Jukka Nisula

Suomen Ilmailuhistoriallinen Lehti loppuu

10 viestiä aiheessa

Jukka Raunion luvalla laitan hänen tänään facebookissa ilmoittaman ja meille ilmailuhistoriaa harrastaville aika kovan uutisen:

”Huhu on näköjään kiirinyt. Eli painoon lähti viimeinen Suomen Ilmailuhistoriallinen Lehti. Samalla tuli 26. vuosikerta täyteen. Lehteä kustantanut, siihen perusteellisesti tutkittuja artikkeleita kirjoittanut; sekä yksin taittanut, painoon toimittanut, pussittanut ja postittanut yms. yms. Pentti Manninen jäi normaali-iässä eläkkeelle. Hän teki itsenäisen päätöksen tässä vasta muutama viikko sitten. Myötävaikuttava tekijä ajankohdan valintaan oli uskollisen tilaajakunnan kiihtyvä väheneminen nk. luonnollisista syistä. Uusia tilaajia on tullut olemattoman vähän, vaikka asiaa on yritetty kampanjoida. Jotakin (hänelle) vähemmän sitovaa Pentin kanssa vielä aiheesta tehtäneen.”

Lehden kotisivut:

https://sites.google.com/view/ilmailuhistoriallinenlehti/info

Muokattu: , käyttäjä: Jukka Nisula

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
26 minuuttia sitten, Juha Ritaranta kirjoitti:

Maailman pars suomalainen ilmailulehti loppuu. Kiitokset kuluneista vuosista.

Komppaan Juhaa!

Toivottavasti eläkkeelle siirtyminen aktivoi Penan yhä parempiin suorituksiin!

Rodney

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehdotin Manniselle, että jos rupeaisi tekemään "Suomen ilmailuhistoriallista vuosikirjaa". Mallia voisi ottaa vaikkapa Höyrypursiseuran Korsteeni-vuosikirjasta. Vaikka kyseessä on "järjestöjulkaisu", on sisältö valtaosaltaan hyvin laadukasta historiaa.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Mannisen Penalle ja lehden vakituisille kirjoittajille Eino ”Eikka” Ritarannasta lähtien laadukkaasta, tarkasta ja arvokkaasta tutkimustyöstä maamme ilmailuhistorian tallentamisessa. Kaikki lehdet vuodesta 1994 löytyy  allekirjoittaneelta. Monen monta kertaa ovat lehdet olleet itselläni lähdemateriaalina ja tulevat olemaan.

Harmi, että näin kävi, mutta ymmärrän Penaa. Harrastus on monesti kovaa työtä. Toivotaan, että kirjoittaminen jatkuisi jossain muodossa vielä, kuten Raunion Jukka väläyttää. 

Jukka

5 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samanlainen tunne tuli, kuin v. 1973 Suomen Siivet lehden viimmeisen numeron ilmestyessä. Kiitokset hienosta työstä sen tekijöille! Toivottavasti saamme jossakin muodossa nauttia tekijöiden historiatietämyksestä vielä jatkossakin! Hyvää joulunaikaa.

 

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomen Ilmailuhistoriallisen lehden toistaiseksi viimeinen numero tipahti postiluukusta aaton aattona. Todella ikävä, että lehden ilmestyminen näillä näkymin lakkaa. Suuret kiitokset tekijöille näistä vuosista. Toivottavasti jatkoa seuraa jossakin muodossa, olen jatkossakin valmis ostamaan tai tilaamaan ilmailuhistoriallisia julkaisuja. 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään