Tarmo Kallio

Jos kannettava tietokone ei käynnisty lainkaan

1 viesti aiheessa

Laitan tämän vinkiksi muille. Jos on laturiongelmia...:)

Läppärini alkuperäinen laturi meni pari päivää sitten rikki. Windows ilmoitti latauksen loppuneen ja on vain 7 minuuttua aikaa jäljellä. Mittasin yleismittarilla muutamaan kertaan laturin pistokkeesta. Tuli ensin normaali 19,2 volttia ja pistoketta räplätessä koneeseen ja takaisin jännite laski nollaan. ..Ostin uuden vastaavan laturin ja kaikki näytti eilen toimivan hienosti. Tänään aamulla kone ei käynnistynyt virtapainikkeesta. Kone oli täysin kuollut. Mittasin laturin jännitteen ja se oli normaali. Otin akun pois ja puhdistin liittimet. Akku takaisin ja ei käynnisty. 

Kokeilin vielä käynnistystä ilman akkua. Ja toimii. Joku turvamekanismi esti koneen käynnistyksen akku paikallaan. Akulla oli tullut ehkä vuodet täyteen. Vein akun varmuuden vuoksi pihalle, ettei se posahda sisällä.  Kirjoitan tätä tekstiä läppäriltä ilman akkua, mutta ostin ja tilasin jo uuden akun. Toistaiseksi pärjään virtajohdolla.

Viallinen ja vanhentunut akku on rikkonut alkuperäisen virtalähteen, tai viallinen virtalähde on puskenut ylijännitettä. Akku ei ole mitenkään pullistunut, jos sitä silmämääräisesti arvioi. 

Akku on Asus A32-F82. 11,1 V, 4400 mAh. 

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Tarmo Kallio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään