Eetu Hirvonen

Kittilä (KTT/EFKT) spottaus

9 viestiä aiheessa

Moikka!

Löytyykö Kittilästä (tai läheltä) spottaajia, alan harrastajia tai muita lentokoneista kiinnostuneita? Pari viikkoa olen Kittilässä 26.11.-9.12., koneiden spottailu kiinnostaisi. Missä siellä on parhaat paikat? Mennäänkö yhdessä? Eihän sinne montaa konetta päivässä tule mutta kuitenkin enemmän kuin Savonlinnaan :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
7 tuntia sitten, Eetu Hirvonen kirjoitti:

 Eihän sinne montaa konetta päivässä tule mutta kuitenkin enemmän kuin Savonlinnaan :D

Eikös ne jouluturistit ala siinä kuun alussa lentää Kittilään(kin), joten voisi parikin viikonloppua(milloin liikennettä on eniten) osua kohdallesi noilla pvm:llä. Mitä sitten vaikuttaa se "Tuomas Kokin" konkurssi lentojen määrään?

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin Titan Airways lentää Ivaloon aiotut TCX:n lennot. Eiköhän muillekin lennoille ole korvaavat operaattorit löydetty.

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi! Vähän on spottailu mennyt kikkailuksi Kittilässä terminaali laajennuksen jälkeen ja esimerkiksi parkissa olevia koneita ei näe oikein mistään enää. Ruuhka päivinä, kun platta on täynnä on toki mahdollista nähdä kone parkissa muutamilla asematason reunoilla olevilla standeilla, jos ei sitten jotkut laatikot ole sitäkin näkymää peittämässä. Vähän harmi homma. Noh, laskevia, nousevia ja rullailevia sen sijaan kyllä näkee vielä ihan mukavasti kuitenkin kuvailla.

Yleisilmailualueelta näkee rullaavia koneita ja ruuhka päivinä siellä voi olla suurempaakin kalustoa parkissa (A320/ 757/ 737). Sinne pääsee, kun kääntyy oikealle heti kun on kääntynyt terminaalille Levintieltä, taitaapa sinne opastekin oikein olla. 34 laskujen kuvailuun hyvä paikka on Aakensujoen silta pikkusen kentän kaakkois puolella Levintiellä tai sitten mennä sillan pohjois puolelta lähtevää pikkutietä keltaisille lähestymis valo tolpille laskuja ihmettelemään. Sen mettä autotien kunnossa pito on vähän vaihtelevaa talvella, aina sitä ei ole aurattu. Sitten vielä hyvä paikka pitäs olla uuden rullaustien ja Levintien välissä. En tosin itse ole sitä ehtinyt vielä kokeilla mutta koneet rullavat aika läheltä. Muutama kymmenen metriä siinä voi toki joutua hangessa kahlomaan että pääsee aidalle. 16 päädyn lähellekin pitäis päästä koneita ihmettelemään. Auto P-paikalle levintien varteen ja siitä kävellen loppu matka ja tokihan siitä P-Paikalta 34 nouseviakin voi katsella aivan hyvin. P-paikka on 16 kiitotien päädyn tasolla Levintiellä.

Flightradarin mukaan (ehkä) ensimmäinen charter lento olis TUIn X31382 25.11. ja 27.11. pitäs sitte alkaa tulemaan kunnolla koneita. Norwegianin kauden avaus lento on 22.11. Pääsääntösesti vilkkaimmat päivät EFKTlla chartereitten osalta on ke, la ja su. Jospa näistä vinkeistä olis vähän apua!:D

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
18.11.2019 at 18.20, Oskari Tanninen kirjoitti:

Jospa näistä vinkeistä olis vähän apua!:D

Kiitos Oskari vinkeistä! Käyn kokeilemassa nuo paikat! ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kittilässä noihin aikoihin vallitseva kahden pimeän välissä hetken viivähtävä hämärä hetki tuo kyllä haastetta tekniikkaan saada onnistuneita kuvia liikkuvista maaleista. Mielellään kyllä näkisimme onnistumisia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kauas on tultu vuoden takaisista ajoista, on maailmantilanteen takia Kittilänkin kenttä hiljentynyt. Nyt asun täällä Kittilässä vakituisesti ja toisinaan olen käynyt Finnairin lentoja katselemassa kentällä. Mukava olis tutustua täällä tai lähialueella oleviin, samoista asioista kiinnostuneisiin. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään