Carl-Fredrik Geust

Lentokoneissa olevia vieraita tarroja tms

5 viestiä aiheessa

Olipa hauska tarina USAF:n C-47 koneeseen kiinnitetystä LeLv 34:n laivuetunnuksesta - ehdotankin että perustetaan uusi ketju teemana: vieraisiin koneisiin kiinnitetyt laivue- tms tunnukset.

Sangen tuntematon lienee venäläisen MiG-29 esittelylentäjän, kaartinmajuri A. Aristovin kypärässä oleva Lapin lennoston biisoni-tarra; mistä valokuva pääsi jopa NL:N puolustusministeriön virallisen Krasnaja Zvezda-sanomalehden etusivulle 4.9.1988, kun julkaistiin ensimmäinen artikkeli missä "uusi superhävittäjä" MiG-29 esiteltiin tyyppinimelläkin! Tätä ennen oli uudesta konetyypistä julkaistu ainoastaan muutama hyvin ylimalkainen juttu ilman tyyppinimeä, pienten ja kaukaa otettujen valokuvien kera.

Koska samassa jutussa on myös kuva ilmavoimien komentajasta, kenraali Rauno Meriöstä istumassa MiG-29 ohjaamossa, on ilmeisesti niin että Meriö on antanut isännille Lapin lennoston tarroja lahjaksi MiG-29:n esittelyn jälkeen, ja esittelylentäjä on sitten kiinnittänyt hyvännäköisen tarran kypäräänsä!  

Calle   

 

KrZv 1989-09-04 s.1.JPG

KrZv 1989-09-04 s.1 - kopia.JPG

KrZv 1989-09-04 s.1 - kopia (2).JPG

Muokattu: , käyttäjä: Carl-Fredrik Geust
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aivan, jospa on ajatellut että kas kummaa, Suomen ilmavoimien komentaja jakelee votkaetikettejä kiitoksena esittelylennosta... Hyvä selitys, mutta kuitenkin vaikea uskoa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaivoin pari kuvaa edesmenneen isäni albumista, kaksi kuvaa yhdysvaltalaisten vierailulta Utissa -t uo koppalakkipäinen lienee se Mersullka lentänyt. Lisäksi kuva Enso-Gutzeitin Republic RC3 Seabee -koneesta 1950-luvun alkuvuosilta. koneen ohjaajana toimi silloin lentomestari Yrjö "Pappa" Turkka. Hän maalautti koneeseen laivue 34:n tunnuksen, tunnus lienee sittemmin poistettu, en ainakaan havaitse sitä tuoreemissa kuvissa.

Heikki

jenkit utissa001.jpg

jenkit utissa002.jpg

OH-EGA_HLv34_tunnus.jpg

5 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään