Antti Salste

Kiina avaa Suomelle markkinoitaan, Helsinki-Peking välille seitsemän lisävuoroa

1 viesti aiheessa

Liikenne- ja viestintäministeriön viimeviikkoisen tiedotteen mukaan Helsingistä voi jatkossa lentää Pekingiin 14 viikkovuoroa aiemman seitsemän sijaan. Myös uusi kohde mahdollistuu, mutta kaupungista tai kaupungeista ei sen tarkemmin ole mainintaa. Liikennöintiluvat Pekingiin ovat tulleet tällä viikolla haettaviksi.

Ongelmaksi taitaa aika pian kuitenkin tulla Siperian ylilento-oikeuksien rajallinen määrä?

https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/luvassa-lisaa-lentovuoroja-pekingiin-mahdollisuus-myos-yhteen-uuteen-lentokohteeseen

Lainaa

Suomi ja Kiina ovat sopineet seitsemästä lisävuorosta Helsinki-Peking -reitille sekä mahdollisuudesta lisätä yksi lentokohde Suomesta Länsi- tai Keski-Kiinaan.

Tammikuussa 2019 julkistiin toimintasuunnitelma Kiinan ja Suomen kahdenvälisen ilmailukumppanuuden edistämisestä. Suunnitelman tavoitteena on tehdä maiden välisestä yhteistyöstä tehokkaampaa ja tulosorientoitunutta. Lisävuorot ja uusi lentokohde ovat ensimmäisiä askelia 4-vuotisen Joint Action Planin 2019 - 2023 -toimintasuunnitelman toteuttamisessa.

Xin ja Niinistön alulle panemassa toimintasuunnitelmassa vuosille 2019-2023 on ainakin tavoite kirjaukseltaan melko mahtipontinen:

Joint Action Plan between China and Finland on Promoting the Future-oriented New-type Cooperative Partnership 2019-2023

Lainaa

Develop air connectivity between China and Finland.

Increase flight frequencies and add new destination points.

Build up cooperation in aviation for Finland to grow as a vibrant international aviation hub and promote tourism between China and Finland/the EU.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään