Topi Falkenberg

Propagandaa Neuvostoliittoon ilmapalloilla

5 viestiä aiheessa

Pohjois-Korea on tuohtunut levitetystä ilmapallopropagandasta: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006543416.html

Myös Suomessa uskovaispiirien käytässä oli aikoinaan ka. ase sosialistista Neuvostoliittoa vastaan. Maahan lähetettiin itärajalta lentolehtisiä ja raamatun lauseita, ehkäpä kokonaisia isoja kirjoja? Supo näitä joutui tutkimaan, en tiedä minkä lainpykälän rikkomuksena mutta kuitenkin.

Onko kukaan foorumin historian asiantuntijoista perehtynyt aiheeseen? Mitään korvaamatonta vahinkoa tällä neuvostovastaisella toiminnalla tuskin saatiin aikaiseksi? Putinkin rukoilee nykyään sujuvasti 🧐

Muokattu: , käyttäjä: Topi Falkenberg
Tuplalinkki
1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingin Sanomien arkiston mukaan on yritetty tuollaista ilmapallokuljetusta Ilomantsista käsin  4.3.1984.  (HS 9.3.1984).

Kaksi pääkaupunkiseutulaista miestä joutui käräjille.   Käräjäoikeudessa tuli sakkoja toiselle miehelle 1260 mk ja toiselle 160 mk. Syyttäjänä ollut nimismies ilmoitti valittavansa hovioikeuteen. Edellinen yritys oli miehillä ollut edellisenä päivänä Kotkasta. Tuomio tuli salakuljetuksesta ja vientimaksuilmoituksen laiminlyönnistä.

Miesten käyttämää bussi-asuntoautoa ei takavarikoitu.

Muokattu: , käyttäjä: Simo Lallukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotain saatan aiheesta tietää, ja jotain julkaissut. Kustantajakin mainosti menestyskirjaksi: https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/1279136 

Tallessa on merkittävä määrä lehtileikkeitä sähköisinä ja paperimuodossa.


IS kirjoitti 23.3.1984 kahden miehen puuhista. Heiltä takavarikoitiin kolmisensataa punaista ja keltaista suurta ilmapalloa, reilusti yli 3000 kirjaa sekä kaasulaitteita. 

On aivan selvää, että kaasupalloilla ei kovin suuria määriä materiaalia saa kulkemaan. Toisen pallon olivat tosiaan lähettäneet Kotkasta, ja toisen Ilomantsista. IS:n juttu: "Lähetystehtävänsä molemmat miehet tunsivat saaneensa taivaasta, mutta tieto oikeasta pallon lähetyspaikasta tuntui puuttuvan. Paikka, josta pallot lähetettiin, on nimittäin aivan Euroopan kukaties laajimman erämaan laidassa. Suunnitellulla pallojen kohdealueella ei asu juuri ketään. Kadonnutta lammasta sieltä ei juuri löydy - Karjalan susi kenties.

Joskus kauan sitten pohdin tätä palloepisodia, ja ajattelin, että jos nyt edes rajavartia itärajan itäpuolellaa näkisi pallon ja ampuisi sen alas, vartija tietenkin olisi myynyt saaliin eteenpäin, ja näin silloisen Neuvostoliiton maan alla toimineet kristityt olisivat hyötyneet hengellisen materiaalin edullisemmasta hinnasta. Kuitenkin määrät mitä olisi saanut kulkemaan monillakaan ilmapalloilla, olisisvat olleet mitättömiä. Arvelen, että kyseessä oli ennemminkin mainostemppu, viestintää myös Suomessa oleville salakuljetuksen kannattajille ja siten rahankeräystä.

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
53 minuuttia sitten, Terho Miettinen kirjoitti:

Jotain saatan aiheesta tietää, ja jotain julkaissut. Kustantajakin mainosti menestyskirjaksi: https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/1279136 

Arvelen, että kyseessä oli ennemminkin mainostemppu, viestintää myös Suomessa oleville salakuljetuksen kannattajille ja siten rahankeräystä.

Terhon arvelu lahkolle saatavista lisäkymmenyksistä 👍... on nyt myös minun ”uskoni” mukaan SE☝️ täky, millä tämä uskomaton ulkopolittisen liturgian vastainen rikkomus saatettiin motivoiduksi Kekkosen ajan Suomessa.


Lainaan Terhon ja Pellin kirjan kustantajan esittelytekstiä, lisäten siihen suluissa hirmuhallintomalliin tähtäävän valtion arvostelijan vuorosanat. 

Lainaa

Harhaanjohtajat (poliittiset johtajat) käyttävät uskon (vallanhalunsa) varjolla säälittä seuraajiaan (hallintoalamaisiaan) hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat (poliitikot) venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet (kansalaiset) tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan (presidenttiä) ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet (enemmistö kansalaisista) luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin (valtaapitävien) otteesta irti pääseminen on vaikeaa

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään