Olavi Uotila

Navigaattorikokemus (GPS autossa)

4 viestiä aiheessa

Syyskuun 8. (sunnuntai) iltapäivällä, olimme Viron puolella iltapäivällä ajelemassa Tallinnasta Pärnuun 4. tietä. Olin laittanut Pärnun hotellimme osoitteen TOMTOMiin, ja kaverini seurasi puhelimellaan matkan edistymistä Waze:lla. Kaikki meni hyvin, kunnes noin 15 km ennen Pärnua, sekä TOMTOM että Waze ohjasivat kääntymään oikealle, samasta risteyksestä, pois 4. tieltä. Näytti siltä, että navigaattorit halusivat ajattaa pienempiä teitä pitkin luoteeseen, kohti Haapsalua. Ajettuamme noin 5 km, päätimme kääntyä takaisin. Kun tulimme takaisin 4. tien risteykseen, molemmat navigaattorit ajattivat oikealle, 4. tielle, kohti Pärnua, niinkuin pitikin. Emme keksineet, mikä oli tuon homman nimi. Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä on joskus noin käynyt, tosin siitä on jo aikaa. Piti mennä Lahdesta Kuusankoskelle työkäynnille, loppupäässä navi (TomTom) ehdotti aivan ihmeellistä koukkua. Kiireen vuoksi en lähtenyt ehdotettuun suuntaan, vaan ajoin nopeinta reittiä kuten loogista olikin. Toisella kerralla, kun oli enemmän aikaa, ajoin sitten ehdotettua reittiä. Navin mukaan ajaessa, tuli ylimääräinen noin kolmen kilometrin silmukka, joka palasi sille oikealle reitille siihen samaan risteykseen, josta se alunperin neuvoi väärään suuntaan. Joku bugi oli varmaan kyseessä, koska se poistui jonkun järjestelmä- tai karttapäivityksen yhteydessä.

Muokattu: , käyttäjä: Tero Ekholm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Todennäköisesti jonkinlainen bugi kartta-aineistossa. Noita jää sinne aina muutamia kun kartta kuitenkin koostetaan automaattisesti lähdeaineistosta. Ei tarvi olla isoa eroa tiepisteiden koordinaateissa kun se näyttää ruudulla jatkuvalta tieltä, mutta navigaattorin mielestä se tie onkin poikki. Vastaavia näkynyt muilla naveilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus ympäöristössdä oleva metalli, tai magneettikenttä (ilmeisesti) aiheuttavat omituisia ilmiöitä. Ajelin kerran Lohjalla sen kaivoksen (olisko Tytyri) ohitse ja tiesin että pitää ajaa suoraan. Autossa olevassa kiinteässä navigaattorissa alkoi kartta pyöriä ihan villisti ja rauhoittui vasta kun kaivos jäi kilometrin päähän.

Toinen vastaava kokemus oli kun ajettiin valtiaie 95:ttä New Jerseystä klohti New York Citya aika lähellä Verrazzanon siltaa. Äkkiä olimme kartan mukaan näennisesti keskellä peltoa,vaikka ajoimme edelleen ihan normaalisti tiellä.Tämä tapahtui tässäpaikassa useamman kerran, joten uskon ilmiön johtuvan jostain alueella olevasta joko GPS:ää häiristsevästä signaalista tai kentästä tms.  Asian syvempi selvittäminen jäi tekemättä. Häiuriuön ei tarvitse olla kovin vahva,koska GPS signaalin vahvuus on niin heikko, että sen häirintä lienee aika helppoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään