Lari Nylund

Lentoposti: SAS:lle syöttöliikennettä lentävä Cityjet ajaa alas toimintojaan Suomessa

2 viestiä aiheessa

Lentoyhtiö Cityjet ajaa alas toimintojaan Helsingissä ja lähes kaksi kolmasosaa yhtiön Helsingin toimipisteen lentäjistä on irtisanomisuhan alla. Cityjet lentää syöttöliikennettä CRJ900-koneilla mm. SAS:lle.

Cityjet Oy on irlantilaisen Cityjet DAC:n tytäryhtiö, joka operoi Suomesta SAS -lentoyhtiön lentoja alihankintana ja jolla on toimipaikat Helsingissä ja Tukholmassa. YT-menettelyn myötä Yhtiö on irtisanomassa noin 80 prosenttia Suomen henkilöstöstä, kaksi kolmasosaa lentäjistä ja koko matkustamohenkilökunnan. Cityjet osti suomalaisen lentoyhtiö Blue 1:n vuonna 2015.

YT-neuvotteluiden aikana Cityjet Oy on esittänyt tarjoavan suomalaisille lentäjille korvaavaa työtä Tukholman toimipaikassaan tai konsernin verkostoon kuuluvassa Kööpenhaminassa.

Myöhemmin YT-neuvottelujen päätyttyä on käynyt ilmi, ettei tämä olekaan kaikkien kohdalla mahdollista, koska yhtiö on jo palkannut uusia lentäjiä Tukholmaan.

YT-neuvotteluiden aikana Cityjet Oy esitti tarjoavansa suomalaisille lentäjille korvaavaa työtä Tukholman toimipaikassaan tai konsernin verkostoon kuuluvassa Kööpenhaminassa. Myöhemmin YT-neuvottelujen päätyttyä on käynyt ilmi, ettei tämä olekaan kaikkien kohdalla mahdollista, koska Yhtiö on jo palkannut uusia lentäjiä Tukholmaan.

Cityjet Oy:n lentäjäyhdistys B1PA ja Suomen Lentäjäliitto FPA vaativatkin työnantajaa täyttämään uudelleensijoitusvelvollisuutensa lain edellyttämin tavoin, sekä järjestämään riittävää ja luotettavaa tietoa avoinna olevista tehtävistä.

Blue1 Pilots’ Association ry:n jäseninä on 32 suomalaislentäjää, joista suuri osa on entisiä Blue1:n lentäjiä. Heillä on merkittävä noin 20 vuoden lentokokemus ja lentotunteja on keskimäärin reilut 12 000. Suuri osa jäsenistöstä on kapteeneita. Kaikkiaan Cityjetillä on Helsingin liikenteen solmukohdassa noin 40 lentäjää.

 "Cityjet Oy:n tapa neuvotella on ollut epäonnistunutta. Aitoa yhteistoimintaa on haitannut, että neuvotteluiden lopputulema vaikuttaa olleen päätetty konsernitasolla etukäteen. Lentäjien luottamusta Yhtiöön heikentää myös vakavasti se, että lupauksia ei pidetä", toteaa Suomen Lentäjäliitto FPA tiedotteessaan.

 Lentäjäliitto kritisoi työnantajan toimia myös työpaikan vaihtamispakolla toiseen maahan, etenkin perheellisille, on suuri muutos ja vaatii harkintaa. Turvallisuuskriittisessä tehtävässä työskenteleville lentäjille tulee taata työrauha ja mahdollisuus harkita päätöstään työsuhteen jatkosta. Lentäjien työpäivät ovat useasti 10-12 h mittaisia, sisältäen aikaisia aamuja ja yötyötä. Työtä ei tule häiritä ylimääräisellä paineella.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/sy_tt_liikennett_saslle_lent_v_cityjet_ajaa_alas_toimintojaan_suomessa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään