Esa Lehtinen

Näytönohjain

9 viestiä aiheessa

Hello!

Oletteko lukeneet "guru"(?) Roy Chaffinin hiljattaisista näytönohjainkokeilusta? Hän vertasi ATI Radeon 9800XT 256mb DDR -ohjainta Nvidia FX 5600 256mb DDR -ohjaimeen. Hänen päätelmänsä on, että ATI on "rip off" nvidian ohjaimeen verrattuna, sillä suorituskyky kuorman alla on hiukan huonompi mutta hinta nelinkertainen (Verkkokauppa: nvidia n. 200 € vs. ati n. 600 €). Lisäksi hän on sitä mieltä, että nyt (=FS9?) tärkeintä on kunnollinen prossun vääntö ja riittävästi RAMmia. Opinions?? ???

Esa

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa äijän kone olla jokseenki sekasin jos saa 9800xt:llä huonompia tuloksia, kun fx5600:lla.

Minusta frameissa on kyllä suuri ero, etenkin pilvien kanssa vrt. 12-14fps vs 26-30 suurinpiirtein samoilla asetuksilla. ;) itse saan 9800XT:n kanssa juuri tuon 26-30 fps samoilla asetuksilla samassa tilanteessa, kuin eräällä tyypillä jonka kanssa vertasimme (hänellä fx5600) Tosin prossu minulla on 3200+, hänellä 3000+. Muuten kokoonpanot olivat aikalailla samat. Että ei tuo testi kyllä voi pitää paikkaansa. :) Jotain tuossa on mennyt kyllä pahasti pieleen... Ei voi muuta sanoa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No kyllä tuollaiset tulokset varmasti johtuvat herran itsensä asetuksista. FS:ää pitää osata säätää kunnolla, jotta siitä saisi optimalit tulokset. Oli minunkin 9800XT- kortillani framet ensin 20-30 mutta kun hiukan optimoin (grafiikat kuitenkin yhä maksimissa), sain ne pysymään rajoittimessa eli 35:ssä kaikkialla paitsi efhk:lla ja kaikilla koneilla paitsi A320PIC:llä.

 

Olihan se kallis (600€) mutta minusta ainakin lähes joka sentin arvoinen nyt kun voin pitää grafiikoita täysillä ilman että ruudunpäivitys laskee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä noi ndivian kortit mikrobitissäkkään mitään kehuja saanut, päinvastoin. DirectX 9 pelinopeus oli todella surkeeta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jaa, eiköpä nuo aika tasoissa paini edelleenkin. Testituloksiin pitää suhtautua hiukan kriittisesti, kun valmistajat kilpailevat verissäpäin olemattomilla eroilla. Kumpikin piirinvalmistaja tekee oikein hyviä näyttöpiirejä, kunhan kortinvalmistaja tekee niille hyvän kortin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään