Matti Palosuo

Suomalainen elokuvatietokanta avautui

7 viestiä aiheessa

Kansallisen audiavisuaalisen instituttin (Kavi) Elonet tietokannassa avattiin eilen vapaasti katseltavaksi laajat määrät audiovisuaalista materiaalia.

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1611548 

Lainaa

Elonet on suomalainen elokuvatietokanta, josta löydät Kansallisfilmografian verkkojulkaisun sekä kattavat tiedot Suomessa esitetyistä elokuvista. Elonetissa voit katsoa nyt myös satamäärin elokuvia!

Elonetissa on katsottavissa Kavin omistamat pitkät elokuvat. Elokuvien digitointityö jatkuu ja Elonetin kokoelma karttuu jatkuvasti. Kavin omistuksessa on kaikkiaan noin 450 kotimaista pitkää elokuvaa. Kyseinen luku on vajaa kolmannes kaikista Suomessa tuotetuista kokoillan elokuvista. Leijonanosan näistä teoksista kattavat Suomen Filmiteollisuuden ja Suomi-Filmin elokuvat, Teuvo Tulion pitkät elokuvat sekä Fenno-Filmin ja National-Filmin koko tuotannot.

Pitkien elokuvien lisäksi Elonet sisältää tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta. Myös kaikki sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat vapaasti katseltavissa.

 Pikaisella hakutesteillä löytyi mm tällaisia isänmaallista henkeä kohottavia pätkiä.

Elonetistä löytyy siis paljon muutakin kuin vain sota-ajan pätkiä. Uudempaa ja vanhempaa. Esimerkkinä

Sivut eivät toimi kaikkein vanhimmilla ja epätuetuimmilla selaimilla.

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aiemmin esillä ollut "Malmin hallin ovien vanha suojamaalaus" -kohta löytyy elokuvasta "Vaaksa vaaraa" (1965).

Malmilla ollaan elokuvassa kohdassa 1 tunti 14 min 30 sek - 1 tunti 16 min 55 sek. 

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_117681

"Suuntana Kajaani" elokuvassa 7 min 15 sek alusta lyhyessä pätkässä on Convair Kajaanin kentällä:

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_169546

Joulupukki saapuu Helsinkiin helikopterilla (30 sek alusta) (v. 1957).  Aeroflotin  koneen onnettomuus "Seutulassa" (4:40 alusta):

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_163062

"Tavoitteet korkealle" Vampire, Pyry ym.  Ilmavoimien lentokoulutusta Kauhavalla:

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1364706

 

 

 

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Simo Lallukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
6 tuntia sitten, Matti Palosuo kirjoitti:

Sivut eivät toimi kaikkein vanhimmilla ja epätuetuimmilla selaimilla.

Joo, ainakaan IE:lla ei toimi (vaikka on uusin päivitetty versio), Chromella toimii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Teuvo Tulion elokuvista lentämiseen liittyy Sensuela. Alkupään lentoasiat melko koomista, loppupää onkin tarkastajien K18 luokittelua.

Lainaa

Teuvo Tulion viimeiseksi elokuvaksi jääneessä eroottisessa melodraamassa Sensuela (1973) lappilaistyttö Laila Walk (Marianne Mardi) rakastuu toisen maailmansodan lopussa pelastamaansa saksalaiseen lentäjään Hans Mülleriin (Mauritz Åkerman) isänsä Aslakin (Ossi Elstelä) vastusteluista huolimatta

 

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_117827 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
3 tuntia sitten, Matti Palosuo kirjoitti:

Teuvo Tulion elokuvista lentämiseen liittyy Sensuela. Alkupään lentoasiat melko koomista, loppupää onkin tarkastajien K18 luokittelua.

 

 

Off-topiccina Sensuela -elokuvassa on lisäksi väripätkää Linnanmäeltä vanhoine laitteineen ja vedenneitohalleineen kohdassa 52:30 - 54:15 

Muokattu: , käyttäjä: Simo Lallukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_676502. Lentopäivät Porissa 1930. "Kuusi eri lyhyttä jaksoa vuosilta 1930-32. Porin lentopäivien lisäksi muun muassa presidentti P. E. Svinhufvud Satakunnan suojeluskunnan piirin leirillä 1930, lottakurssi Ravannissa 1930 sekä kenraali C. G. Mannerheim Satakunnan suojeluskuntapiirin vieraana 1932".

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_157853. Ilmalaiva Graf Zeppelinin käynti Helsingissä 24.IX 1930. "...Jäger ja Ekebom kuvasivat intensiivisen lyhytelokuvan, jonka alkujaksossa seurataan valtavan väkimäärän kerääntymistä laskeutumispaikalle. Kun itse laskeutuminen ei onnistunut, filmille piirtyi vaikuttavia kohtauksia ilmalaivan massiivisen hahmon liikkeistä taivaalla…"

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1365642. Lentokoneen luovutus SK:lle ja Lottapäivät Helsingissä 1931. "...Lentokonetehtaan johtaja majuri Järvinen pitää luovutuspuheen taustanaan Valtion Lentokonetehtaan työläisten puhdetöinään Suojeluskunnille valmistama Sääski-vesitaso OH-HEA, jonka vieressä seisoo lentäjä."

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_164737. Itä-Suomea ilmasta ja maan tasalta (1937). "Junkers-vesitasolla [JU-124] tehty ilmakuvaus Itä-Suomesta".

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_109243. Nuoret kotkat (1942). "Erik Blombergin upeasti kuvaama dokumenttielokuva Jämijärven purje- ja moottorilentokoulutuksesta sotavuonna 1942. Matti ja Pekka ovat sekä purje- että moottorilentokursseilla. Elokuvan loppu on dramaattinen ja ladattu, eikä se ole lavastettu. Miten pilvilentokoulutuksen laskeutuminen onnistuu huonolla näkyvyydellä, kun kenttä on hukassa? "On se poika ainakin vielä hengissä, rohkea rokan syö..."

https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1568747. Rekvisiitta ja sotakalusto (1989). "Teuvo Mujon kamera seurasi Pekka Parikan Talvisota-elokuvan kuvauksia Keuruulla".

3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään