10 viestiä aiheessa

Hei! Tänne voisi kerätä infoa Ruska 19 harkoituksista. Itselläni on kysymyksenä mitkä ovat spottaus mahdollisuudet Tampere-Pirkkalassa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro
Aika huonolta näyttää 06 käytössä vkl ajan tuulten perusteella toki terminaalista näkee ei siinä. Kuvaus mahikset asia erikseen. Epäilen että ajavat spotterit pois 06 vierestä. Tosin sinne nyt edes pääse kun on Varuskunantie kokonaan kiinni

Muokattu: , käyttäjä: Kristian Viinikainen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
12 tuntia sitten, Kristian Viinikainen kirjoitti:

Spollet kielsi tänään valokuvauksen Pirkkalasta, jopa Terminaalin vieressä....

Antoivatko tarkempaa selvitystä syistä? Itse näen asian hieman outona. Laittaisin myös kirjallisen kysynmyksen harjoituksen johtajalle kyseisestä tapauksesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aihetta kommentoi Satakunnan lennnoston Esikuntapäällikkö, Everstiluutnantti Mika Hakanen Aamulehdessä:

Lentokoneet harjoittelevat nousuja paitsi kiitoradoilta myös Varuskunnantieltä. Voiko tätä tulla paikan päälle katsomaan?

Yleisöllä ei ole valistettavasti ole mahdollisuutta seurata nousuja. Pirkkalan tukikohdan ympärille muodostettu tilapäinen harjoitusalue vaikeuttaa myös Tampere-Pirkkala -lentoaseman läheisyydessä normaalisti tapahtuvaa lentokoneiden bongausta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikeuttaminen on kuitenkin eri asia kun kokonaan kieltäminen, se oli jo vaikeaa kun kiitotien päässä eikä muualla voinut olla. Mutta nyt jos edes terminaalilla ei saa kuvata niin se on aivan turhaa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kumman puolelta..... Ihan kysyn vain kun kerran "bongari" tulee julki nimettömänä. En aina ihan tajua tuota ylenpalttista intoa kuvaamiseen ja bongaukseen aina ja joka paikassa. Mutta se onkin ihan oma mieleipiteeni. Nythän on kyse sotaharjoitusalueesta, jossa käytetään räkäpäitä, eli kyllä siellä ammutaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja jatkona edelliseen viestiini, YLE:n sivujen uutinen puskassa piilossa kyykkineistä kuvaajista, räkäpäistä ja siitä mitä voi / saa tehdä ja mitä ei:

https://yle.fi/uutiset/3-11007994

Satakunnan Lennoston esikuntapäällikkö Mika Hakanen sanoo, ettei Puolustusvoimilla ollut tietoa, että pusikossa on piilossa kuvaajia. Harjoitukseen osallistuneet olivat luulleet todennäköisesti pusikossa olleen harjoituksessa vihollisina toimineita.

Paukkupatruunat olivat osa harjoitusta ja ne ammuttiin 50 metrin päästä, jolloin mitään vaaraa ei Hakasen mukaan aiheutunut.

Kun vartiomiehet huomasivat eri tilanteessa kuvaajat, he olivat käyneet toivomassa, ettei alueella kuvata. Tämä johtuu siitä, ettei Puolustusvoimat halua, että henkilökunta tai koneet tunnistetaan.

Hakasen mukaan asia on selvitetty hyvässä yhteisymmärryksessä. Bongareiden tulee jatkossa ilmoittaa tulosta, jolloin heille sovitaan paikka, missä kuvaaminen onnistuu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään