Olavi Uotila

BOEING BOEING

4 viestiä aiheessa

Boeing ja McDonnell Douglas yhtyivät elokuussa 1997. Boeing on siitä alkaen erittäin aktiivisesti pyrkinyt hävittämään McDonnell Douglasin nimen ja oikeastaan koko olemassaolon.

MD-11 ja MD-80-koneista tuli BOEING MD-11 ja BOEING MD-80. Sattuipa vielä eteeni postikortti, jossa on DC-10 modernisoitu rahtariksi, ja kas, sepä onkin BOEING MD-10 (MD-10

on modernisoitu ohjaamoltaan MD-11-tyyliseksi). Toinen kuva on toukokuussa 2001 ottamani McDonnell Douglasin tehtailta Long Beachista, Boeing 717 oli alunperin MD-95.

Yläpuolella on Douglasin mainos Fly DC JETS, jonka Boeing halusi välttämättä vaihtaa omaksi mainoksekseen, mutta Long Beachin kaupungin isännät eivät siihen suostuneet.

Koskakohan tulevat maalaamaan OH-LCH:n pyrstöön Boeing DC-3? Joillekin tuntuu historia olevan riippakivi, josta pitäisi päästä eroon.

2020-03-28 16-59-41_3702.jpg

2020-03-28 17-54-23_3703.jpg

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
15 hours ago, Olavi Uotila said:

...

Koskakohan tulevat maalaamaan OH-LCH:n pyrstöön Boeing DC-3? Joillekin tuntuu historia olevan riippakivi, josta pitäisi päästä eroon.

 

Historian riippakiveksi voi tulla Boeingin nimikin. Viimeaikaisten Boeingin yritysnimeä kolhineiden tapausten jälkeen en pitäisi ihan mahdottomana, vaikka tuhkasta tai valtion järkyttävän suurten tukitoimien ansiosta aikanaan nousevan uuden ja uljaan yrityksen nimikin vaihdettaisiin jo matkustajienkin rauhoittamiseksi. Jos vaikka MD:n fuusion ajoilta olisi kunniakkaan perinnön omaava DC tai MD käytettävissä, niin 737 MAXin pohjalta ehkä kehitettävä kokonaan uusi kone ilman hätäisesti, pakon edessä kyhättyjä keinotekoisia stabilointikikkareita ja puoliksi (työkaluilla ja lastuilla) täytettyjä pa-tankkeja ristittäisiinkin vaikka MD-12:ksi. Tällä nimellähän oli jo suunnitelma Mäkkärillä olemassa mutta se peruttiin aikoinaan ennen kuin kunnolla aloitettiinkaan, ja voisin kuvitella että ainakin MD-13 jätettäisiin suosiolla käyttämättä ;D 

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Ehei. Pitäisi olla Airbus C-53. Karhumäellä oli oikeita kolmosia.
 
😎  Esa
Muokattu: , käyttäjä: Esa Karanko
typo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään