Sami Mäntyharju

Nummijärvi Fly In 7-8.3.2020

3 viestiä aiheessa

Nummijärvi Fly In on ilmailupiireissä perinteeksi muodostunut lentäjien kokoontuminen ja lentokauden avaus aina maaliskuun toisena viikonloppuna Kauhajoella Nummijärven jäälentopaikalla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran pienimuotoisena kokoontumisajona vuonna 2003. Joten tänä vuonna Nummijärvi Fly In järjestetään jo 18. kertaa! Lentokerho Air Pilot ry:n toimesta tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta nykyiseen laajuuteensa ilmailijoiden talvilentokauden päätapahtumaksi. Olemme vihdoin ymmärtäneet että tapahtuma on myös maailman suurin jäällä järjestettävä talvilentotapahtuma joten emme pohjalaisesta vaatimattomuudestamme huolimatta jätä sitä mainitsematta.

Lentosään suosiessa jäälentopaikalla vierailee jopa 60 ilma-alusta, mm. yksi- ja kaksimoottorikoneita, ultrakevyitä, helikoptereita, autogyroja, riippu- ja varjoliitimiä, paramotoristeja, laskuvarjohyppääjiä, lennokkiharrastajia ja kuumailmapalloja. Mukana on myös lentokonesimulaattori edellisvuosien tapaan.

Toivomme ja pyydämme kaikkien eri ilmailulajien edustajia rohkeasti mukaan markkinoimaan lajiaan!

Vuonna 2017 tapahtumaan osallistui 56 ilma-alusta, joista 49 lentokonetta, 3 helikopteria, autogyroa ja 1 kuumailmapallo. Lisäksi suuri joukko laskuvarjohyppääjiä, useita lennokkeja ja kuusi siirrettävää saunaa.

Tapahtumassa on mahdollisuus päästä myös itse lentokoneen kyytiin mm. osallistumalla esittelykurssille.

Järven jäällä lämpiävät myös siirrettävät saunat sekä jäähän on rakennettu avanto!

Lauantaina lentotoiminnan rauhoittuessa lentäjät siirtyvät leirintäalueen ravintolaan kuuntelemaan ilmailuaiheista luentoa Klo 18 - 19. Ilta jatkuu lentäjien rantasaunavuorolla ja ruokaillen. Naislentäjille ja lentäjien vaimoille on järjestetty oma saunatilaisuus läheisen Majaniemen leirikeskukseen aikaisempien vuosien tapaan.

Tapahtuman Facebook- sivuille päivitellään viimeisimpiä kuulumisia ja nettisivuilta löytyy mm. kuvia edellisvuosien tapahtumista.

Lisätiedot: Air Pilot ry PJ: Johanna Peltoniemi 050 5185138

https://www.airpilot.fi/flyin

https://www.facebook.com/events/451545792181986/

Tervetuloa!

Nummijärvi Fly In 2020 jpg.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Sami Mäntyharju

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heikosta talvesta huolimatta Nummijärvi Fly In järjestetään! 26.2 mitattu jään paksuus oli 27 cm teräsjäätä ja ennuste on että 7.3 jään paksuus on yli 30 cm.

Tervetuloa Nummijärvelle 7-8.3.2020!

IMG_20200226_173311.jpg

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentäen Nummijärvi Fly Inniin saapuville on julkaistu laskeutumiskartta tapahtuman nettisivuille pdf- ja jpg-tiedostoina: https://www.airpilot.fi/flyin. Käy lataamassa!

Huom! Kiitotietä aurataan perjantai-aamusta lähtien ja lopulliset kiitotien suunnat, pituudet ja leveys saattavat poiketa suunnitellusta! Käytettävä radiojakso on 123,500, "Nummijärvi jää". Radioon vastaa Airboss ainakin lauantaina mutta kuuluvuus jäältä ei ole välttämättä kovin hyvä. Muutoin normaalia VFR-toimintaa.

Jäätilanne tänään torstaina: paksuimmillaan 30cm ja ohuimmillaan 27cm.

NummijarviLDG2020 jpg.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään