Matti Palosuo

Helsinki-Vantaalla uusittu sammutuskalusto

1 viesti aiheessa

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2019/tassa-tulevat-37-tonniset-pantterit-esittelyssa-helsinki-vantaan-pelastuspalvelun

Quote

Tehokkaita, turvallisia ja ajo-ominaisuuksiltaan loistavia. Uudet järkälemäiset sammutuskaluston kuninkaat, Rosenbauer Pantherit, on otettu tyytyväisinä käyttöön Finavian omassa pelastuspalvelussa Helsinki-Vantaalla.

Finavian oman pelastuspalvelun sammutuskalusto päivitettiin hiljattain uusilla Rosenbauer Panther -ajoneuvoilla. Edelliset pelastusautot palvelivat Helsinki-Vantaalla 16 vuoden ajan ja päätyivät kunnosta riippuen myyntiin, uusiin sijoituspaikkoihin, vara-autoiksi tai romuttamolle.

Itävaltalaista tekoa olevat ”pantterit” on suunniteltu nimenomaan lentoasemakäyttöön. Samanlaisia järeitä sammutusyksiköitä on käytössä useilla maailman lentoasemilla. Helsinki-Vantaalle hankitut autot ovat uusinta mallia (Rosenbauer Panther PA 146 ARFF) ja kaikilta ominaisuuksiltaan huikaisevia:

  • Tankit täynnä yksi ajoneuvo painaa 37 tonnia
  • Vesisäiliö vetää 13 000 litraa, vaahtonestesäiliö 1 500 litraa ja jauhesäiliö 225 kiloa
  • Kattotykki suihkuttaa vettä tai vaahtoa 9 000 litran minuuttivauhdilla, jopa 100 metrin päähän
  • Jättiläinen kiihtyy 80 kilometrin tuntivauhtiin 27 sekunnissa ja sen huippunopeus on 115 km/h

Panssarivaunumaiset Pantherit poikkeavat tavallisista paloautoista ulkonäöllisesti ja teholtaan. Ne ovat leveämpiä ja niiden painopiste on alempana, jotta onnettomuuspaikalle voidaan ajaa suurilla nopeuksilla ja eri alustoilla. Vesipumpun ja tykkien teho on moninkertainen kaupunkioloissa käytettäviin pelastusajoneuvoihin verrattuna. Sekä kattotykki että puskuritykki ovat myös kauko-ohjattavia, eli kuljettaja voi käyttää niitä suoraan ohjaamosta.

 

Kuva Finavian nettisivulta.

_85X6684.thumb.jpg.da3411700eb99357c692f555410e81f6.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään