Jorma Laiho

Reprokuvaus Kansallisarkistossa

1 viesti aiheessa

Foorumilla on monia Kansallisarkistossa aineistoa tutkivia.

Ainut konsti kopioida aineistoa kohtuuhintaan on valokuvata dokumentit itse. Mutta miten ?

Ennen arkistossa oli huone, jossa oli jokunen siirrettävä valolähde, pöytä, myös taulu, johon isompaa aineistoa pystyi magneeteilla kiinnittämään. Nyt ko. huone on ollut vuoden lähinnä rojuvarastona. Valoja näkyi lojuvan siellä ja täällä ja virkailijat levittelivät kysyttäessä käsiä. ei rahaa....Hyvälläkin kameralla kopiointi ilman kunnon valoja on mahdotonta. Kattoikkunoiden valo joko ei riitä tai tulee kamalat varjot. Jonkunlainen järjestetty soppi näkyi olevan SSHY:n käytössä. Toki senkin porukan jäsen olen. Eikö joku sponsori voisi lahjoittaa noille kunnon kuvaustilan ?

Viimeksi siellä käydessäni näin jonkun kehitelleen oman systeemin eli pikkukamera ja kolmijalka, jonka alle sai kätevästi A4 ruudut yksi kerrallaan, kamera kiinteästi suoraan alas.. Valaistus tuossakin oli yleisvalojen varassa.

Onko kokemuksia ja vinkkejä kunnon kuvien ottamiseen ? Itsellä on erityispulmana isot piirustukset ja kartat. Niiden koko on joskus mitä lienee...Kameroita kyllä löytyy Canonin pokkareista kunnon Nikoniin eri laseilla.

Kuvausterveisin Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään