Mika Laakso

Fokker F.VIII FE-1?

3 viestiä aiheessa

Taas vanha valokuva, nyt (pyynnöstä) scannattuna :laugh: Ilmavoimien FE-1, kuvasta ei varmaan tunnista kuvauspaikkaa?

Fokker F.VIII.jpg

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

:thmbup::)Takana näkyy ilmeisesti DC-2 Hanssin-Jukan pyrstö. Kuva ajoittuu todennäköisesti elo-syyskuuhun 1941. Kone oli lyhytikäinen, sillä tultuaan peruskorjauksesta 4.8. 1941, se luovutettiin LeLv 46:lle. Kone tuhoutui 27.9.-41 pakkolaskussa moottorien sammuttua. Ohjaaaja luutnantti Siirilä ja kolme matkustajaa selvisivät rysäyksestä loukkaantumatta. 

Lähes samasta vinkkelistä otettu kuva, jossa DC-2 Hanssin-Jukka näkyy aivan samassa kohdassa koneen etupuolella paitsi, että välissä on Blenheim (rullaamassa?), on kirjassa "Suomen Ilmavoimien Historia SIH 13 Syöksypommittajat" (Keskinen-Stenman-Niska). Kuvatekstissä ei paikkaa mainita suoraan, mutta sanotaan, että kone luovutettiin 4.8. LeLv 46:lle. Ehkä Tampereen Härmälässä otettu juuri peruskorjauksen jälkeen?

Voihan kuva olla myös Luonetjärvellä, joka oli LeLv 46:n tukikohta. Tai sitten ei...vaan kuvassa on mahdollisesti Aunuksessa Lunkulan saaressa oleva rantakenttä, jossa nämä molemmat kuljetuskoneet pitivät tukikohtaa. Kentän pinta näyttää tuollaiselta hiekan- ja heinänsekaiselta vesijättömaalta.

Jukka

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Nisula
Kirjoitusvirhe
2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olis tarkoitus tehdä 1/72 koossa toi fviii. Kuvia haalittu ja rakentelu alkoi zwazdan fvii/3m pohjalta, kun lojui turhana kaapissa. Siivet levennetty ja pidennetty, kuten myös runko ja nokka. Moottorit työn alla ja ulkokuoren viimeistely alkamassa. Tossa Albatrossista Pilatuksen on sivulla 175 kuva koneesta edestä. Pohjassa näkyy selvästi suorakaiteita matkustamon kohdalla. viib:ssä ikkuna katossa, mutta onko ajatusta, mitä nää on? Muiden maiden vastaavien kuvissa, joissa "vatsa" näkyvissä, ei moisia näy. Laskutelineiden kohdalla myös kohouma. (?)

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään