Pekka Suuronen

Nelimoottorinen jyristelijä

6 viestiä aiheessa

Perjantaina 18.7.2019 iltapäivän puolella Espoon Kivenlahden yli jyristeli nelimoottorinen potkurikone (turbopop vaiko mäntä, en pysty sanomaan). En löytänyt (tai osannut katsoa) FlightRadarista myöhemmin mitään trackia. Kun nämä ovat jo katoavaa luonnonvaraa, osaako kukaan kertoa koneesta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
31 minuuttia sitten, Seppo Kohonen kirjoitti:

Onkos nuo mutkat reitissä Flightradarin paikannuksesta johtuvia vai ihan oikeastiko tuollaisia kuvioita lentäneet?

Kyllä nuo pienet nököt ovat FR:n paikannuksesta johtuvia. Aikanaan kun chekkailin OH-DZF hyppylentojani Utissa, niin välillä oli aikamoisia heittoja. Saimme FR:ltä ilmaiseksi vastaanottimen kerholle Uttiin, joka liitettiin netin kautta systeemiin. Alakorkeuksissa paikannus putosi pois, kun ilmeisesti muut vastaanottimet jäivät radiohorisontin ulottumattomiin. Saatan olla väärässäkin.

Rodney

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo on varmaan MLAT- menetelmällä eli "kolmiomittauksella" paikannettu. Yleensä korkealla sekin viiva on suorempi, mutta joskus noita väkäsiä tulee enemmän, saattaa tuo itämaisuuskin vaikuttaa.. Kunnon ADS-B laite näyttää paikan matalallakin erittäin tarkasti, kunhan yksikin vastaanotin sen signaalin saa. Tosin aina saattaa yksittäisiä virheitä olla ja tulla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään