmetellään, miksi samat vanhat legendat elävät edelleen sitkeästi vaikka oikeaakin tietoa on helposti saatavilla.

Muokattu: , käyttäjä: Antti Lappalainen
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään