Jukka Juutinen

Air Battles over the Baltic/Timin (kirja)

10 viestiä aiheessa

En ole (vielä) tilannut ko. teosta, joten en osaa vastata kysymykseesi. Helion kustantaa paljon ja hyviä teoksia valtavirran ulkopuolelta. Ne ovat kuitenkin hintavampia, eikä niitä välttämättä löydy myöhemminkään loppuunmyynneissä tai muutenkaan huomattavalla alennuksella. Kun tilaat, niin kannattanee tilata esim. Book Depositoryn kautta, jolloin saat kotiin kuljetettuna pienemmällä rahasummalla ja punnan sijasta valuutta on euro eikä toimituskuluja tule. https://www.bookdepository.com/Air-Battles-Over-the-Baltic-1941-Mikhail-Timin-Kevin-Bridge/9781911512561

Rodney

P.S. Ilmaiset neuvot ovat usein hintansa väärtejä.

Muokattu: , käyttäjä: Jorma Kosonen
typo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse asiassa halvin vakiomyyjä on Amazon.co.uk:n torimyyjä "dagwoods_books". Ko. myyjän postiosoite on sama kuin itse Helionin osoite... 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
6 minuuttia sitten, Jukka Juutinen kirjoitti:

Itse asiassa halvin vakiomyyjä on Amazon.co.uk:n torimyyjä "dagwoods_books".

Niinpä näyttää olevan, sillä tulee noin yhdeksän €uroa halvemmaksi kuin BD:n kautta. Eli P.S. piti jälleen kerran paikkansa! En ole aiemmin huomannutkaan, että Helion tekee näin. Kiitos vinkistä!

Rod :cool:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
42 minuuttia sitten, Jukka Juutinen kirjoitti:

Toimiva myyjä on.

Toimii varmaan sillä on Helion, joka käyttää aputoiminimeä, kun myy halvemmalla. Kun koklettaa "Dagwoods Books", niin tarjoaa Helionin kotisivuja. Ei valitettavasti näytä olevan koko tuotantoa saatavissa tätä kautta. Hyvä kuitenkin!

Rod :cool:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mihail Timin on Venäjän tunnetuimpia ilmahistorian tutkijoita, joka on julkaissut lukuisia artikkeleita ja kirjoja lähinnä Suuren isänmaallisen sodan alkuvaiheista. Nyt englanniksi julkaistu kirja Baltian sotilaspiirin ilmavoimista 1940-1941 antaa valitettavasti ristiriitaisen vaikutuksen. Kirja on ensimmäinen tutkimus tästä aihepiiristä (yleensä on ilmataistelut ja suuret tappiot Baltiassa 1941 venäläisissä kirjoissa kuitattu hyvin nopeasti), ja se perustuu valtavaan arkistotyöhön. Kirjassa on lukuisia taulukoita, luetteloita ja henkilöesittelyjä, sekä runsas kuvitus. 

Timinin ote on kuitenkin sikäli vanhakantainen (ellei peräti "stalinistinen"!) ettei selitetä miten ja miksi Punailmavoimat ylipäätään saapuivat Baltiaan, eikä edes Talvisotaa (mihin useimmat käsitellyt lentoyksiköt osallistuivat Baltiassa olevista tukikohdistaan!) mainita kuin ohimennen! Ei käsitellä myöskään lainkaan Espanjan sisällissodan opetuksia eikä "suuren terrorin" upseeripuhdistuksia 1936-1938 (jolloin teloitettiin enemmän upseereita kuin kaatui talvisodassa...). Täysin käsittämätöntä on ettei mainta lainkaan Itämeren laivaston ilmavoimia, joka toimi Baltian rannikolla olevista tukikohdistaan rinnan Baltian sp:n ilmavoimien kanssa - syynä saattaa olla että Sotalaivaston asiakirjat on eri arkistossa (TsVMA Hatsinassa) kuin Puna-armeijan dokumentit (TsAMO Podolskissa).

Kirjassa käsitellään seikkaperäisesti 22.6.1941 ilmataisteluja, verrataan venäläisiä sotapäiväkirjoja mm. Jochen Prienin tietoihin (tässä puuttuvat kuitenkin merilentäjien taistelut esim Liepajan ilmatilassa). Baltialaiset ystävämme eivät varmaan ilahdu alkuperäisen kirjan otsikosta: "Ilmataistelu STALININ Baltiasta"... 

Mikäli Timin olisi lähtenyt kirjassaan liikkeelle Talvisodan kokemuksista, niin silloin kirjan kiinnostavuus suomalaiselle lukijalle olisi ollut aivan eri luokkaa! Nyt talvisota esiintyy vain Baltiaan siirrettyjen lentoyksiköiden "koulutustoiminnan häiriötekijänä" (tämä toteamus lievästi liioiteltuna, kuten foorumin lukijat hyvin ymmärtävät).

 

Muokattu: , käyttäjä: Carl-Fredrik Geust
4 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kirjan alaotsikko on kuitenkin taistelut 22.6.1941, joten kannattaako silloin kirjailijan keskittyä Stalinin puhdistuksiin, Talvisotaan ym...Voisi olettaa myös, että joku suomalainenkin lukija on kiinnostunut vaikkapa Baltian taisteluista ilman Suomen osuutta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Venäläisen 670 sivuisen kirjan 412 ensimmäistä sivua käsittelee tilannetta Baltiassa ennen 22.6.1941, ja on minusta todellakin eräänlaista "huippusuoritusta" olla  tässä yhteydessä käsittelemättä talvisotaa. Ilmataistelut 22.6.1941 on siis käsitelty sivuilla 413-668, (eli siis alle 40 % sivumäärästä)

2 henkilöä tykkäävät tästä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään