Tatu Koiranen

Käsikorjaus uusille VFR-kartoille (2019), EFPR

2 viestiä aiheessa

Morjes,

Toissapäivänä 25.4. voimaan tulleisiin VFR-karttoihin on olemassa käsikorjaus, joka on julkaistu 11.4.2019, kun AIRAC AIP AMDT 04/2019 voimaantulopäivälle 23.5.2019 julkaistiin. Koskee karttoja Southern Finland ja Helsinki East, kyseessä on Redstone Aeron (EFPR) lisääminen karttalehdille. Ohessa liitteenä myös screenshot vanhalta karttapohjalta, johon Redstone Aeron (tuttavallisemmin Pyhtään) symboli on laitettu tasan oikealle paikalleen siltä varalta, että joku ei halua mittailla asteita, minuutteja ja sekunteja niin intohimoisesti.

Lentopaikat.fi:ssä oli tätä kirjoittaessa vielä vanhentunutta tietoa kentästä. Kentällä on virallinen hyväksyntä, eikä se ole enää PPR, varmistettu tänään kentän päälliköltä. AIP:hen EFPR tulee kuitenkin valtionyhtiön käsittelyviiveen jälkeen virallisesti vasta seuraavana AIRAC-päivänä 23.5. (jolloin käsikorjaus varsinaisesti tulee voimaan) ja sitä ennen kentän ICAO-tunnusta ei voi käyttää lentosuunnitelmassa lähtö- tai määräkentän koodina (ei mene järjestelmästä läpi), vaan koodi määrä/lähtökentän kohdalle koodiksi ZZZZ ja kenttään 18 sitten täyttöohjeen mukaisesti esim. DEST/REDSTONE AERO tai DEP/REDSTONE AERO.

Käsikorjaus kannattanee tehdä kuitenkin nyt heti, varsinkin, jos meinaa päällystää uuden kartan lähiviikkoina. Jos kartan on päällystänyt ja haluaa korjauksesta pysyvän merkinnän, pieni pala karttamuovia korjausmerkintöjen päälle tekee niistä pysyviä.

efpr_gen32.png.f80db199719da42aea60a8e7444de522.png

efpr_sijainti.thumb.jpg.2d27a7521d48d0cc98688cba8c56c22a.jpg

 

 

Muokattu: , käyttäjä: Tatu Koiranen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään