Petri Valo

Tuula Heikkolan jäämistö

2 viestiä aiheessa

On muisteluiden aika. Malmilla suoritetun varsinaisen kurssin jälkeen ensimmäisen laskuvarjohyppyni tein Nummelassa SLK:n leiriviikon alussa 1.6.1969 eli samana vuonna jolloin Tuulakin hieman myöhemmin kävi kurssin ja aloitti hyppäämisen.

Muistan ensimmäisen alastuloni jälkeen kun maassa olevat tarkkailijat kertoivat että minulla oli vääränlainen varjo hypyssä, sen ei olisi pitänyt olla "Konkka" eli Conquistador, joka oli jo kokeneen hyppääjän varjo. Siihen aikaan se meni niin, että aloittelijan ensimmäinen varjo SLK:ssa oli "yksiaukkoinen" (merkki?) ja saattoi olla myös ohjattava PT-10, sitten seuraavana oli vuorossa Double L ja lopuksi sitten Conquistador. Kokeneiden hyppääjien varjo tähän aikaan oli PC (Pioneer Para Commander). Conquitador-varjon sain luvalla käyttööni 19. hypyn koettaessa.

Sitten asiaan joka sai minut kirjoittamaan. Petrin laittaman linkin otsikkokuvassa Tuulalla on yllään varjo numero 274 joka tarkoittaa, että hänkin on päässyt hypyissään jo vähän pitemmälle. Omasta päiväkirjastani lunttaamalla näen numeron 274 tarkoittavan Conquistadoria eli Konkkaa. Tuula on selvästikin hyppäämässä ensimmäisiä vapaitaan, joko 3, 5, 10 tai 12 sekkasia jolloin korkeusmittaria/sekunttikelloa ei saanut käyttää, vaan päässä piti sekunnit laskea. Mittarit otettiin käyttöön vasta 15 sekunnin vapaapudotuksessa. Näin asiat olivat silloin.

Muokattu: , käyttäjä: Raimo Heikkinen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään