Sami Puro

Finnairilta tulosvaroitus - taustalla koronavirus ja lentoliikenteen kysynnän lasku

5 viestiä aiheessa

Arvopaperi-lehdestä:

Koronavirustilanteen jatkumisen ja sen kansainväliseen lentoliikenteeseen kohdistuvien, aiemmin arvioitua laajempien vaikutusten vuoksi Finnair päivittää nyt näkymiään:

  • Koronaviruksen aiheuttaman lentoliikenteen kysynnän laskun vuoksi Finnairin vertailukelpoisen liiketuloksen vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä arvioidaan jäävän vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen liiketulosta heikommaksi.
  • Finnair arvioi nyt, että koronavirus laskee kysyntää ja sillä on negatiivinen vaikutus liikevaihtoon vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Tämänhetkisen kysyntäennusteen perusteella Finnairin vertailukelpoinen liiketulos on olennaisesti heikompi vuoden 2020 toisella neljänneksellä vuoden 2019 toiseen neljännekseen verrattuna. Täten vuoden 2020 vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan olevan olennaisesti edellisvuotta heikompi.
  • Finnair peruu ennusteensa, jonka mukaan kapasiteetti vuonna 2020 olisi kasvanut noin 4 %, ja sopeuttaa lähikuukausien aikana verkostoaan ja kapasiteettiaan vastaamaan lentoliikenteen kysyntää. Tämän seurauksena Finnairin lentosidonnaiset kustannukset, kuten lentopolttoainekulut ja lentokenttä- sekä muut maksut pienenevät kapasiteetin muutosten mukaisesti.
  • Verkosto- ja kapasiteettimuutosten lisäksi Finnair aikoo sopeuttaa myös muita kustannuksiaan pienentääkseen tilanteen negatiivisia taloudellisia vaikutuksia. Finnair arvioi parhaillaan keinoja sopeuttaa kustannuksiaan 40 - 50 miljoonalla eurolla toimin, jotka kohdistuisivat henkilöstöön, myyntiin ja markkinointiin, kehityshankkeisiin ja muihin projekteihin. Arvioitavana olevat henkilöstötoimet voisivat toteutuessaan sisältää esimerkiksi määräaikaisia lomautuksia tai muita koko henkilöstöä koskevia toimia, sekä rekrytointien sopeuttamista.

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aika kylmä suihku FInniairlle. Valtavaa rekryä pyöritetty jo vuosia ja uusia koneita tulee tehtaalta pyytämättä ja yllättäen eika fiksuja hommia löydy.

Oisko pahin skenario mitä voi tapahtua Aasiaan painottavalle yhtiölle.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saa debunkata,

Oli pakko kaivella, että paljonko Finnair on tunkenut rahaa omien osakkeiden ostoon tällä vuosikymmenellä. Vuosina 2011 ja 2012 yhtiö ei hankkinut omia osakkeitaan. Vuodesta 2013 alkaen vuoteen 2019 luvut näyttävät seuraaville:

finnair.JPG

Toisin sanoen vuosien 2013 - 2019 välillä on hankittu markkinoilta kaikkiaan reilut 2 miljoonaa osaketta, kauppahinnaltaan 10,2 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan yhtiö on luovuttanut hallussaan olevia osakkeita kannustusjärjestelmissä oleville henkilöilleen n. 1,9 miljoonaa kappaletta, arvoltaan yli 9,7 miljoonaa euroa.
(en mene takuuseen että kannustejärjestelmästä yhtiölle palautuneet osakkeet on näytetty tässä totuudenmukaisesti)

Kannustuspalkkioiden osuuden olisi luultavasti kuitenkin joutunut tavalla tai toisella maksamaan ulos - joko kannusteohjelman mukaisesti osakkeina tai jollain muulla tavoin.

Seuraava laskuharjoitus olisi luonnollisesti, että mitä jos yhtiö olisi hillonnut nämä osakkeet omassa hallussaan, niin millainen arvonnousu niillä olisi kerätty pääoman päälle.


Joka tapauksessa, tilanne ei ole niin järisyttävä Finnairin kohdalla, toisin kuin esimerkiksi Boeingin osakeosto-ohjelma.
 

Lähdemateriaali: https://investors.finnair.com/fi/reports-and-presentations

Muokattu: , käyttäjä: Petri Lehtovirta

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnairin pörssiarvo just nyt on 460,8 m€ eli muutaman uuden A350:n arvo.  Vieläkö voi tuosta halventua?  Jatkuvuus on kuitenkin turvattu mm. valtion takausten turvin, toisin kuin monella kilpailijalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään