Peter Tähtinen

Tomi "TTT" Tuomisen liiketoiminnasta

86 viestiä aiheessa

Hyvät foorumilaiset!

Tänään tietooni  tulleiden järkyttävien uutisten vuoksi palaan vielä teemaan TTT.

Yhtiö nimeltä TTT-Aviation Oy, joka vaihtelevalla (yleensä huonolla) menestyksellä on harjoittanut ilmailukoulutuksen myyntitoimintaa ja vähemmässä määrin ilmailun koulutustoimintaa, on taannoin ollut osallisena rikollisessa toiminnassa, joka käsitti aiheettomien laskujen lähettämisen Kirkon Ulkomaanavulle.  Yhtiön avainhenkilö Tomi Tuominen työskenteli tuolloin Kirkon Ulkomaanavun palveluksessa projektitehtävissä.  Tuominen laati itse aiheettomia laskuja lähes 100.000 euron arvosta ja lähetti ne työnantajalleen, minkä jälkeen hän oikeudettomasti, päästyään käsiksi työnantajansa ostoreskontrajärjestelmään, ehti hyväksyä niitä maksuun omille ja lähipiiriyhtiöilleen lähes 70.000 euron arvosta. Ennenkuin jäi kiinni.

Tuominen tuomittiin sittemmin Helsingin käräjäoikeudessa, sittemmin hovioikeudessa, ehdolliseen vankeusrangaistukseen näistä teoista. Tuomio on lainvoimainen.  Tuomisten lentokoulutusyhtiö, joka tuolloin tunnettiin nimellä TTT-Aviation, tuomittiin palauttamaan rikoksella saadut varat Kirkon Ulkomaanavulle.

Käsitykseni mukaan siksi, että yhtiö oli tulossa tai tullut maksukyvyttömäksi ja konkursi uhkasi, yrittäjät halusivat pelastaa toiminimen TTT-Aviation, luopumalla tilapäisesti toiminimestä.. Yhtiön nimeksi tuli sen aiempi aputoiminimi Trional Trading Oy, joka lienee ollut vuosia aikaisemmin vanhemman Tuomisen muun toimialan yhtiön nimi.  Käsitykseni mukaan yrittäjillä olisi ollut tarkoitus yhtiön konkurssin jälkeen ottaa TTT-Aviation -toiminimi käyttöön muulla Y-tunnuksella.

Aivan sattumalta (!) havaitsin noihin aikoihin toiminimen TTT-Aviation olevan vapaana ja reksteröin sen yhtiöni aputoiminimeksi.  Sen jälkeen Tomi Tuomisella ei ole ollut mitään oikeutta sen nimen käyttämiseen. Olen kuitenkin havainnut itse - ja saanut myös muuta kautta tietooni - että Tuominen käyttää oikeudetta tätä toiminimeä edelleenkin, nyt toisen yhtiönsä Oy Nordicflite Ltd:n yhteydessä. Nordicflite harjoitti - tai ainakin yritti harjoittaa - ns. elämyslentotoimintaa Helsinki-Malmilta käsin.  Selvyyden vuoksi totean, että yrityksemme ei käytä toiminimeä TTT-Aviation mihinkään. Ja tuskin tulee koskaan käyttämäänkään. Syistä, joita voinette miettiä.

Yrittäjä Tomi Tuomisella on käsitykseni mukaan nyt DTO-koulutusorganisaatio (Ilmoituksen varainen lentokoulutusrganisaati) rekisteröitynä Virossa.

Tuominen harjoittaa käsitykseni mukaan enimmäkseen retrotaksitoimintaa historiallisilla SAAB-henkilöautoilla.  Kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa yhtiön kalustoon ja yhtiön mobiilipääkonttoriin Malmin lentoaseman reunametsikössä, Aeropole:n hallin takamaastossa.

Tänä aamuna minulle soitti graafisen alan yrittäjä, joka tiedusteli, kuinka Tomi Tuominen pystyy tilaamaan häneltä kotisivujen laatimisen yhtiölle TTT-Aviation, joka toiminimi ei kuulu hänelle vaan minulle.  Yrittäjän kertoman mukaan tilaaja oli vaikuttanut "omituiselta ja sekavalta" ja erityisesti edellyttänyt että ensin kaikki tehdään valmiiksi ja hän "maksaa kaiken vasta sitten".

Tämä yrittäjä oli kertonut olleensa nyt yhteydessä myös toiseen saman alan yrittäjään, joka oli Tuomisen kertoman mukaan laatinut TTT:n aiemmat kotisivut mutta jonka kanssa "jostain syystä" hanke oli jäänyt puolitiehen.  Tämä aiempi yrittäjä oli kertonut riitautuneensa tilaajan kanssa, minkä jälkeen hän oli saanut (en nyt muista, keneltä) uhkauksen moottoripyöräjengin pestaamisesta pahoinpitelemään ja mahdollisesti tappamaan tämä yrittäjä.

Kyllä grafinen ala kuulostaa pelottavalta.

Mieleeni palasi myös käymäni parin vuoden takainen keskustelu rovaniemeläisen yhtiön kanssa, joka on laatinut oman yhtiöni graafisen ilmeen ja kotisivut.  Yhtiön toimitusjohtaja kertoi minulle eräästä T Tuomisesta, joka oli ottanut yhteyttä ja halunnut saada yhtiön laatimaan kotisivut myös edustamalleen ilmailualan yritykselle.  Kiire oli ollut kova ja maksu oli Tuomisen kertoman mukaan tulossa sitten "kun kaikki on valmista".

Käsitykseni mukaan kaikki ei tullut valmiiksi, koska projektia ei edes päästy aloittamaan.  Mahdollisesti meidän keskinäisellä informaation vaihdollamme saattoi olla jotakin osuutta asiaan.

Oman käsitykseni  mukaan kenenkään ei tule ryhtyä minkäänlaiseen yhteistoimintaan Tomi Tuomisen kanssa, koska pidän taloudellisen vahingon riskiä todennäköisenä ja huomattavan suurena.  Hän on oikeudessa tuomittu rikollinen, joka ei näytä muuttaneen toimintatapojaan.  Saamani tiedon mukaan keskeinen toimintatapa on ollut se, että yhtiönsä perii etumaksuja hyväuskoisilta oppilailta, mutta jättää koulutuksen antamatta. Erilaisin verukkein. Samoin ovat jääneet maksamatta työntekijöiden palkat ja ulkopuolisilta vuokrattujen koneiden vuokrat.

Kertaan vielä, että Tomi Tuomisella ei ole oikeutta "TTT-Aviation" -toiminimen käyttämiseen.  Tuomisella/Tuomisilla ei ole oikeutta edes vakiintumisperusteeseen vedoten käyttää tätä toiminimeä.  Vakiintuminen tarkoittaa sitä, että tietty yritys - jolla on sama Y-tunnus - on yhtäjaksoisesti käyttänyt toiminimeä. Näin ei ole nyt asian laita.  Se yhtiö, jolla ko. toiminimi aiemmin oli, luopui siitä itse PRH:lle tekemällään ilmoituksella ja ajautui sen jälkeen konkurssiin.  Yrityksen osakkaille, Tuomisille, ei ole eikä ole voinutkaan syntyä "vakiintunutta" oikeutta toiminimeen.

Uskon että ymmärrätte.

 

 

 

 

14 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
19 tuntia sitten, Ilkka Mäkelä kirjoitti:

TTT-Aviationin uusitut sivut ovat auki, postiosoite Tallinnassa mutta muuten näyttää entiseltä meiningiltä:

http://www.ttt-aviation.com/

http://www.ttt-aviation.com/yritys/index.html

 

Alasivuihin pääsee näemmä käsiksi hostingpalvelun osoitteen kautta, jos haluaa esimerkiksi antaa koneensa "luotettaviin käsiin" hallinnoitavaksi: https://tttdev.pilvia.site/hallintapalvelut/

 

Mielenkiintoinen on myös mm. henkilörekisteriseloste:

ttt-rekisteriseloste.PNG

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lähdekritiikkiä tarvitaan taaskin sivujen lukijalta, mm.FAQ-osioissa näyttää olevan asiavirheitä esimerkiksi lentokoulutuksen osalta.

Muokattu: , käyttäjä: Jani Hintikka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minuun otti jälleen kerran yhteyttä yrittäjä, joka tekee www-sivuja. 
 

Hän kysyi miksi Tomi Tuominen haluaa heiltä tarjouksen TTT-Aviation -nimisen yhtiön webbisivujen tekemisestä, vaikka tuo toiminimi on rekisteröity minun yhtiöni aputoiminimeksi. 
 

Minä kerroin että historia toistaa itseään. Titityy yritti teettää rovaniemeläisellä yhtiöllä www-sivut jotka oli määrä maksaa poikkeavalla tavalla, jälkikäteen ”sitten kun kaikki on valmista”. Kerroin mitä tiesin ja tarjousta ei koskaan tehty. 
 

Sitten seuraavaksi soitti eteläsuomalainen alan yrittäjä. Sama agenda. Tämä yrittäjä sai tappouhkauksen kieltäydyttyään yhteistyöstä. 
 

Nyt sitten vuorossa oli Kuopio. Kerroin että TT on  epärehellinen, Helsingin hovioikeudessa tuomittu rikollinen jonka kanssa en suosittele kenenkään harjoittavan liiketoimintaa. 
 

Hän on järjestelmällisesti rikkonut tekemänsä sopimukset ja laiminlyönyt systemaattisesti maksuvelvoitteensa. 
 

Ja lisäksi hänellä on pakkomielteenomainen harhaluulo, että hänellä olisi jostain käsittämättömästä syystä yhä oikeus TTT-Aviation -toimiminen käyttämiseen. Jota hänellä ei todellakaan ole. 
 

Ja toissa viikolla lento-oppilaani, joka omistaa Cirrus 22 SR3-lentokoneen kertoi että TT oli lähettänyt hänelle FB kaveripyynnön. Arvattavissa olevista syistä. 
 

Me olimme täydellisen yksimielisiä siitä, minne sen pyynnön voisi työntää. 
 

Peter Tähtinen

 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
13 minuuttia sitten, Peter Tähtinen kirjoitti:

Me olimme täydellisen yksimielisiä siitä, minne sen pyynnön voisi työntää.

Mielestäni terveydenhuoltoa ei saisi nyt kriisiaikana työllistää tarpeettomasti, vaikka tässä ei ilmeisesti hengityskonetta tarvittaisikaan.

Rod :cool:

 

4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tunne ehkä tarpeeksi tarinan taustoja (eikä ehkä niin kiinnostakaan muuta kuin näin aina ohimennen lukiessani), mutta kerro, Peter, meille kaikille, mikä oli se periaatteellinen syy "kaapata" (ehkä huono termi) TTT-Aviation -toiminimi. Mieleen tulee tietysti se, että kun nyt saat noita yhteydenottoja tietämättömiltä ja epäilijöiltä, voit kertoa asian laidan, ja sitä kautta estää isompia vahinkoja tapahtumasta. Toiminimen kaappaaminen ei näytä sinällään estäneen ko. henkilön touhuja. 

On tästä varmaan Peterillä ollut jossain vaiheessa täällä ihan valaisevaakin infoa, mutta jos nyt sitten vielä kertauksen vuoksi. Tavallaan, päivitettäisiin tilanne, kun tänne on varmaan tullut uusia lukijoita, joille tämä ei aukea ihan tässä.

Kiitos ja anteeksi. ;)

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja sitten voi lukea sen ketjun Porvoon moottoritien pakkolaskusta, jossa joku oli sitä mieltä, että Tuomiseen tai tämän liiketoimintaan kohdistuu jonkinlainen noitavaino tällä foorumilla ja että turhanpäiväinen spekulointi yhtiön toiminnan laadusta tulisi lopettaa. No, en "ottanut neuvosta vaaria" eikä neuvojakaan näytä enää tätä ehdottamaansa linjaa niin noudattavan. Minun mielestäni kaikki Tuomisen liiketoiminta ilmailualalla on täysin alusta lähtien ollut kaikin tavoin arveluttavaa ja hänen omistamiensa tai johtamiensa yritysten toiminta ei ole koskaan kestänyt päivänvaloa ilmailualalla. Itselleni tämä sankariyrittäjä tuli tietoon siinä vaiheessa, kun hän lähti pyörittämään omaa liiketoimintaansa toimintaan liittymättömän yhdistyksen koulutuslupaa "käyttäen", ei tosin ollut myöskään sopinut luvan käytöstä. Yrittäjäsankari myös suivaantui pahemman kerran, kun estin tämän jälkeen hänen liittämisensä kahteen muuhun koulutuslupaan informoimalla luvanhaltijoita toiminnan todellisesta luonteesta. Yrityksiä koskevaan kritiikkiin omistajaperheestä vastattiin sitten tutkintapyynnöllä/rikosilmoituksella kunnianloukkauksesta, joka toki kuivui kasaan niin minun kuin käsittääkseni kaikkien muidenkin kohdalla.

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laitetaan sitten esiin vappulukemista kansalle.

Tässä ketju, 24 viestiä, jossa selviää TTT-Aviationin käyttämän koneen Porvoon moottoritielle tekemän pakkolaskun syyksi "väärä mittatikku" ja siitä johtunut polttoaineen loppuminen kesken. Lennonopettajana Tomi Tuominen. Vain YLE:n uutislinkit taitavat enää toimia.

Ja tässä tapaukseen liittynyt keskustelu, 610 viestiä, missä ei aluksi tiedetty polttoaineen loppuneen, joten pilotille tuli ensin kehuja, mutta sävy muuttui kun huomattiin että pilotin/opettajan olisi pitänyt valvoa jäljelläolevan polttoaineen mittaaminen:

 

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sain tänään perimistoimisto Vismalta maksuvaatimuksen, hiukan yli 3000 euroa. 
 

Eräs turkulainen webbipaja, Internet Sky on kuulemma valmistanut www-sivut jollekin TTT tai sinnepäin. Niin ällistyttävää kuin tämä saattaa ollakin, tämä TiTiTyyyyyy on jättänyt vastoin tapojaan tilaamansa työn maksamatta. 
 

Sankarilentäjämme ei edes työtä tilatessaan muistanut mainita ettei hänellä ole mitään oikeutta tuon toimiminen käyttämiseen. 

Nooh, nyt etsitään taas maksajaa. 
en ajatellut maksaa. 
 

Soitin Tuomiselle. Poika poloinen ei uskaltanut vastata omalla nimellään vaan jankutti ”kuka soittaa,  kuka soittaa?” Kerroin asiani. Kysyin ”kuinka aiot hoitaa asian?”

”tuut tuut tuut tuut”.

On se säälittävä nyhverö.

 


 

 

9 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minkäs tyyppinen rikos se on, jos erehdyttää sopimusoikeudellisessa asiassa toista osapuolta niin, että tämä luulee tekevänsä työtä TTT-Aviationin (1020081-5) laskuun, vaikka työn tilaajalla ei ole mitään suhdetta kyseiseen yritykseen?-)

Eikö tämä nyt ole vähän sama kuin naapurin tontille paaluttaminen..

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asiaa ihan teoreettisesti ja yleisellä tasolla tarkastellen ja yksityiskohtia tuntematta tulee mieleen rikoslain 36 luku, rikosnimike petos.

"Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Onko hankittu itselle erehdyttämällä oikeudetonta taloudellista hyötyä? Eli selkokielellä, saatu jotain, mitä ei ole tarkoitustakaan maksaa itse. Näitä pohdintojahan eri oikeusasteet tekevät työkseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Enempää asialla spekuloimatta kuulostaisi kieltämättä ainakin tutkintapyynnön paikalta.

Ja kyseessähän on sitten tässäkin toistaiseksi pelkkä epäily. Ennen kuin epäilty on tuomittu jossakin virallisessa tuomioistuimessa, niin nettituomioita ja jonkun mainetta tahrivaa informaatiotakin jaettaessa saatetaan herkästi myös syyllistyä erilaisiin rötöksiin, vaikka informaatio olisikin oikein ja se saattaisi ehkäistä lisähuijauksiakin. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nettisivu on pystyssä, mutta sehän ei välttämättä takaa, että palvelu toimii.

http://www.retrotaksi.fi/index.html

Täällä on kuvia TTT Flight Training Centeristä, ja teksti väittää, että "rakennuksessa on Suomen moderneimmat lentokoulutustilat."

Kuvien perusteella jotenkin näyttäisi, että kyseessä on entiset tilat, mutta mistäs minä sen enempää tietäisin.

https://www.ttt-aviation.com/ttt-flight-training-center/index.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
1 tunti sitten, Timo Nurmi kirjoitti:

Tähän tapaukseen liittymättä, koronasta kaikenlaista murhetta.

Pitänee paikkansa, että korona (eristys) varmasti enemmän psykiatreja, kuin urologeja, työllistää.

Rodney

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mietin vain, että miksi tämä kastematoa alhaisempi luikero ei istu jo linnassa? Maksamattomia laskuja ilmeisesti varsinnsuuri määrä, ja ihmisenä selkeästi sitä laatua että joissain piireissä olisi voinut jo käydä varsin hassusti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja edelleen kehtaa aktiivisesti mainostaa koulutusta. Kiinnostaisi tietää mitä tapahtuu jos joku ilmoittautuisi oppilaaksi tuohon puljuun. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lasku logon suunnittelusta ja www-sivujen valmistamisesta oli eilen yhä maksamatta. Päättelin sen TRATASTA, jonka posti toi yhtiölleni. 
 

Visma Oy:n kunniaksi on todettava, että (sähkö)posti toi sitten myös ilmoituksen yhtiööni kohdistuvan perinnän keskeyttämisestä. 
 

Jotta eiköhän tässä ole jo riittävästi aineksia esitutkintaan. Asianajaja, jonka vierestä aamuisin herään, kuvaili titityytä rohkeaksi pojaksi. ”Ehdonalainen päällä, ja noin surutta uutta rikosta pukkaa....”
 

 

Muokattu: , käyttäjä: Peter Tähtinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Peter varmaan tarkoitti "Ehdollinen päällä ja .....". Ainakaan tämän ketjun perusteella Tomi Tuominen ei ole ehdonalaisessa vapaudessa vankilasta.

1 henkilö tykkää tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo oli silkka freudilainen lipsahdus. Kiitän korjauksesta. Oleellista asiassa on lähinnä se, että jos henkilö syyllistyy ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaikana uusiin rikoksiin, voidaan myös aiempi ehdollinen rangaistus määrätä täytäntöön pantavaksi. 

Muokattu: , käyttäjä: Peter Tähtinen
3 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään